Opublikowano 30 listopada 200915 l Autor gekon, rozwiń swoją "wypowiedź", bo nie za bardzo rozumiem skąd ten LOL wirusek, wystarczy przelecieć kilka ostatnich stron tematu - z aktualnie emitowanych serii typowe must watch to na pewno drugi sezon Darker Than Black (znajomość pierwszej serii nie jest obowiązkowa, żeby połapać się w wydarzeniach, ale mimo wszystko warto ją nadrobić) oraz Fairy Tail. Z nowych komedii podobno dobry jest jeszcze Spice and Wolf (niedawno zakończył się drugi sezon), ale tutaj sugeruję się już tylko opiniami innych widzów. No i polecam jeszcze obczaić Gintamę (nowy epek naśmiewający się z current-genów rozwala).
Opublikowano 3 grudnia 200915 l jakis czas temu widzialem Air Gear i bardzo mi si spodobalo, mozecie polecic cos w podobnej otoczczce tak samo wypasionego
Opublikowano 5 grudnia 200915 l Nie dawno skończłem oglądać anime Ga-Rei Zero, i muszę powiedzieć ze jak się skończyło to byłem bardzo smutny, bo już nie miałem czego oglądać. Mógłby mi ktoś zasugerować podobne anime?? Będę bardzo wdzięczny
Opublikowano 29 grudnia 200915 l Zarzuci ktoś linkiem do w miare działajacego torrenta Monstera z dobrym subami?;]
Opublikowano 29 grudnia 200915 l Właśnie skończyłem Hellsing ultimate 7 (tak, są suby, wisi już na TokjoToszo ) WHOA ! Krew, krew i jeszcze więcej krwi. O ile gęby Alucarda w tym epie nie uświadczymy, to mamy nadmiar akcji z Seras, która mówiąc ogólnie rozpierdala na całego. Jest także moment na 'manly tears' Kapitan ;_; Ogólnie, chyba jeden z najfajnieszych OVA z tej serii (w kazdym razie dla mnie), i na pewno jeden z najbardziej brutalnych. Edytowane 29 grudnia 200915 l przez Zaton.
Opublikowano 30 grudnia 200915 l Poczekajcie na chapter 9. Tam to się dopiero dzieje. Polecam poczytać mangę chociaż ciężko jest momentami rozróżnić cienie od krwi ;]
Opublikowano 1 stycznia 201015 l Sugerując się tym co tutaj pisaliście obejrzałem ga-rei zero i polecam to anime tym którzy go jeszcze nie widzieli. Zaczynam też czytać mange, aż tak mi się to spodobało.
Opublikowano 1 stycznia 201015 l A oglądaliscie Detroit Metal City? Po smutasowatym Ga-Rei zero i jego zakonczeniu musialem sie pozbierac psychicznie (ahh ten OST! Zaje.biocha!) ,a w tym wlasnie szybciutko pomogl mi D.M.C. Dawno zem się tak nie usmial przy zadnym filmie / anime .Anime ma zaledwie 12odc. kazdy po 13min. Glownie polecam osobom lubującym sie w klimatach metalu i innego cieżkiego złomu (+18 , masa mocnych tekstow). Naprawde , polecam z calego serca Jak ktos lubi sobie poogladac cos z zycia szkolnego to rowniez polecam "True Tears". Niby zwykle romansidlo w klimatach szkolnych ,a jedanak cos w sobie ma Po dluzszej przerwi od japonskich bajek wziąłem sie za Mai-Hime do czego zachecil mnie OST i jak narazie nie jest zle ,licze na jakis fajne ,epickie fajty. Edytowane 1 stycznia 201015 l przez XM16E1
Opublikowano 8 stycznia 201015 l Autor Hellsing 7 soczysty, dawno nie widziałem takiej rozwały w anime. Wkręciłem się też w Blood +, z deka przypomina mi Claymora.
Opublikowano 13 stycznia 201015 l Jako, że nie samymi mechami człowiek żyje, obejrzałem właśnie Shigofumi - mówiąc krótko : Gdy ktoś umrze, może wysłać list do kogokolwiek kto żyje - czyli tytułowy Shigofumi. Anime to opowiada historie pewnej dziewczyny imieniem Fumika, która takie listy roznosi, razem ze swoją kompanką - gadającą laską imieniem Kanaka ( która twierdzi, że chce zostać cżłowiekiem ;] ). W sumie, wiecej opisywać nie będę, jako, że nie chce spojlerować. Ale polecam toto z całego serca, bo zarówno pomysł, jak i wykonanie są świetne. Całość ma 13 odcinków
Opublikowano 25 stycznia 201015 l Jako, że nie samymi mechami człowiek żyje, obejrzałem właśnie Shigofumi - mówiąc krótko : Gdy ktoś umrze, może wysłać list do kogokolwiek kto żyje - czyli tytułowy Shigofumi. Anime to opowiada historie pewnej dziewczyny imieniem Fumika, która takie listy roznosi, razem ze swoją kompanką - gadającą laską imieniem Kanaka ( która twierdzi, że chce zostać cżłowiekiem ;] ). W sumie, wiecej opisywać nie będę, jako, że nie chce spojlerować. Ale polecam toto z całego serca, bo zarówno pomysł, jak i wykonanie są świetne. Całość ma 13 odcinków Pozycja godna polecenia i posiada też niezły zwrot akcji w połowie, można naprawdę dostać niezłe WTF na twarzy
Opublikowano 27 stycznia 201015 l Autor Skończyłem właśnie Black Lagoon. Oj, daleko tej serii do stereotypowego wizerunku chińskiej bajki z piszczącymi Digimonami i innym Pikaczu. Jest brutalnie (trup ściele się gęsto, jucha radośnie tryska, nie brakuje nawet scen dekapitacji), co chwilę ktoś rzuca fuckiem, a Revy to najwredniejsza suka jaką widziałem w anime. Trochę szkoda tylko, że tak pobieżnie przedstawiono historie ważniejszych postaci, do tego ostatnie odcinki nie porażają spektakularnością. Tym bardziej czekam na trzeci sezon.
Opublikowano 27 stycznia 201015 l romance of the three kingdoms stare ale jare komu sie podobal film trzy krolestwa czy gry koei o podobnej tematyce bedzie sie czul jak w domu http://www.youtube.com/watch?v=geqsTb6dzmw opening
Opublikowano 28 stycznia 201015 l Myślę że fajne anime o tematyce szkolnej i sportów extremalnych to Air Gear xD Polecam
Opublikowano 2 lutego 201015 l Skończyłem właśnie Black Lagoon. Oj, daleko tej serii do stereotypowego wizerunku chińskiej bajki z piszczącymi Digimonami i innym Pikaczu. Jest brutalnie (trup ściele się gęsto, jucha radośnie tryska, nie brakuje nawet scen dekapitacji), co chwilę ktoś rzuca fuckiem, a Revy to najwredniejsza suka jaką widziałem w anime. Trochę szkoda tylko, że tak pobieżnie przedstawiono historie ważniejszych postaci, do tego ostatnie odcinki nie porażają spektakularnością. Tym bardziej czekam na trzeci sezon. Coś długo każą czekać na 3 sezon. Black Lagoon to anime które rozpaliło we mnie na nowo miłość tego typu produkcji. POLECAM! Z innych produkcji ostatnio oglądałem Blood+ i Macross Frontier. Pierwsze ciężkawe momentami i bardzo smutne więc dla ludzi lubiących ciężkie historie jak znalazł MF to super space opera chyba dla każdego z genialną muzyką Jak nie lubię popowych kawałków z szczyptą japońskiej angielsczyzny tak ściągnąłem sobie soundtrack z tego anime i namiętnie słucham Może i kicz ale dla mnie kicz na 10 z plusem.
Opublikowano 2 lutego 201015 l Co to ten Bakugan? Kupilem gre na PS3 i zastanawiam sie czy warto anime wyprobowac zeby sie lepiej wczuc,czy jest jak z pokemonami,anime odpycha,a gra spoko?
Opublikowano 3 lutego 201015 l Bakugan to troche glupia sprawa spodoba ci sie ale tylko jezli lubisz tlumaczenie polskiego cartona po angielsku to padaka a bakugan to taka kopia dual mastera ktory mnie rozwalal momentami
Opublikowano 3 lutego 201015 l Autor Z innych produkcji ostatnio oglądałem Blood+ i Macross Frontier. Pierwsze ciężkawe momentami i bardzo smutne więc dla ludzi lubiących ciężkie historie jak znalazł MF to super space opera chyba dla każdego z genialną muzyką Jak nie lubię popowych kawałków z szczyptą japońskiej angielsczyzny tak ściągnąłem sobie soundtrack z tego anime i namiętnie słucham Może i kicz ale dla mnie kicz na 10 z plusem. Sam niedawno skończyłem Blood +, bardzo dobry IMO kawał animca. Ciekawa, stopniowo rozwijająca się fabuła, postacie, które przez te 50 odcinków autentycznie ewoluują, porządna oprawa wizualna i KORVA PRZEREWELACYJNY SOUNDTRACK, prosto od mistrza - Hansa Zimmera. No i oczywiście walki, mnóstwo walk (przynajmniej jedna na odcinek). Wprawdzie gdzieś tak po 30 odcinku B+ nieco spuszcza z tonu (komuś zaczęło najwyraźniej brakować pomysów na fabułę), ale i tak cały czas ogląda się to przednio. Zakończenie potrafi wycisnąć łezkę z niejednego madafakerskiego oka. Taki trochę Claymore, tyle że z lepszym scenariuszem.
Opublikowano 4 lutego 201015 l Właśnie skończyłem Macrossa 7. Ssie przez pierwsze 20 epów, po to, by potem stawać się coraz bardziej za(pipi)istym :O Teraz trzeba ściągnąć OVA wszystkie ;f Jeden z najlepszych soundtracków z jakimi się spotkałem do tej pory btw. Piosenki są powtarzane często (za często ?), ale się nie nudzą ;] Edytowane 4 lutego 201015 l przez Zaton.
Opublikowano 5 lutego 201015 l Właśnie skończyłem Macrossa 7. Ssie przez pierwsze 20 epów, po to, by potem stawać się coraz bardziej za(pipi)istym :o Teraz trzeba ściągnąć OVA wszystkie ;f Jeden z najlepszych soundtracków z jakimi się spotkałem do tej pory btw. Piosenki są powtarzane często (za często ?), ale się nie nudzą ;] Holy lonely night, co? http://www.youtube.com/watch?v=rh25-V63IBk&feature=related
Opublikowano 5 lutego 201015 l Właśnie skończyłem Macrossa 7. Ssie przez pierwsze 20 epów, po to, by potem stawać się coraz bardziej za(pipi)istym :o Teraz trzeba ściągnąć OVA wszystkie ;f Jeden z najlepszych soundtracków z jakimi się spotkałem do tej pory btw. Piosenki są powtarzane często (za często ?), ale się nie nudzą ;] Holy lonely night, co? http://www.youtube.com/watch?v=rh25-V63IBk&feature=related Jak to robisz, że czytasz w moich myslach ? Indeed, HLN to mój numer 1 @Topic Obejrzałem właśnie Lagann-hen JA (pipi)E Jeśli myśleliście, że końcówka wersji TV była epicka, to czeka was spore zaskoczenie, bo to co się dzieje w Henie przerasta swoją absurdalną epickością wszystko Oglądać !! (ale tylko jeśli widzieliście serię, bo spora część fabuły jest streszczona w 'Henach') Edytowane 5 lutego 201015 l przez Zaton.
Opublikowano 8 lutego 201015 l Dla mnie Blood+ był tak masakrycznie nudnawy, że nie byłem wstanie go skończyć. Nie polecam. A i te walki też bez rewelacji.