Opublikowano wczoraj o 16:39 1 dzień Zacząłem hardZacząłem wrenwood i znalazłem monetę. Czy zmienia się rozmieszczenie itemów na hardzie ? Jeśli tak to super Edytowane wczoraj o 16:42 1 dzień przez Plackus
Opublikowano wczoraj o 16:44 1 dzień Tak, jeszcze inne kody do sejfów są, ale to raczej subtelne zmiany
Opublikowano wczoraj o 17:03 1 dzień Godzinę temu, Czokosz napisał(a):@Josh Ciebie w ogóle jeszcze stresują takie gry, czy już podczas pierwszego podejścia lecisz na luzie i zaczyna się chłodna kalkulacja, zapamiętywanie, co gdzie jest, ile czego można zużyć i wyciąganie wniosków pod kolejne, trudniejsze przejścia ?Zawsze sobie tak wyobrażam tych wszystkich wyjadaczy podczas siedzenia w jakieś obsranej kanciapie z punktem zapisu i zbierania odwagi na wyjście z niej, żeby się kitrać po kątach przed stalkerem. Człowiek się boi pół kroku zrobić momentami, a oni lecą na wyjebce i obliczają jak najefektywniej i najszybciej pokonać dany etap.No ale to tylko wyobrażenie. Być może się mylę i dlatego pytam.Wszystko zależy od tego jak straszna jest gra, niestety mam dosyć dużą tolerancję na schizy w horrorach. W Requiem parę razy się przestraszyłem jak "dziewczynka" nagle mi skoczyła na łeb z sufitu w momencie, kiedy się jej nie spodziewałem, ale tak żeby przez całą grę chodzić na paluszkach albo robić dłuższe przerwy na złapanie oddechy w saveroomach, to raczej nie i faktycznie bardziej się skupiałem na kombinowaniu jak przejść dany fragment bardziej efektywnie pod harda i zapamiętaniu rozwiązań zagadek. Mam tak z każdym Residentem, Silentem, ostatnio też z Cronosem i Tormented Souls. Co nie znaczy, że raz na jakiś czas nie pojawi się gra, która mnie zagnie, np Song of Horror: tutaj miałem gacie do połowy pełne przez cały czas i bardzo ciężko szło mi uczenie się gry na pamięć, no ale to był już inny kaliber straszenia. Polecam jak ktoś myśli, że Residenty mają ciężki klimat
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor Przypomniało mi się jeszcze jedno, jak grałem Leonem, to brakowało mi jakiejś premii za zabijanie, headshoty, melee czy combosów za szybką eliminacje przeciwników jak to było w Dino Crisis 2. Miał tak ktoś?
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Serio, to byłaby dobra motywacja żeby bardziej efektownie (i efektywnie) odstrzeliwać zombie. Tylko żeby ten system punktowy miał sens, to musiałoby być jeszcze więcej przeciwników. No i mnie jeszcze bolało, że punkty zaczęły wpadać dopiero w połowie gry, stanowczo za późno żeby uzbierać ich wystarczająco aby ulepszyć wszystkie bronie.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor Dziwne, ja na normalu ulepszyłem wszystko z toporkiem włącznie.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Ulepszając podstawowego shotguna i snajpę prawie na max już mi nie starczyło hajsu żeby zrobić to samo z ich lepszymi wersjami które pojawiają się później, no i trochę kaski zawsze szło na pociski i regenerowanie kamizelki. Na Insanity od początku mamy dostęp do wszystkich broni, więc o wiele szybciej idzie dopakować to co nas interesuje.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. ja też myślałem, że mam wszystko na max a potem się okazało, że bronie mają po kilka lvli upgradów w tych samych dodatkach
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Ja od razu jak mialem dostep do sklepu wyrzucalem stare smiecie i wykupywalem nowe + ulepszenia. Pod koniec gry mialem wszystko dopakowane na maksa. W stary ekwipunek nawet grosza nie ladowalem bo wiedzialem ze bede robil przesiadke na te lepsze. Z tego co pamietam to chyba 2 toporka nie ulepszylem ale tam chyba nie bylo takiej opcji
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 8 godzin temu, Josh napisał(a):Całościowo VoS z RE8 albo Inferno z RE3R były dla mnie trudniejsze, Obłęd można porównać do Madhouse z RE7.Nawet nie miałem pojęcia, że jest jakiś poziom VoS w RE8, Inferno z RE3 jest trudniejsze? To co tam się dzieje, Nemezis zabija samym spojrzeniem? Aż mnie to zaciekawiło i chętnie to sprawdzę w wolnym okienku gamingowym
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 2 minuty temu, Rotevil napisał(a):Nawet nie miałem pojęcia, że jest jakiś poziom VoS w RE8, Inferno z RE3 jest trudniejsze? To co tam się dzieje, Nemezis zabija samym spojrzeniem? Aż mnie to zaciekawiło i chętnie to sprawdzę w wolnym okienku gamingowym Pierwszy raz jak odpaliłem Village of Shadows to myślałem że bez ng+ z odblokowanymi wcześniej brońkami jest nie do przejścia, dopiero po kilku tygodniach od premiery zabrałem się za legitne przechodzenie tego trybu i pamiętam że na pierwszą wampirzycę w zamku poszło ze 20 prób, a później było jeszcze zabawniej. Z kolei Inferno w RE3R nawet nie byłoby takie złe, gdyby nie... no właśnie, Nemesis. Dużo się nie pomyliłeś pytając czy zabija samym wzrokiem, bo każde jego uderzenie to automatyczny game over i konieczność zaczynania od ostatniej maszyny do pisania (autosaveów brak w tym trybie), a ostatnie spotkanie z nim to walka przypominająca bardziej Dark Souls. Dosyć mocno mnie wtedy popierdoliło i postanowiłem jeszcze mocniej podkręcić zabawę robiąc Inferno na ocenę S bez infinitów (jak dobrze pamiętam można zapisać grę tylko 5 razy), polecam takie małe sado-maso w wolnej chwili.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Z tym Nemesisem w ostatniej formie to ciekawe jest to, że zrywa z chomikowaniem najlepszych broni na finał. Lepiej sprawdza się pistolet niż np powolny granatnik przez co można się nadziać na jego atak.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Autor Godzinę temu, Josh napisał(a):Ulepszając podstawowego shotguna i snajpę prawie na max już mi nie starczyło hajsu żeby zrobić to samo z ich lepszymi wersjami które pojawiają się później, no i trochę kaski zawsze szło na pociski i regenerowanie kamizelki. Na Insanity od początku mamy dostęp do wszystkich broni, więc o wiele szybciej idzie dopakować to co nas interesuje.Ja kisiłem na początku i ulepszyłem dopiero pozniejsze wersje.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. W pierwszym przejściu skusiłem się tylko na nowy shotgun ze sklepu. Ta snajperka Classic jest koks bez lunety i z charmem. W drugim też z niej korzystałem i wygląda na to że teraz 3 też z nią będę robił xd SMG co można kupić też spoko jest, celne ładnie skupia.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Autor Mało używałem smg, jakoś nigdy nie lubiłem broni maszynowej w serii. Snajperka bez lunety tez u mnie często była grana.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Dobra na nintendo 2 też sobie w gierce zrobiłem co sie da. Machne sobie jeszcze jedno tak zwane powolne przejście z duszą na ps5 i chyba czekam na merce (oby jeszcze w tym miesiącu)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. O tym nie wiedziałem spoiler Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Josh
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 49 minut temu, Josh napisał(a):O tym nie wiedziałem spoilerNieźle wywaliło mnie z immersji podczas pierwszego przejścia XD ale ogólnie śmiechowe