Jump to content

Którego bossa uważasz za najciekawszego?

Recommended Posts

Ja w tym temacie jeszcze nic nie napisałem? Czas nadrobić zaległości.

Dla mnie bezsprzecznie najlepszą walką jest ta z The Boss.

SPOILERY

Dlatego, że jest to ostatnia walka, cel, do którego dążymy całą grę, jest to jakby nie patrzeć specyficzne starcie, mentor vs Snake, ta pogadanka przed walką... No i ten genialny patent ze strzałem... Naprawdę, nie chciałem nic zrobić, ryczałem...

Potem długo długo nic i walki z Ocelotem (uwielbiam kolesia, ale tylko tego młodego) oraz The Sorrow i The Fury (podobają mi się historię tych postaci i scenografia walk). Po walce z The Sorrow już nikogo nie zabiłem, genialne :).

Wlasnie The Fury-walka z nim wcale nie jest najgorsza ze wszystkich w mgs 3 jak o pisza.Najgorsza to z The Pain.Gosciu jako jedyny nie posiada zadnej historii(nic nikt o tym w grze nie mowi).A walka z The Fury-jest jedna z tych z klimatem.Pod koniec walki prawie wszystko wokol plonie a ty musisz sie przeciskac miedzy tymi plomieniami i do tego probujac go zabic.Moim zdaniem walka z The Fear powinna sie odbywac w nocy.Ciezej by bylo go dostrzec no i wkoncu to the fear wiec jak moze walka sie odbywac w dzien?

• 6 months later...
Guest Mr. Blue

Najlepsze pojedynki?

Miejsce trzecie: Naked Snake vs. Ocelot.

Dla mnie, kwintesencja pojedynku z bossem. Tylko my dwaj z swoimi pistoletami w przepięknej, złocistej scenerii. Wielki plus za zachowanie kowboja.

Miejsce drugie: Naked Snake vs. The Boss.

Uczeń i mentor, syn i matka, mężczyzna i kobieta... Prawdziwa miłość, w której jedna ze stron nie waha poświecić się całkowicie dla tej drugiej. A ta łąka...

I strzał, którego zapomnieć nie sposób.

Miejsce pierwsze: Solid Snake vs. Liquid Ocelot.

Dwóch braci. Dwóch tytanów. Najbardziej filmowy pojedynek w historii MGS, z nawiązaniami do wszystkich poprzednich części, z przepiękną muzyką i olśniewającym zachodem słońca. (Sugestywne, co nie? Oto koniec serii, oto jej piękny zachód)

A specjalne wyróżnienie, w kategorii mechaniki i funu, otrzymuje:

Metal Gear Rex vs. Metal Gear Ray.

Mistrzostwo świata, prawdziwy pokaz możliwości PS3 i wielki ukłon w stronę fanów serii. Niesamowicie się człowiek czuje za sterami tego monstrum, no szok. Kanonada celnie wystrzelonych pocisków ziemia - ziemia, prosto w otwartą mordę Ray - a? Bezcenne. :D

Edited by Mr. Blue
  • 3 months later...

Najlepszą i chyba najbardziej klimatyczną walką. Była ta z the endem. Zapadła najbardziej w mojej pamięci. Dobrze mi się też walczyło z the fear, jego niewidzialny kamuflaż bardzo przypadł mi do gustu. Jedynie wkurzało podobieństwo do tego gościa b52ce758f3530545.jpg :P

• 2 weeks later...

Jeżeli chodiz o bossów to aż do the Fury byli banalni, i nie chodzi tylko o łatwe pokonywanie ale rowniez o postaci jak całokształt, gra ma bardzo poważną fabułę a bossowie wygladaja jak postacie z bajek dla 10-latków , no i ich głupie teksty sa godne pożałowania,a walka z the fury jest tak trudna ze wzgledu na glupia kamere ktora ogranicza pole widzenia. a który jest najlepszy wg mnie powiem jak przejde cala gre ,teraz jestem przed walka z wołginem

• 3 months later...

Zdecydowanie Liquid Ocelot.

Ten gośc to prawdziwe mistrzostwo świata !

Jego wyprostowana postawa, charyzma i teksty , umięśniona klata, ubiór i siła...Poprostu kozak.

Dodajmy do tego zawiłą historię i mamy obraz Bossa nad bossami.

Najlepszy boss z jakim walczyłem w grach ever

Tak jest, Liquid Ocelot zamiata po calosci! W dodatku sama walka z tym baddasem jest za(pipi)ista! Koncowka MGS4 po prostu zrywala czerep na calej lini!

Ale MGS ogolem zawsze mial doskonalych bossow, choc zdecydowanie nie wszystkich. Nie gralem jeszcze w MGS2(wlasnie to czynie :thumbsup: ) ale w "trojce" i "czworce" pojawila sie juz cienizna w postaci ekipy Cobras i tych smiesznych kobiet-robotow.

Najlepsi bossowie wystapili w MGS na PSX! Gray Fox, Psycho Mantis, Liquid Snake czy tez Sniper Wolf - doskonala sprawa.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Cieeeeeeezko odpowiedziec na to pytanie :(. Kazdy mial cos w sobie :) -

Bardzo prosci byli - The Fury, Fatman, Psycho Mantis

Piekielnie Trudny byl Vamp (MGS 2 - pierwsza potyczka)

Cholernie irytujacy byl - The Fear

...

A najciekawszy chyba "The End" :).

Jak dla mnie to najlepsze walki z bossami, a co za tym idzie najlepsi bossowie to:

Naked Snake vs The End

Solid Snake vs Sniper Wolf

Solid Snake vs Ninja

Solid Snake vs Ocelot (MGS4)

Rex vs Rey (MGS4)

I moim zdaniem najlepszy pojedynek w całej serii:

Naked Snake vs The Boss, tamtego momentu nie zapomnę do końca życia(sceneria,muzyka, przesłanie), na końcu walki aż nie chciałem pociągnąć za spust. Ale innego wyboru nie było, w końcu: "There's only room for one Boss and one Snake"...

Edited by Paliodor
  • 8 months later...

Dla mnie to trzecia część MGS obfitowała w najlepsze pojedynki z bossami.

Za punkt honoru postawiłem sobie pokonanie każdego poprzez zabranie staminy, dlatego pokonanie The Fear było jedno z ciekawszym doznań (podejście do całej walki taktycznie)

Genialny klimat walki z The Fury, a po The Sorrow już nie grałem tak jak poprzednio ;p

Pojedynek z The End to majstersztyk! Skradanie się, nieraz po pół godziny, i oddanie jednego strzału, tylko w takiej grze nie może się nudzić!

No i oczywiście The Boss.. Gdy nastała wiadomo która scena, po prostu nie mogłem nacisnąć przycisku.. Jedno z bardziej traumatycznych przeżyć w grach ever

• 4 months later...

Najlepsze pojedynki?

Miejsce trzecie: Naked Snake vs. Ocelot.

Dla mnie, kwintesencja pojedynku z bossem. Tylko my dwaj z swoimi pistoletami w przepięknej, złocistej scenerii. Wielki plus za zachowanie kowboja.

Miejsce drugie: Naked Snake vs. The Boss.

Uczeń i mentor, syn i matka, mężczyzna i kobieta... Prawdziwa miłość, w której jedna ze stron nie waha poświecić się całkowicie dla tej drugiej. A ta łąka...

I strzał, którego zapomnieć nie sposób.

Miejsce pierwsze: Solid Snake vs. Liquid Ocelot.

Dwóch braci. Dwóch tytanów. Najbardziej filmowy pojedynek w historii MGS, z nawiązaniami do wszystkich poprzednich części, z przepiękną muzyką i olśniewającym zachodem słońca. (Sugestywne, co nie? Oto koniec serii, oto jej piękny zachód)

A specjalne wyróżnienie, w kategorii mechaniki i funu, otrzymuje:

Metal Gear Rex vs. Metal Gear Ray.

Mistrzostwo świata, prawdziwy pokaz możliwości PS3 i wielki ukłon w stronę fanów serii. Niesamowicie się człowiek czuje za sterami tego monstrum, no szok. Kanonada celnie wystrzelonych pocisków ziemia - ziemia, prosto w otwartą mordę Ray - a? Bezcenne.

Ja uwazam dokladnie tak samo.

Raven - za chowanie się za kontenerami i unikanie jego pola widzenia, w bezpośrednim starciu Snake nie ma szans

Grey Fox - najlepsza walka wręcz w serii

The Sorrow - bo ciężko zapomnieć tę wędrówkę przez rzekę

The End - pojedynek na cierpliwość, gdzie trzeba wytropić pozycję snajpera, uważając przy tym, by samemu nie paść jego ofiarą

Psycho Mantis - za czytanie save'ów i akcję z padem

Kolejność przypadkowa. :]

1. The Boss - uczeń vs mistrz, klimat i piękno, pojedynek którego nie zapomnę w swoim growym zyciu

2. Sniper Wolf - za śnieżny pojedynek, diazepam - podczerwień i za jedną z najlepszych cut-scenek po wygraniu, za pierwszego growego wyciskacza łez ;p

3. Psycho Mantis, Ninja - PM za to, że się go bałem za gówniarza ;p, za bajery z kartą pamięci i DS-em / Ninja za trudną walkę, za zaje.bistą cutscenke w korytarzu przed walką, za to kim się okazał

4. The Sorrow - za to, że przypominał mi Fox-a i walkę z nim, za kapitalny klimat podczas walki - "przechadzki po rzece", za to, że przez dobre półgodziny (jak nie lepiej) nie wiedziałem jak wygrać ;p

5. Olga - za wy(pipi)isty pojedynek w deszczu na tankowcu, swoją drogą niedoceniany

Edited by SłupekPL