Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Monster Hunter Stories 3: Twisted Reflection

Featured Replies

Opublikowano

Aż chciało by się założyć temat w dziale RPG, bo demko MHS 3 zrobiło na mnie spore wrażenie i nieźle zaskoczyło. Nikt mnie nie szykował na TEN klejnot Capcomu.

Gra okazało się zaskakująco ładna, niczym ostrzejsza Zelda. Naprawdę spodobało mi się jak to wygląda i jak fajnie się ruszać dokoła. Wygląda jak sensowne anime. Nasza postać nawet mówi, co nieczęste w grach z kreatorem postaci. Jest też cała gromadka starannie stworzonych postaci w opowieści. Zaskoczył mnie budżet tego wszystkiego.

MHS "trójka" ma być adresowany do starszej widowni, zmieniając styl z anime dla dzieci na anime dla młodzieży/dorosłych. Bardziej Ghibli/seinen niż shonen. Gra ma też być tym razem bardziej "prawdziwym RPG". Ponadto miejsce akcji przeszło z wiosek na całe królestwo.

Gra dość ciekawie adaptuje założenia Monster Huntera na jRPG. W demie mamy mnóóóstwo scenek, a walki są dość rzadkie i długie (ale gdy podlevelujemy, możemy rozwalać cienkie bolki samym pacnięciem, bez w ogóle przechodzenia na ekran walki). Jest masa ekwipunku, i masa części do zebrania, by móc go wytworzyć. Jest w tym element repetytywny.

Lokacje są małe (na rzut oka wydaje się, że jest sporo rzeczy dokoła, ale mapa wyjaśnia, że faktyczne ściany są blisko), z loadingami pomiędzy, ale naprawdę ładne i jest potencjał na eksplorację, bo możemy latać, pływać, wspinać się po niektórych ścianach.

Same walki, jak w Monster Hunterze... nic nie rozumiem z nich hehe. Mamy HP, mamy jakiś system papier-nożyce-kamień który nie wiem jak zgadywać, jest INNY pasek pod HP nazwany Wyverncośtam, jest też oczywiście indywdiualny pasek każdej części ciała. Nie mam kompletnie na razie pojęcia, jaki wpływ na co ma cokolwiek, co robię. PODOBNO system teraz jest "na myślenie", bez losowości, ale ja tam nie czaję tej serii. Istnieje łańcuchowanie zdarzeń, by móc w końcu wywołać atak łączony całej ekipy za wysokie obrażenia niczym w Xenoblade, ale nie mam pojęcia na razie, co mogę zrobić, by na ten proces znacząco wpłynąć (w ekipie są 4 postaci - ty, potwór, NPC, potwór NPC, tych dwóch ostatnich, no właśnie, w ogóle nie można kontrolować, o ile rozumiem).

3作目は“本物の自立したRPG”にしたかった―『モンスターハンターストーリーズ3 ~運命の双竜~』開発者インタビュー【TGS2025】 | Game*Spark - 国内・海外ゲーム情報サイト

Dość się podjarałem po tym demku, a o dziwo gry coś nie widzę w sklepach fizycznych w wersji na Switch 2. Ktoś jeszcze grał?

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jestem mega fanem dwójki, demko trójki ograne i jestem zadowolony. Jedynie nad czym się waham to czy brać na SD czy S2

Opublikowano

Właśnie trzeba sprawdzić to demo bo przez Nioh3 zapomniałem, a wizualnie super ta gra wygląda.

na allegro pełno ofert na pudełka s2.