Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Extreme Party 2026 - 5 września 2026 roku

Featured Replies

Opublikowano

Czy jeśli przyjdę z żoną narażę się na śmieszność?

• Odpowiedzi 46
  • Wyświetleń 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

@Perez W kwestii turniejów, ustalona została ilość dostępnych stanowisk, pomieszczeń z konsolami, czy chcecie zrobić normalną strefę retro z TV CRT, godzinę rozpoczęcia imprezy, partnerstwo (np. z Capcomem w sprawie Street Fightera) itd. Bo to są ważne kwestie w organizacji aby nie robić 'korków' w pomieszczeniach i żeby to wszystko płynnie leciało. Przykładowo taki turniej Fify czy bijatyki odbębnił bym na samym początku imprezy żeby ludzie nie ganiali w te i we wte tylko po to aby zapytać się czy to już moja kolejka.

Opublikowano

W sierpniu wychodzi Marvel Tokon, może to wcisnąć i zrobić jakąś współpracę z Sonką.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, łom napisał(a):

@Perez W kwestii turniejów, ustalona została ilość dostępnych stanowisk, pomieszczeń z konsolami, czy chcecie zrobić normalną strefę retro z TV CRT, godzinę rozpoczęcia imprezy, partnerstwo (np. z Capcomem w sprawie Street Fightera) itd. Bo to są ważne kwestie w organizacji aby nie robić 'korków' w pomieszczeniach i żeby to wszystko płynnie leciało. Przykładowo taki turniej Fify czy bijatyki odbębnił bym na samym początku imprezy żeby ludzie nie ganiali w te i we wte tylko po to aby zapytać się czy to już moja kolejka.

Kluczowe będzie to, że chcemy w tym roku podziałać z ekipą, która zajmuje się taką organizacją - wszystko po to, aby uniknąć trochę tego nieładu sprzed roku, gdy było nieco zamieszania. Tak że tu na razie chcemy ustalić, jakie turnieje, potem sobie to wszystko rozplanujemy. Stąd też chcemy ruszyć od 14.00 z turniejami, a impreze oficjalnie odpalać od powiedzmy 17.00, żeby te wczesne etapy sobie ludzie ograli, bez starty potencjalnych rozmów na scenie etc. (rok temu trochę na to było narzekania, że tu panele, a w sali obok turnieje i nie szło tego łączyć).

Opublikowano
W dniu 24.05.2026 o 12:06, Shen napisał(a):

W sierpniu wychodzi Marvel Tokon, może to wcisnąć i zrobić jakąś współpracę z Sonką.

To jest myśl, a obok Guilty Gear )

Opublikowano

Dobrze też by było jakby gry turniejowe w których potencjalnie wzięłoby udział sporo osób miały dwa stanowiska, żeby sprawniej to poszło. W tym roku lokal pomieści więcej ludzi, więc i chętnych pewnie będzie więcej. Gdyby był turniej Gran Turismo 7 można by było też ewentualnie zrobić dwa oddzielne turnieje, na oddzielnych stoiskach: jeden na padzie, a drugi na kierownicy. Żeby nie było zamieszania, chętni mogliby wziąć udział tylko w jednym, czyli albo pad, albo kierownica.

Opublikowano

image.png

Bilet Fana nie daje, i nie będzie dawał, nic więcej niż dodatkowy merch? Wolę dopytać czy nie ma jakieś strefy VIP czy czegoś podobnego jak ostatnio albo czy nie będą komunikowane jakieś bonusy później. Merch (w tym koszulkę) już mam, jak był sprzedawany to kupiłem, więc w tej sytuacji bym wybrał po prostu bilet standardowy.

Opublikowano
  • Autor
34 minuty temu, Eskimos napisał(a):

image.png

Bilet Fana nie daje, i nie będzie dawał, nic więcej niż dodatkowy merch? Wolę dopytać czy nie ma jakieś strefy VIP czy czegoś podobnego jak ostatnio albo czy nie będą komunikowane jakieś bonusy później. Merch (w tym koszulkę) już mam, jak był sprzedawany to kupiłem, więc w tej sytuacji bym wybrał po prostu bilet standardowy.

Si, Bilet Fana to pakiet gadżetów przygotowanych tylko pod event. Stref VIP nie robimy, poprzednio średnio to siadło.

Opublikowano
1 hour ago, Perez said:

Si, Bilet Fana to pakiet gadżetów przygotowanych tylko pod event. Stref VIP nie robimy, poprzednio średnio to siadło.

Pod event, czyli z logiem Extreme party? To by była nowość, tego nie mam haha

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, Eskimos napisał(a):

Pod event, czyli z logiem Extreme party? To by była nowość, tego nie mam haha

Si, ale nawet trochę szerzej - nie samo logo, tylko coś w klimacie PE. Na dniach wleca wizuale to sie wstrzymaj najwyzej jeszcze.

Opublikowano
  • Autor
28 minut temu, piotros napisał(a):

Bilet Fana zakupiony D Będzie możliwość wyboru rozmiaru koszulki wcześniej?

Tak, jasne, odezwiemy się po rozmiary już gdzieś w sierpniu, gdy będziemy kończyć sprzedaż pakietu fana, aby mieć czas na przygotowanie odpowiedniej liczby zestawów.

Opublikowano
14 godzin temu, Perez napisał(a):

Stref VIP nie robimy, poprzednio średnio to siadło.

Prawda. Ostatnio VIP podjął próbę oczernienia Szmatławca, więc bardzo dobrze że strefę zaorano Cell

Opublikowano

Mam jeszcze jedną propozycję turnieju jeśli będą wolne stanowiska PS3, Time Trial w Ridge Racer 7.

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, łom napisał(a):

Mam jeszcze jedną propozycję turnieju jeśli będą wolne stanowiska PS3, Time Trial w Ridge Racer 7.

Dzisiaj będę rozmawiał z tą naszą potencjalną ekipą od organizacji tego to ustalimy, co realnie da się zrobić w konkretnym przedziale godzin i ze względu na dostępnośc miejsca. Turnieje to jakaś jedna z opcji, więc nie damy rady zrobić ich 10 na 30 stanowiskach :)

Opublikowano

Te wszelkie Ridge Racer/THPS/Crash Team Racing to bym proponował po zakończeniu turniejów w Tekkena/Fifę/Street Fightera. Czyli przykładowo są 3 stanowiska z PS3, o 14.00 startuje turniej Tekken 5DR na wszystkich trzech, jak już zbliża się końcówka turnieju T5 i niepotrzebne są 3 stanowiska to na tej wolnej konsoli startuje sobie czasówka Ridge Racer i do np. 21:00 jest bicie rekordów, i tak samo z Tekkenem>>CTR czy SF>>THPS czy co tam macie zamiar odpalić.

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, łom napisał(a):

Te wszelkie Ridge Racer/THPS/Crash Team Racing to bym proponował po zakończeniu turniejów w Tekkena/Fifę/Street Fightera. Czyli przykładowo są 3 stanowiska z PS3, o 14.00 startuje turniej Tekken 5DR na wszystkich trzech, jak już zbliża się końcówka turnieju T5 i niepotrzebne są 3 stanowiska to na tej wolnej konsoli startuje sobie czasówka Ridge Racer i do np. 21:00 jest bicie rekordów, i tak samo z Tekkenem>>CTR czy SF>>THPS czy co tam macie zamiar odpalić.

Nie nazbyt ambitnie? W sensie o 14.00 chcemy ruszyć, więc nim to się rozkręci to turnieje ruszą 14:30, dużo będzie zależało od liczby chętnych, bo co innego jakiś versus przy 16, co innego przy 32. Np. podesłali taką propozycję pod Tekkena 5 "Przewidujemy format na 32 osoby z wcześniejszymi zapisami (Double Elimination czyli po ewentualnej przegranej dana osoba nie kończy udziału w turnieju tylko wciąż ma szansę dostać się do finału z Drabinki Przegranych). Gdyby okazało się, że zainteresowanie jest większe możemy zwiększyć tę liczbę, ale wówczas przeszlibyśmy na Single Elimination (czyli np. jedna para do dwóch wygranych walk, przegrany odpada z turnieju)" - to mi się wydaje trochę czasochłonne, ale może mi się tylko wydaje - nie umiem w turnieje, dlatego szukamy kogoś, kto się zna i to organizuje :)

Opublikowano

Wszystko jest zależne od ilości stanowisk dla danej gry. @Di pewnie mniej więcej wie ile czasu potrzeba na turniej w bijatykę przy np. 32 uczestnikach i trzech stanowiskach.

Opublikowano

Przy 32 osobach Double Elimination liczba setów to 62-63. Licząc 10 minut na seta i 3 stanowiska wychodzą 4h, ale to przy dobrych wiatrach i dyscyplinie uczestników, na co bym raczej nie liczył, bo ludzie będą się rozchodzić; pamiętam jak było w zeszłym roku. Realnie bym liczył 5-6 godzin.

Dla przykładu:

W ostatnią sobotę na turnieju w Raciborzu było 57 osób i 8 lub 9 stanowisk, turniej trwał ok. 7,5h. Końcówka była grana na 1 stanowisku, co nieco wydłużyło rozgrywki, ale tam praktycznie każdy wiedział co trzeba robić na takich turniejach.

Edytowane przez Di

Opublikowano
  • Autor

Nom, czyli raczej trudno się z tym pomieścić w 3-4h, a też nie ma szans, że ogarniemy 8-9 stanowisk pod tylko jeden turniej, bo nam miejsca zabraknie na całą resztę (ogólna strefa retro dla wszystkich, miejsce na nowe sprzęty, może znowu jakieś stanowisko do jazdy). Docelowo plan jest na te 2 wspomniane versusy + 2 high score + najpewniej doszedł by jeszcze z jednej high score na automatach (typu Pac-Man). Możliwe, że zrobi się po prostu dwie ankiety z listami gier pod versusy i high score i naród przemówi :)