Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Muzyka gracza - jakie soundtracki ?

Featured Replies

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 35
  • Wyświetleń 69,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• grzybiarz
    grzybiarz

Co prawda u mnie od strony ojca to się słuchało metalu, rocka… gdzieś tam sam z tego wyszedłem w stronę elektroniki  Może dzięki Playstation. Ale ja nie o tym. Muza z Wipeout, w wydaniu klasyczny

Opublikowano

A ja polecam MGS 20th Anniversary music collection zawierajacy 11 utworów z rożnych cześci MGSa.

gfca53boxfronthw6.jpg

Metal Gear Music Collection:

1. METAL GEAR 20 Years History ~Past, Present, Future~ (New)

2. Snake Eater (MGS3)

3. Virtuous Mission (MGS3)

4. Yell "Dead Cell" VR remix (MGS2 SUBSTANCE)

5. Who Am I Really? ~ Memories of Hal ~ Reminiscence (New)

6. Metal Gear Solid Main Theme ~ The World Needs Only One Big Boss ! (MGS3, MGS2)

7. Can't Say Goodbye to yesterday (MGS2)

8. Zanzibar Breeze (New)

9. Calling To The Night (MPO)

10. The best is yet to come (MGS1)

11. 《Bonus Track》 Calling To The Night /Piano Ver. (New)

Track METAL GEAR 20 Years History ~Past, Present, Future~ to orkiestrowa muzyka różnych motywów z serii trwajaca 15 minut, Who Am I Really? ~ Memories of Hal ~ Reminiscence połaczone motywy z MGS2 w nowej aranżacji, czy Zanzibar Breeze remake utworu z korzeni serii z lat 90-ych. Do tego fenomenalna, powalajaca wersja Calling to the Night grana na pianinie. Po prostu cudo.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam O.S.T do:

1.Ace combat 5:Unsung war ^^

2.Chrono Symphonic :zakochany:

3.Kingdom Hearts 2

4.BATEN KAITOS Neverending Wings and the Lost Sea ORIGINAL SOUNDTRACK

5.Advent Rising

6.Soul Calibur 2 & 3

7.Silent hill 2

Opublikowano

z polecanych przezemnie ostow to:

niesmiertelny ost z THPS2

MGS 20th Anniversary MC - bardzo dobra skladanka, a własciwie esencja

Mass Effect

Jet Set Radio

Wipeout 2097... jest oczywiscie wiecej dobrych ost ale te aktualnie mam na blacie :P

Opublikowano

Ja też dorzucę coś od siebie:

- od dawna poczetne miejsce na mej playliście zajmuje soundtrack z Okami - mnogość różnorodnych aranżacji wprawia w osłupienie. Do gwizdania pod nosem jak znalazł! :P

- elektroniczne(choć nie tylko) brzmienia składające się na OST z Persony 3 w wykonania pana Shoji Meguro, przy wokalnej pomocy Lotus Juice i Yumi Kawamury na pewno tworzą ciekawą oprawę dźwiękową dla tej interesującej gry

- muzyka towarzysząca nam podczas obcowania z grą Valkyrie Profile 2: Silmeria także wbiła mi się w pamięć. Do wyboru i koloru: od żywiołowych bitewnych tracków po ciężkie, niepokojące brzmienia.

Polecam i pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

z mowych gier motorstorm ma swietny ost - kings of leon i pendulum rocks!;];]

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

OSTek z SH 2 - arcydzieło, "True" mógłbym słuchać do śmierci...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No Jezu. Tyle lat mija, i ciągle mi się płakać chce jak to słyszę. Ogółem Chrono Cross nie ma takiej mocy, jak poprzednik, ale ten kawałek - geniusz.

Mam takie pytanie, dotyczące sagi w ogóle. Otóż na rynku jest Chrono Trigger Original Sound Version oraz Chrono Trigger Original Soundtrack. Wikipedia je rozróżnia, ale nie podaje nic o tym drugim. One się czymś różnią? Ktoś mi objaśni?

Opublikowano
No Jezu. Tyle lat mija, i ciągle mi się płakać chce jak to słyszę. Ogółem Chrono Cross nie ma takiej mocy, jak poprzednik, ale ten kawałek - geniusz.

Mam takie pytanie, dotyczące sagi w ogóle. Otóż na rynku jest Chrono Trigger Original Sound Version oraz Chrono Trigger Original Soundtrack. Wikipedia je rozróżnia, ale nie podaje nic o tym drugim. One się czymś różnią? Ktoś mi objaśni?

OSV to pewno jakość utworów taka jak w grze, a OST podejrzewam, że będzie miał utwory w lepszej jakości.

• 1 rok później...
Opublikowano

ok, nie wazne, juz znalazlem odpowiedni tremat

Edytowane przez poiuytr

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nobuo Uematsu - To Zanarkand (Final Fantasy X)

Edytowane przez Szulerr

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mi osobiście bardzo przypadły soundtracki z Shenmue oraz Rule of Rose. Naprawdę świetna robota, "A Love Suicide" mnie paraliżuje wręcz :-)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Yasunori Mitsuda - Sailing to the World (Vocal: Koko Komine) cała plyta jest piekna!

Soundtrack z Fragile to kolejne świeże dzielo sztuki;)

jeden z najpiękniejszych utworów jakie w życiu słyszalem, aż łezka w oku sie pojawia...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na pewno wszystko co skomponował Shoji Meguro, OST z Gran Turismo 1 oraz muzyka z Devil May Cry 3, w szczególności "Devils never cry"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Persona 3 - ten soundtrack jest nie do wyjębania, w zasadzie można go uznać za OSTa, który każdy - nawet osoba nielubiąca gier - polubi. Tak świetnych, wprawiających baniak w ruch nutek dawno nie słyszałem. Nie są jakieś epickie, są wręcz na maksa lajtowe, ale mają taki ładunek pozytywnej energii, że aż można nimi naładować bateryjki.

http://www.youtube.com/watch?v=Q9E3VR8Fnj0

http://www.youtube.com/watch?v=xIn7yWzwCeo&feature=related

Jeszcze do tego płyta zawierająca remiksy niektórych utworków - mistrzostwo!

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ten utwór to coś pięknego . Można odpłynąć.

• 5 miesięcy temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam całą płytę:

PRESS START The 5th Anniversary

Edytowane przez Gacek44

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zwlekałem trochę z tym postem, chciałem się w 100% upewnić się swojego zdania, i po tygodniu słuchania (ok. 30-40 pełnych przesłuchań w domu, w samochodzie, w pracy itp) jestem święcie przekonany, iż soundtrack z Deus Ex: Human Revolution jest w stanie zaspokoić moje muzyczne potrzeby do końca mojego życia. Mogę umierać w spokoju.