Opublikowano 1 marca 200916 l Dzisiaj na jedynce za dwajścia pierwsza Kiss of the Spider Women aka Pocałunek kobiety pająka. Film (będący ekranizacją powieści) przedstawia 2 więźniów dzielących celę w brazylijskim mamrze. Jeden jest homoseksualistą (William Hurt), a drugi więźniem politycznym (Raul Julia). Generalnie i ogólnie obraz o wpływie jaki całkowicie różniące się osoby mogą na siebie wywrzeć w wyniku wspólnego obcowania. Pewnym "smaczkiem" jest to, że mamy tutaj film w filmie, ponieważ Molina (postać Hurta) w celu oderwania się od więziennej rzeczywistości, opowiada widziane niegdyś produkcje (miernej klasy raczej). No i Babenco postanowił je nakręcić, w stylizacji filmowej lat. 40/50., wyrywając także widza z tej szarej więziennej celi. Dobra rola Williama Hurta, za którą zgarnął chyba wszystkie znaczące nagrody (w tym oczywiście Oskara, którego mu potem zaje.bali podczas przeprowadzki, hehe). Chociaż z drugiej strony jest to też trochę taki oldschoolowy styl grania geja, który nie do końca podołał próbie czasu i pozostaje w tyle do teraźniejszych kreacji (aczkolwiek buzi jest).
Opublikowano 6 marca 200916 l Dzisiaj na jedynce o 23:50 Johnny Handsome aka Przystojniak Waltera Hilla. W roli głównej Mickey Rourke, który na początku filmu wygląda tak jak dzisiaj. Oprócz niego jest jeszcze Ellen Barkin, Forest Whitaker, Morgan Freeman, Elizabeth McGovern i Lance Henriksen. Nie chce mi się pisać, więc porzucałem nazwiskami. Można obejrzeć. Przypomnieć sobie Mickeya sprzed 20 lat.
Opublikowano 14 marca 200916 l ogladanie tego filmu z reklamami i lektorem to jest kurde grzech! dzis o 19:30 na TVN7 "Gliniarz w przedszkolu" z Arnoldem Edytowane 14 marca 200916 l przez Snejk
Opublikowano 14 marca 200916 l no okej, a kto sie skusi na Jeepers Creepers II bez reklam o 22.20 na dwójce o pół-człowieku pół nietoperzu hm ARE YOU HUNGRY? Edytowane 14 marca 200916 l przez ogicool
Opublikowano 14 marca 200916 l Autor Fight Club i Jeepers przegrywa z American Pie 2, ktore leci w tym samym czasie
Opublikowano 14 marca 200916 l Jeepers Creepers to kaszana, co wy w tym widzicie? ja juz szykuje papu na seans fajt klaba
Opublikowano 15 marca 200916 l na jedynce film dla lubiacych zagladac do kacika najbardziej zeschizowane filmy... nie inaczej Delicatessen o 1.05 Edytowane 15 marca 200916 l przez ogicool
Opublikowano 27 maja 200915 l Epicki her Uwe Boll dzisiaj w TVN! 23:15 TVN: "Wyspa cienia" czyli "Alone in the Dark" xD
Opublikowano 30 lipca 200915 l Aż se obejrzę, bo dawno nie oglądałem. Warto, chociażby dla tego monologu: http://www.youtube.com/watch?v=t8Nf1MK7lts
Opublikowano 30 lipca 200915 l Jutro na tvnie Full Metal Jacket. Oczywiście z napisami. ku rwy. Będzie trzeba nagrać i przewijać później. Edytowane 30 lipca 200915 l przez Blok