Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Game Boy Extreme

Featured Replies

Opublikowano
9 godzin temu, Shen napisał(a):

Te rocznikowe wydania bez podziału na platformy spoko pomysł. Konsole niedługo się skończą, a konkurencja jeszcze podłapała temat i wydają specjala o Wii niedługo.gayos

no tym mnie wkurzyli, żę odgapili, tylko że oni jak wydają jakieś specjale to muszą potem wydawać jakieś poprawki i wyjaśnienia błędów.
A co do rocznikowych wydań... chyba to już za bardzo przewałkowany retrotemat.
Ja czasem odpalam to:

https://en.wikipedia.org/wiki/1999_in_video_games

(przykładowy rok)

• Odpowiedzi 187
  • Wyświetleń 7,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobry! Zgodnie z planem czas na info odnośnie kolejnego specjala. W połowie grudnia pojawi się Game Boy Extreme. 132 strony skupione wokół GB i GBC, ponad 60 recenzji i ponad 20 artykułów traktujących

• MichAelis
    MichAelis

Mój pierwszy kontakt z GB to około 95 roku. Na podwórku był Hubert który właśnie miał Game Boya. Bogaty bananowiec, starzy rozwiedzeni, oczywiscie nikomu nie pozwalał go dotykać i sam grał, no ale poz

• Gameboy Extreme Moja pierwsza niepodróbkowa konsola, zamieniłem się kiedyś ze znajomym za Pegazusa. Chciałem mieć gameboya od kiedy pamiętam, chyba jeszcze zanim pojawiły się pokemony, ale poksy spo

Opublikowano

Jestem ciekaw jak tutaj wypadnie sprzedaż poszczególnych okładek, czuję że limitka momentalnie zejdzie.

Opublikowano
5 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Jestem ciekaw jak tutaj wypadnie sprzedaż poszczególnych okładek, czuję że limitka momentalnie zejdzie.

No rekord xboksowej jest - też ruszyliśmy o 20:00 i skończyła się chwilę przed 10:00 kolejnego dnia. Ja ogólnie jestem ciekaw jak się zainteresowanie coverami rozłoży, czy będzie jakiś zdecydowany faworyt.

Opublikowano

Ja obstawiam w top3 sprzedaży:

1: Limitka

2: Tetris

3: Super Mario Land

Ciekawi mnie Pokemon, też powinien być wysoko.

Opublikowano

Game Boy Extreme - wydawnictwo specjalne redakcji magazynu PSX Extreme

Przedsprzedaż w promocyjnej cenie 29,99 zł potrwa do 7 grudnia. Od 8 grudnia regularna cena 34,99 zł. Premiera wydania 19 grudnia. 

Dostępne okładki:

• Metal Gear: Ghost Babel

• Metroid II: Return of Samus

• Pokemon Yellow

• Super Mario Land

• Tetris

• The Legend of Zelda: Oracle of Ages

• limitowana (400 egz.)

Game Boy Extreme, niczym DeLorean doktora Browna, zabiera nas w podróż do lat 90. – czasów, gdy każdy marzył o przenośnej konsoli mieszczącej się w tylnej kieszeni spodni. To właśnie wtedy Nintendo, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom graczy z całego świata, stworzyło urządzenie, które na zawsze odmieniło rynek. Zaczęło się niepozornie – od Tetrisa. Potem przyszły kolejne tytuły, które kładły konkurencję na deski: Super Mario Land, Zelda, Kirby, a wreszcie Pokémony, które rozpętały globalny szał trwający do dziś.

gb_1.jpggb_2.jpggb_4.jpggb_5.jpggb_6.jpg

Co znajdziecie w Game Boy Extreme? Na 132 stronach czeka na Was ponad 60 recenzji i 20 przekrojowych artykułów o sprzęcie i grach skupionych wokół Game Boya i Game Boya Color (Game Boy Advance najpewniej doczeka się swojego wydania, bo teraz już byśmy się nie pomieścili). Czekają na Was materiały o historii konsoli, jej różnych odmianach czy też nietypowych akcesoriach, które powstały. Podpowiemy jak zrobić… grę na GB, a także jak podrasować swój sprzęt. Wspominamy znane porty, które okazały się nieudane oraz przyglądamy się nowościom, które wciąż pojawiają się na sprzęcie Nintendo. A do tego historie Tetrisa, Mario, Zeldy czy – rzecz jasna – Pokemonów. Uff, będzie co poczytać!

W Game Boy Extreme znajdziecie teksty autorstwa m.in. Dżuja, Komoda, Urala, Konsolite, Aziego, Pisarskiego, Caspera, Kamińskiego, Zabłockiego, Akiego, Cyphera, a także Muszyńskiego i Majka, którzy wspólnie prowadzą to wydanie. Zapraszamy serdecznie do składania zamówień i z góry życzymy miłej lektury!

• Biedni bracia – porty znanych gier, które były złe

• Efekt Tetrisa

• Game Boy Color – idzie nowe

• Game Boy okiem kolekcjonera

• Game Boy w sieci

• Game Boy wiecznie żywy

• Game Boye dla bogaczy

• I ty możesz zrobić grę na Game Boya

• Imperium Mario

• Kartridż to nie zawsze znaczy to samo

• Kulisy magazynu Game Boy

• Nietypowe akcesoria

• Od 8 bitów do 64 klonów

• Pimp My Game Boy – czyli Game Boy w 2025 roku

• Playdate – Game Boy z korbką

• Pokemony – początek fenomenu

• Super Game Boy

• Trzej muszkieterowie – trzy odmiany Game Boy Classic

• Virtual Boy – powrót syna marnotrawnego

• Z kieszeni do legendy – historia Game Boya

• Zelda – historia marki

Opublikowano

Ja już z góry pięknie dziękuję za kolejne zakupy. Trzeba normalnie jakiś system lojalnościowy odpalić!

Opublikowano

Limitka i Pikachu wleciał dziękuję Pan Prezes drinks

Opublikowano

Uff, zamówione, można spokojnie zjeść kolację :)

Opublikowano
11 minut temu, Vanixo napisał(a):

Limitka i Pikachu wleciał dziękuję Pan Prezes drinks

Piona, u mnie identycznie😄

Opublikowano

Pamiętajcie żeby zamówić ze strony niż z allegro bo tak gazetka przyjdzie szybciej.

Ps zamówiłem z pikaczu chociaż Tetris wydaje się kultowy, Mariana już mam z innego wydania i nie chciałem dublować.

Opublikowano

Piękne dzięki :) Od razu na świeżutko pierwsze statsy po godzinie (normalnie jak na wyborach!):

limitowana - 233 egz. - no jest potencjał na poprawieine rekordu Xboksa (przypominam - start też 20.00 i do 10.00 drugiego dnia)

Poksy/Pikachu - 30

Super Mario Land - 28

Zelda - 18

Tetris - 14

Metal Gear - 11

Metroid II - 8

Total 342.

Opublikowano
5 minut temu, grzybiarz napisał(a):

Pamiętajcie żeby zamówić ze strony niż z allegro bo tak gazetka przyjdzie szybciej.

Mi nie zalezy na szybkosci. Biore z allero bo wjezdza smart.

Opublikowano
1 minutę temu, SlimShady napisał(a):

Jak limitkę ustawiłeś, ile na stronie, ile na allegro?

Nie ustawiam tak, na bieżąco koryguję. W tej chwili 48 sklep i 190 Allegro. Jak wpada na sklepie to zmniejszam pulę na Allegro.

Opublikowano

Czarna magia, trzeba być wybitnym matematykiem, żeby sobie z tym radzić w czasie rzeczywistym.

Opublikowano

Teoretycznie mam opcję spięcia sklepu z Allegro, wtedy stany magazynowe jednakowe, ale jak raz tego spróbowałem i mi sklep zassał całe Allegro to wtedy dopiero odnalezienie się w tym to była wyższa szkoła jazdy.

Opublikowano

Uf, za chwilę by się okazało, że nie zdążyłem na limitkę!

Wziąłem trzy warianty, Limitka, Pikachu i Mario. Rozważałem Zeldę, ale to nie Link's Awakening (w zasadzie moja pierwsza Zelda), więc odpuściłem.

W ogóle gorący czytelniczy okres się szykuje. Miesięczniki, Game Boy, album MGS, Kompendium PSX. Zaraz się okaże, że więcej czytam o grach, niż w nie gram niki

Opublikowano

I jeszcze weź to wszystko zrecenzuj! ;)

Opublikowano

Axcwelio pisał że nie kupi, więc przynajmniej nie będzie znowu płakał że nie wyrobił się na limitkę kekw

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Mari4n napisał(a):

Axcwelio pisał że nie kupi, więc przynajmniej nie będzie znowu płakał że nie wyrobił się na limitkę kekw

kto?