Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metroid Ravenous

Featured Replies

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 366
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tia, wygląda jakby to targetowali na S1, ale nina już uznała widocznie że ma gdzies i się odcina, kupować nowe sprzęty, a nie tam będziecie na szrotach grać!

• Turbo sztos, day one

• Ciekawe czy będzie tryb 120fps bo ewidentnie całość chodzi na silniku dreada i jakoś generacyjnie lepiej to się nie prezentuje

Opublikowano

Na to czekałem, tylko liczyłem że procona w wersji Metroid też dadzą

Opublikowano

Turbo sztos, day one

Opublikowano

Ciekawe czy będzie tryb 120fps bo ewidentnie całość chodzi na silniku dreada i jakoś generacyjnie lepiej to się nie prezentuje

Opublikowano

Tia, wygląda jakby to targetowali na S1, ale nina już uznała widocznie że ma gdzies i się odcina, kupować nowe sprzęty, a nie tam będziecie na szrotach grać!

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Giera spokojnie mogłaby pójść na S1, nie ma tu absolutnie nic co by usprawiedliwiało S2 exa. Cudowne żółte małpki z Kioto...

Opublikowano

Bardzo dobrze, że się odcinają od starych sprzętów. Gra będzie o wiele ostrzejsza przenośnie od Dreada przez podniesioną rozdziałkę do 1080p

Opublikowano
10 minut temu, GearsUp napisał(a):

Gra będzie o wiele ostrzejsza przenośnie od Dreada przez podniesioną rozdziałkę do 1080p

A dread nie miał w docku 1080p? Znaczy że jak chciałeś to na S2 już mogłeś go tak ograć przenośnie.

11 minut temu, GearsUp napisał(a):

Bardzo dobrze, że się odcinają od starych sprzętów.

Bo, we believe in generations i kij w oko tym co nie mają hajsu na nowy sprzęt? Co innego jak gra faktycznie korzysta z nowej mocy i portowanie na starego szrota to dodatkowe koszty, ale po tym tutaj nie wygląda.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
2 minuty temu, Kangus napisał(a):

A dread nie miał w docku 1080p? Znaczy że jak chciałeś to na S2 już mogłeś go tak ograć przenośnie.

Posty powyżej były o graniu na Switchu 1. No więc w Dreada nie mogłeś zagrać przenośnie w 1080p. A na S2 nawet w trybie boost gra osiągała maxymalną rozdziałkę 900p.

Opublikowano

Nie rozpędzałbym się tak z ocenianiem grafiki Ravenous. Pamiętacie jak ludzie narzekali na grafikę Dread przy pierwszej prezentacji ? Na premierę się okazało, że idealny tytuł na ekran Switchowego OLEDa, więc to że narazie wydaje się podrasowanym Dread nie oznacza, że na premierę nas nie zaskoczy

Edytowane przez funditto

Opublikowano
31 minut temu, GearsUp napisał(a):

Posty powyżej były o graniu na Switchu 1. No więc w Dreada nie mogłeś zagrać przenośnie w 1080p. A na S2 nawet w trybie boost gra osiągała maxymalną rozdziałkę 900p.

Możliwe, przy czym grałem na S2 przenośnie w demko dreada i wyglądało git. Inna sprawa że ja generalnie przenośnie nie gram ;). Dread cierpiał jednak na spadki klatek na S1 szczególnie pod koniec, tyle że i tak nie przeszkadzało to jakoś masakrycznie.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
9 minut temu, Kangus napisał(a):

Możliwe, przy czym grałem na S2 przenośnie w demko dreada i wyglądało git. Inna sprawa że ja generalnie przenośnie nie gram ;). Dread cierpiał jednak na spadki klatek na S1 szczególnie pod koniec, tyle że i tak nie przeszkadzało to jakoś masakrycznie.

Dlatego właśnie ja wątpię czy ten nowy M utrzymałby 120fps na S2 skoro teraz będzie o wiele więcej pixeli do obrobienia. A nie chciałbym poświęcać znowu rozdziałki tylko żeby była natywna pod wyświetlacz S2.

Opublikowano
4 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Dlatego właśnie ja wątpię czy ten nowy M utrzymałby 120fps na S2 skoro teraz będzie o wiele więcej pixeli do obrobienia. A nie chciałbym poświęcać znowu rozdziałki tylko żeby była natywna pod wyświetlacz S2.

Ty byś nie chciał, ktoś by chciał. Jeżeli CPU by udźwignęło to czemu nie, tylko pewnie łatwiej to olać bo szkoda sie w optymalizacje bawić dla paru zwyroli.

Opublikowano
3 minuty temu, Kangus napisał(a):

Ty byś nie chciał, ktoś by chciał. Jeżeli CPU by udźwignęło to czemu nie, tylko pewnie łatwiej to olać bo szkoda sie w optymalizacje bawić dla paru zwyroli.

No niestety dopóki ten ghosting na wyświetlaczu Switcha 2 się nie zmieni (mam na myśli nowy model) to tryby 120 pod niego aż tak nie robią

Opublikowano
1 minutę temu, GearsUp napisał(a):

No niestety dopóki ten ghosting na wyświetlaczu Switcha 2 się nie zmieni (mam na myśli nowy model) to tryby 120 pod niego aż tak nie robią

Ja tam głównie mysle i tak o graniu w docku ;). Metroid 4 chyba mial tryb 120 zadokowany tez? Nie miał?

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
Teraz, Kangus napisał(a):

Ja tam głównie mysle i tak o graniu w docku ;). Metroid 4 chyba mial tryb 120 zadokowany tez? Nie miał?

Ano ma. Ale tu pewnie znowu Mercury go robi więc mogą być inne priorytety.

Opublikowano

Na eshopie przy Metroidzie pojawił się opis że na kompatybilnych telewizorach gra będzie wspierać tryb HDR i 120hz czyli raczej skręcamy w kierunku 120fps bo raczej nie chodzi o tryb 40fps

Opublikowano

Bez przesady. Ilość poligonów czy jakość oświetlenia (które wiedzą jak wykorzystać - te mokre i oślizłe powierzchnie, trochę tej ORGANICZNOŚCI jakiej nie było w MP4!) i tekstur to jednak inna półka niż Dread.

Jasne, można to nazwać podbiciem grafy ogólnym bez szoku, ale tak dzisiaj wygląda gaming, a podbicie wszystkiego do takiej rozdziałki zżera dużo mocy, nie możesz sobie po prostu wrzucić 4x albo 8x więcej obliczeń na starszej konsoli bo na youtube nie robi efektu kompletnej różnicy lol.

Na pewno jak zaczynali robić to myśleli o poprzedniej grze i podbili jakość, ale tak wiele gier dziś powstaje, a później dodają rzeczy i już nie ma powrotu, no trudno.

Ciekawi mnie bardziej czy sama gra czymś zaskoczy. Pierwsza gra Hiszpanów wprowadziła nieco odświeżającej serię fizyczności która nieźle wpasowała się do oryginału, druga zszokowała niesamowicie nastrojowymi scenkami (dzisiaj jeszcze bardziej doceniam po tej paździerzy zwanej MP4...), ogólną intensywnością wyczuwalną w samej animacji i powalającą jakością ustalonych akcji jak bossowie. Tutaj... wydaje się podobnie? Pierwsze wrażenie można opisać podobnie: wow, Samus Aran to bardzo wściekła osoba. Więcej tego samego chętnie łyknę, ale już nie zrobiłoby aż takiego wrażenia.

Opublikowano

Nintendo wierzy w generację jak chcecie zagrać to kupcie Nintendo 2. W czym problem?

Opublikowano

Oj Pupcio, ja mam ten gowniany sprzet od dawna i to póki co jedyny system seller ktorego by mi brakowało gdybym nial tylko s1. Ale ze wyglada jakbym go mogl odpalic na s1 oczywiscie że nie w takiej rozdziałce i z kompromisami to no nie jestem pocieszony.

No dobra jeszcze orbitals by mi brakowało, ale chwilowo nie mam czasu.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Dread genialny jak to będzie taka 2 a na to wygląda to bomba. Zamieniłbym daty premiery tego a Ocariny hehe.