Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

No generalnie ten tryb to jest speedrun ragus 3 ranga, staram się otwierać jak najwięcej skrzynek, bo bez dobrej broni ani rusz pod koniec, ale nawet z najlepszym shotgunem lub snajpą dmg jest żałosny u bossa, chociaż podejrzewam że na tej trzeciej randze jeszcze na granicy przejścia. Jak dacie radę zrobić 4 albo 5 lv bez bazooki to nagrajcie i wrzućcie na YT, chętnie popatrzę jak przechodzicie.

Edytowane przez Josh

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 107,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• Bzduras
    Bzduras

Opublikowano

Dobra na 4lvlu już za duże gąbki i średnia z tego zabawa. No ogólnie tryb dodany na totalny odpierdol żeby był, elegancko sie gra kilka godzin bo sam gameplay jest fajny no i w założeniu to spoko pomysł, ale wykonanie jest fatalne

Opublikowano

Bawkbasoup dobrze podsumował ten tryb. Akurat na gąbeczki nie narzekał za dużo (nawet pokonał ostatniego bossa bez bazooki na lv5), ale słusznie zauważył, że jest mocno niedopieszczony i wystarczyło trochę więcej wysiłku ze strony dewelopera, żeby powstało coś znacznie lepszego. Można było dodać więcej lokacji (są te smutne osrane bloki i magazyny, ale nie ma RPD, wtf), dało się wcisnąć więcej przeciwników z kampanii (chociażby Chunka, z Lickerami też jest bieda), podkręcić RNG bo konfiguracji wrogów wcale nie ma tak dużo, co raczej nie sprzyja replay-ability, no i fajnie że zaznaczył, że mimo darmowości tego dodatku to nie tłumaczy ogólniej biedy i zrobienia go na odpierdol. Moderzy potrafią zrobić lepsze dodatki od Capcomu. Ja sobie pewnie jeszcze trochę pobiegam, no bo nie czarujmy się, zajebiście walczy się w tej grze Leonem, no ale niesmak trochę pozostaje.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

No brak rpd to jest mega lul mnie wkurzyło że im się nie chciało nawet wyciąć dialogu z początku sekcji leona jakbyśmy dalej grali w singla xD tak samo brak np. lickerów czy chunka właśnie też beka no powinna być większa losowość z tymi przeciwnikami. Coś im nie idzie robienie minigierek na re enginach

Opublikowano

Kiepski tryb. Momenty z kampani po prostu wyciete i wklejone z dialogami. To taki tani Mercenaries. Nawet klasyczne Residenty z PS1 mialy ciekawsze te tryby.

Opublikowano

Osoby, które narzekają na małą ilość lokacji - przeszliście już tę mini-grę każdą możliwą ścieżką, czy jak? Ja osobiście cisnę jeden wariant, ale że się bawię i eksperymentuję to najdalej udało mi się dojść do ostatniego bossa, gdzie zginąłem przez to, że go trochę zlekcaważyłem mając perfekt-perki na Leonie D Jak dla mnie zabawa jest przednia, nie rozumiem tylko perków na granaty, bo żadnego jeszcze na oczy nie widziałem na przestrzeni swoich ~20 podejść do gry.

Opublikowano

Jest mało lokacji. Dlaczego nie dali RPD? Laboratorium? Piwnicy pod kliniką? Sierocińca? Hotelu? Dosłownie mieli te wszystkie miejscówki już gotowe, wystarczyło je wcisnąć do tego trybu, tworząc 2x więcej ścieżek, dać więcej bossów (pająka, roślinkę, Chunka) i już byłoby lepiej i mniej na odpierdol.

Granaty są bardzo słabe w tym trybie (nawet po zgarnięciu kilku perków zwiększających ich moc) i faktycznie nie ma ich zbyt wiele, więc nie radzę w nie inwestować. Jeden jedyny perk z nimi związany jaki jest spoko to ten który automatycznie rzuca w przeciwników granatem (nawet jeżeli nie masz żadnego w ekwipunku) kiedy pozbywasz się niepotrzebnej broni.

Opublikowano
28 minutes ago, Josh said:

Jest mało lokacji. Dlaczego nie dali RPD? Laboratorium? Piwnicy pod kliniką? Sierocińca? Hotelu? Dosłownie mieli te wszystkie miejscówki już gotowe, wystarczyło je wcisnąć do tego trybu, tworząc 2x więcej ścieżek, dać więcej bossów (pająka, roślinkę, Chunka) i już byłoby lepiej i mniej na odpierdol.

Granaty są bardzo słabe w tym trybie (nawet po zgarnięciu kilku perków zwiększających ich moc) i faktycznie nie ma ich zbyt wiele, więc nie radzę w nie inwestować. Jeden jedyny perk z nimi związany jaki jest spoko to ten który automatycznie rzuca w przeciwników granatem (nawet jeżeli nie masz żadnego w ekwipunku) kiedy pozbywasz się niepotrzebnej broni.

Czyli rozumiem zdobyłeś już to osiągnięcie za przejście każdą z możliwych ścieżek? Mi to jeszcze trochę zejdzie, do tego czasu pewnie wrzucą nowe, nie mam problemu z ilością aktualnie dostępnych tras.

Co do granatów, jedyny kontakt z mini jaki miałem to właśnie ten perk, który opisałeś. Drobna poprawa balansu nie zaszkodziłaby tutaj.

Opublikowano

Przecież przejście tych wszystkich lokacji, przynajmniej na 1 randze to jakieś 2-3 godziny gry. Druga sprawa czy warto przechodzić wszystkie, bo na wyższych rangach taki Super Tyrant przed finałowym bossem to raczej średnia opcja i wszystko sprowadza się koniec końców do wybierania najbardziej optymalnej ścieżki i modlenie się do bogów RNG o dropnięcie sensownej giwery.

Opublikowano
Just now, Josh said:

Przecież przejście tych wszystkich lokacji, przynajmniej na 1 randze to jakieś 2-3 godziny gry. Druga sprawa czy warto przechodzić wszystkie, bo na wyższych rangach taki Super Tyrant przed finałowym bossem to raczej średnia opcja i wszystko sprowadza się koniec końców do wybierania najbardziej optymalnej ścieżki i modlenie się do bogów RNG o dropnięcie sensownej giwery.

Muszę się przyznać, że jeszcze nie wiem co to są rangi i jak wbić wyższą. Na tyle na ile udało mi się pograć, byłem w stanie "wymaksować" jedną ścieżkę, wiem gdzie są skrzynie, gdzie pająki, a reszta to RNG, tak jak mówisz. Daleko mi do wymaksowania wszystkich możliwych opcji, nie mam na to wystarczająco dużo czasu. Ostatnio, za którymś z kolei podejściem odkryłem, że jeśli ma się wystarczająco dużą ilość punktów, to można sobie na nowo wylosować perki w danym rzucie, co trochę ułatwia temat ulepszeń i łagodzi losowość RNG.

Opublikowano

ulica-klinika-lab-boss najoptymalniejsza ścieżka

Opublikowano
11 minut temu, Masamune napisał(a):

Muszę się przyznać, że jeszcze nie wiem co to są rangi i jak wbić wyższą. Na tyle na ile udało mi się pograć, byłem w stanie "wymaksować" jedną ścieżkę, wiem gdzie są skrzynie, gdzie pająki, a reszta to RNG, tak jak mówisz. Daleko mi do wymaksowania wszystkich możliwych opcji, nie mam na to wystarczająco dużo czasu. Ostatnio, za którymś z kolei podejściem odkryłem, że jeśli ma się wystarczająco dużą ilość punktów, to można sobie na nowo wylosować perki w danym rzucie, co trochę ułatwia temat ulepszeń i łagodzi losowość RNG.

Tak samo jak przechodzisz przez świecące drzwi do kolejnej lokacji, to też zmieniają się dostępne perki. Przydatna rzecz jeżeli wylosowały się kiepskie i nie chcesz marnować punktów na kolejne losowanie.

Na razie pass, bo mam inne gierki, ale na pewno wrócę do tego trybu, bo

a) chcę mieć zaliczone wszystkie czelendże

b) granie Leonem jest lepsze od seksu i każdy pretekst się nada

Opublikowano
13 minutes ago, Pupcio said:

ulica-klinika-lab-boss najoptymalniejsza ścieżka

Ja polecam:

ulica - klinika skrzydło wschodnie - Racoon City (tam gdzie padło BSAA) - Boss

W mieście jest super miejscówka na dachach budynków gdzie są rozstawione te moździerze, szybkie przebicie się do jednego z nich = eksterminacja większości przeciwników , 999 punktów i praktycznie dowolne losowanie perków pod bossa. Na razie tylko raz wybrałem tę drogę ale jak już ogarnąłem te moździerze do szybkiego nabijania punktów, to będzie to moja pierwsza droga do finału. Teraz tak tylko zdałem sobie sprawę, że nie pamiętam, którędy się szło do Racoon City z tej kliniki... facepalm