Opublikowano wczoraj o 15:24 1 dzień Autor 40 minut temu, Yoshu napisał(a):Druk i kontrola jakości też premium:Dobrze, że chociaż da się rozczytać Uuu, nowa drukarnia zbiera minusy. Jakby tego wiecej to daj znac - ogarniemy. Od tego to mozna oczoplasu dostac, zeby rozczytac.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Pytanie do @Konsolite czemu przy recce każdej bijatyki w minusach dajesz 'balans'? Rozumiem jeśli jest to sytuacja jak w Injustice 1 gdzie wiadomo było że gra jest zepsuta (laserek Supermena czy overhead low Doomsdaya) lub parę postaci faktycznie ma większe możliwości od reszty (jak w MK) i takie coś powinno być opisane w recce, ale DoA raczej nie ma takich problemów. Tym bardziej jest to niezauważalne przy bardziej casualowym graniu bo jeśli patrzymy 'turniejowo' to żadna bijatyka nie ma idealnego balansu (nawet GG) i wlatują tier listy z podziałem kto jest przepakowany a kto leszczem.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. No, w końcu przyszły także poprzednie wydawnictwa. Będzie czytane!
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 2 godziny temu, łom napisał(a):Pytanie do @Konsolite czemu przy recce każdej bijatyki w minusach dajesz 'balans'? Rozumiem jeśli jest to sytuacja jak w Injustice 1 gdzie wiadomo było że gra jest zepsuta (laserek Supermena czy overhead low Doomsdaya) lub parę postaci faktycznie ma większe możliwości od reszty (jak w MK) i takie coś powinno być opisane w recce, ale DoA raczej nie ma takich problemów. Tym bardziej jest to niezauważalne przy bardziej casualowym graniu bo jeśli patrzymy 'turniejowo' to żadna bijatyka nie ma idealnego balansu (nawet GG) i wlatują tier listy z podziałem kto jest przepakowany a kto leszczem.Bo trzeba było jakiś dodać ;)W przypadku DOA bardziej chodzi o balans pozycjonowania, na wielu arenach, jeden gracz, zazwyczaj pierwszy ma przewagę bo jeden szybki cios i 2ga postać leci na kolejną platformę. Po prostu trzeba było dać minusik.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 7 godzin temu, Konsolite napisał(a):Po prostu trzeba było dać minusikAle że jak?Dawać w recenzji minus dla samego faktu, że ten "musi" być i to jeszcze taki, który nie wyjaśnia dostatecznie swojego zastosowania? Bo przecież w samym tekście też o tym ani słowa... Dawno większej bzdury nie czytałem ;)Tak jakby dać (czy to w plusach czy w minusach) po prostu "poziom trudności", a Ty czytelniku domyśl się o co chodziło recenzentowi ;)No chyba, że recenzja, jak i samo pismo jest kierowane tylko i wyłącznie do znawców, którzy może się domyślą... Chociaż jak widać dwa posty wyżej - chyba jednak też nie ;) Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez Gomlin
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Literówek też już kilka wyłapałem, a raz to chyba komuś cały wyraz zaginął.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 9 godzin temu, Konsolite napisał(a):Bo trzeba było jakiś dodać ;)W przypadku DOA bardziej chodzi o balans pozycjonowania, na wielu arenach, jeden gracz, zazwyczaj pierwszy ma przewagę bo jeden szybki cios i 2ga postać leci na kolejną platformę. Po prostu trzeba było dać minusik.Oj słabiutkie wytłumaczenie bo rozwiązanie na taki "minus" było by zrobienie każdej areny idealnie symetrycznej, już nie mówiąc o tym że reversal może obrócić sytuację o 180° a backdash zniwelować zagrożenie. Znowu gra która mi przychodzi do głowy gdzie jest to na serio poważny problem to Injustice 1 gdzie jeśli startowało się z odpowiedniej strony to przez całą walką miało się dostęp do dronów których rzucanie dawało nieblokowalny, siejący spustoszenie i bardzo ciężki do ominięcia atak. Biorę czarny marker, robię korektę w minusach i dodaję pół oczka do oceny
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 49 minutes ago, PiotrekP said:Literówek też już kilka wyłapałem, a raz to chyba komuś cały wyraz zaginął.Zastanawia mnie jak w czasach zaawansowanych edytorów tekstu i AI wypuszcza jeszcze druk z błędami. Jak komuś się nie chce sprawdzać to niech chociaż przepuści przez odpowiedni prompt w AI i ten sprawdzi oraz poprawi tekst za autora.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. No jest trochę tych błędów i drobnych wpadek. Zauważyłem, że zazwyczaj pod względem kontroli jakości specjale rednaczowane przez Rogera wypadają najlepiej.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor 1 godzinę temu, Pix napisał(a):No jest trochę tych błędów i drobnych wpadek. Zauważyłem, że zazwyczaj pod względem kontroli jakości specjale rednaczowane przez Rogera wypadają najlepiej.Śmiało wrzucaj, naprawdę będę wdzięczny :) To pomaga namierzyć problemy - czy to głównie literówki, czy np. coś przy składzie, bo bywało, że "wcinało" jakiś wyraz, który "chował" się pod grafiką, bo było to źle poukładane.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor 12 minut temu, Czoperrr napisał(a):Strona 98 - tytuł Reamfall zamiast Dreamfall :)O widzisz, to samo co na 45 - błąd przy składzie, bo ramka z grafiką loga jest za wąska i "zjadło" litery. Ech, najciemniej pod latarnią - loga na samej górze na środku strony, a i tak przegapi się.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minute ago, Perez said:O widzisz, to samo co na 45 - błąd przy składzie, bo ramka z grafiką loga jest za wąska i "zjadło" litery. Ech, najciemniej pod latarnią - loga na samej górze na środku strony, a i tak przegapi się.Przy następnym numerze musicie wziąć paru betatesterów z forumka z odpowiednią umową NDA :)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Już po Saturnie sugerowałem żeby przed drukiem dać do przeczytania paru forumowiczom (którzy oczywiście też mają preorder). Na stronie 106 grafika z Onimushy 2 która to nigdy nie wyszła na pierwszego Xboxa.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minuty temu, łom napisał(a):Już po Saturnie sugerowałem żeby przed drukiem dać do przeczytania paru forumowiczom (którzy oczywiście też mają preorder). Na stronie 106 grafika z Onimushy 2 która to nigdy nie wyszła na pierwszego Xboxa.Wlasnie takie bledy sa najdziwniejsze. Cos jak te grafiki ze Star Ocea w SNES extreme gdzie ciezko nawet pomyslec ze mozna sie pomylic tyle razy na jednej stronie. Grafik ogolnie rzecz biorac nie gra w gierki czy kto decyduje o tym co leci na jakas strone? W PE0 byly screenshoty z Suikodena 2 w recenzji jedynki E: numer tak czy tak super i juz nie moge sie doczekac GB Extreme.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 9 minut temu, łom napisał(a):Już po Saturnie sugerowałem żeby przed drukiem dać do przeczytania paru forumowiczom (którzy oczywiście też mają preorder). Na stronie 106 grafika z Onimushy 2 która to nigdy nie wyszła na pierwszego Xboxa.No niestety niektóre błędy to wychodzą od razu po spojrzeniu na stronę, jak ten Chrono Cross w SNES Extreme
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 42 minuty temu, łom napisał(a):Już po Saturnie sugerowałem żeby przed drukiem dać do przeczytania paru forumowiczom (którzy oczywiście też mają preorder). Na stronie 106 grafika z Onimushy 2 która to nigdy nie wyszła na pierwszego Xboxa.Kojarzę ten temat, faktycznie do przemyślenia, bo takie świeże spojrzenie wiele robi. Wtedy oczywiście już wydanie za free + coś by się dorzuciło, żeby nie wyszło, że nie dość, że do roboty gonią to jeszcze trzeba za numer płacić :D.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 40 minut temu, pawelgr5 napisał(a):Wlasnie takie bledy sa najdziwniejsze. Cos jak te grafiki ze Star Ocea w SNES extreme gdzie ciezko nawet pomyslec ze mozna sie pomylic tyle razy na jednej stronie. Grafik ogolnie rzecz biorac nie gra w gierki czy kto decyduje o tym co leci na jakas strone? W PE0 byly screenshoty z Suikodena 2 w recenzji jedynki E: numer tak czy tak super i juz nie moge sie doczekac GB Extreme.Nasz grafik to właśnie mam wrażenie, że tylko gra w gry :D W samo PoE i teraz dwójkę to już pewnie z kilka tysięcy godzin. A grafiki to mix - część autorzy, część prowadzący, a zdarza się, że grafik jeśli widzi, że ma miejsce, to też szuka, no tylko tu czasami brakuje właśnie dokładności.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minutes ago, Perez said:Nasz grafik to właśnie mam wrażenie, że tylko gra w gry :D W samo PoE i teraz dwójkę to już pewnie z kilka tysięcy godzin. A grafiki to mix - część autorzy, część prowadzący, a zdarza się, że grafik jeśli widzi, że ma miejsce, to też szuka, no tylko tu czasami brakuje właśnie dokładności.Musi czasem pograć w coś innego niż PoE :). Jeśli będziecie szukali chętnych do przejrzenia kolejnego numeru przed drukiem to mogę pomóc.