Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GT5 Prologue i GT5 (do dnia premiery)

Featured Replies

Opublikowano

Nie, nie bedzie.. był tylko na Japan Store, teraz czekamy tylko na Prologa...

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Wyświetleń 405,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Każdy tak płacze nad tym GT5, mimo ze gra sie nie ukazala.   Pokazcie mi 1 gre ktora zaweira tyle rzeczy co gt5.   nie sklejajcie ze w tej to to aw tej to tamto. okazcie mi 1 gre ktora jako calok

• Niech zaprezentują trasę zupełnie nową, bo ogólnie to rzygam już wszystkimi znanymi z serii GT. Gdybym przed graniem w GT5 miał zaliczyć jeszcze GT na PSP to niektórych tras bym chyba kijem nie ruszył

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

jak najbardziej na + a ile auto hamowanie to dla totalnych niedzielnych graczy o tyle cofanie czasu jak dla mnie daje więcej emocji niż jazda baz tego ponieważ w fm2 trzeba było jeździć ostrożnie bo w

Opublikowano

moze ktos mi powiedziec jakie trasy, oraz auta sa dostepne w prolog ( tym sprzedawanym na allegro ) ?

Opublikowano
moze ktos mi powiedziec jakie trasy, oraz auta sa dostepne w prolog ( tym sprzedawanym na allegro ) ?

Wszystko jest podane na GTPlanet.

Trasy (5 + inne warianty):

# Superspeedway - Daytona International Speedway

# The Road Course - Daytona International Speedway

# Suzuka Circuit

# Suzuka Circuit East Course

# Fuji Speedway F

# Fuji Speedway GT

# Eiger Nordwand (Forward)

# Eiger Nordwand (Reverse)

# London (Forward)

# London (Reverse)

Samochody:

http://www.gtplanet.net/guides/index.php/G...ogue_:_Car_List

Opublikowano

240zł za demko i to jeszcze po japońsku? dziękuje, postoje...

Opublikowano
240zł za demko i to jeszcze po japońsku? dziękuje, postoje...

Już wszystko sprzedane :(

Opublikowano

Z premedytacja Ci co kupili moga wystawic to za 300zl. Znalazlby sie nie jeden jelen na ktorym mozna zarobic.

Opublikowano

Od srody jestem szczesliwym posiadaczem GT5:P.

Dzwieki samochodow sa genialne, graficzka genialna nawet na SDTV (Eiger track wyglada o wiele lepiej niz w GTHD), sciganie sie online jest spoko, spychaja troche, ale jakos nie specjalnie duzo, standard mode w online timetrialach to czysty, maksymalny arcade, o wiele bardziej arcade niz Arcade mode w GT4 (IMO), na wyscig na fuji (profetional, 16 osob) jeszcze nie udalo mi sie wbic :(

Rankingi maja sliczny podzial na samochod, trase, fizyke, opony - piekna sprawa - szkoda tylko, ze opony podzial na 3 klasy a nie na 9 bo iadomo,ze raczej malo prawdopodobne jest wykrecenie na S2 czasu lepszego niz na S3. Na niektorych trasach kolesie z najlepszymi czasami potwornie scinaja - mam nadzieje, ze Polyphony to naprawi, ale za to jesli jest miejsce w ktorym scinac nie mozna bo jest kara to dostajemy czarna flage i czas mierzony nam zmienia kolor na czerwony i juz wiadomo, ze sie nie bedzie to okrazenie liczylo, po kazdym pobiciu rekordu okrazenia podciagana jest pozycja z netu (bez koniecznosci wychodzenia do menu czy czegokolwiek innego)

No i przegralem swoj pierwszy wyscig na Fuji - ale tylko 7 kierowcow wiec malo, ale za to fizyka na professional i juz nie bylo tak latwo :D

Edytowane przez villain

Opublikowano

Jak wygląda podział serwerów? Mam nadzieję że nie ma takiej możliwości że gracze używający trybu standard i pro mogą ścigać się w tym samym wyścigu. Jest podział na PRO i Standard?

Opublikowano

Wyscigow online jest tylko kilka, nie ma wszystkich mozliwosci, jest tylko podzial na klasy samochodow - np na fiju sciga sie samochodami klasy S gdyz jest to dosc dluga trasa, do tego podizalu dochodzi podzial na fizyke i oczywiscie w danym wyscigu obowiazuje tylko jeden rodzaj fizyki i jeden rodzaj opon ale moga byc rozne samochody z danej klasy - co kto lubi, o zaczyna sie 2 wyscig na Fuji :( tym razem 9 osob.

Co do lagow to ja odpukac ich prawie nie mam ...

Opublikowano

Spis wyścigów online + tłumaczenia.

http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=101220

Fajnie, że po raz pierwszy mamy tryb online w GT, ale ten tryb powinien zostać dość gruntownie poprawiony. Oto dlaczego:

1) system kar jest beznadziejny i możemy dostać karę za to, że ktoś nas walnie w tył

2) pozycje na starcie zależą od tego kto pierwszy wejdzie do danego pokoju/eventu

3) nie można robić pokoi prywatnych

4) za dużo chaosu i nieczystych zagrań

Kilka filmików:

EDIT: Sprawdźcie sobie pingi.

http://www.speedtest.net/

Edytowane przez PiotrB

Opublikowano

villain jaka masz wersje? Pudelkowa czy z PSS?

Opublikowano

Wydałeś dwieściepiendziesionzłoty na demko?

Opublikowano

A co to pytanie ma wspólnego z tym wątkiem??

To jego sprawa i nie rozumiem czemu to aż tak Cię obchdzi :(

Co do filmików to faktycznie jest jeszcze trochę do poprawy.... w ostateczności zostaje ściganie w gronie zaufanych znajomych, którzy nie będą świrować.

Opublikowano

Tak dokladnie do 227 PLN.

Kiedy bedzie polska premiera pelnego GT5 ? Za 1,5 roku ? moze

Policzmy - 18mc -> 227/18=12,61 PLN miesiecznie - 4 piwka miesiecznie - mysle, ze moge tyle poswieci dla mozliwosci posmigania np. online, dla rankingow online aktualizowanych "na zywo", dla samej frajdy sluchania dzwieku F430, dla jak to mawia moj kumpel "okur*ienia serca" w wyscigach z fizyka professional gdzie zajac pierwsze miejsce nie jest latwo, a w niektorych przypadkach byc moze nawet nie da sie tego zrobic ?... za mozliwosc przygotowania sie do ewentualnych wrsow itd, model jazdy w GT5:P to zupelnie inna bajka niz GT4 ZUPELNIE INNA, za mozliwosc mszczenia sie czysta jazda na cieniasach, ktorzy probuja wywalic cie z trasy - niestety poki nie bedzie prywatnych pokoi nie ma cio liczyc na luzne wyscigi - najwiekszy wyscig w jakim bralem udzial - 14osob na Fuji - troche lagowalo (samochody lataly po calej trasie) + animka spadala na zakretach przy kilkunastu pojazdach do wygenerowania (tu sie musi Polypchony troche jeszcze postarac PS3 na pewno ma power do pociagniecia tego) ale najgorsze bylo to, ze startowalem z 2miejsca, grzecznie wychamowalem przed pierwszym zakretem, koles wje*al sie we mnie z tylu wywalilo mnie za trase, dostalem kare nie wiadomo za co (chyba za blokowanie ????? - nie zdazylem przeczytac) i spadlem na ostatnie miejsce... no ale jak beta test to beta test :(

Anyway - mysle, ze mi sie oplacalo.

Opublikowano

ile na PSS obecnie kosztuje ta gra, oraz czy mozna ja normalnie kupic? posiadajac karte master card/visa POLSKA?

Opublikowano

Ja też byłbym skory wydać 227zł ale chce odrazu kupić kierownice(g25) więc czekam na europejską premiere :(

Opublikowano

nie kupisz normalnie ja probowalem karta visa i maestro z UK i dupa

Opublikowano

http://search.ebay.com/search/search.dll?f...&category0=

tutaj macie Gran Turismo 5 :( wer. JAP pudelkowa za jakies 50 $ czyli ~125 zl wraz z przesylka do Polsk,i za 55$ mozecie kupic karte ktora upowaznia do sciagniecia:)

Oferty za 40 $ ( 100 zl) maja drozsza wysylke( prawie 20 $) wiec wychodzi na to samo;)

Edytowane przez BIBIKING

Opublikowano

No dobrze, tak dokladnie to zaplacilem 214,12 (po dzisiejszym kursie dolara), z czego 48,9$ gra i 38,14 przesylka - gra dotarla z HK w 5 dni i 20h od momentu zamowienia, po raz drugi anyway - co kto lubi - jeden lubi wydac na wedke 3 000,00 a ja lubie wydac na gre 214,12...

pozdrawiam,

v

PS mialem dodac w poprzednim poscie - widzialem w jednym z rankingoe goscia o xywie Qooora :(

Opublikowano

No niestety brak w prologu Nurburgringu skreśla go jak dla mnie. Szkoda liczyłem że będzie :cierpienie: .

Edytowane przez prestoneq

Opublikowano

Nie wiecie czy rzeczy kupione na japońskim PS Store również można ściągnąć 5 razy? Jeśli tak to możemy sie w 5 osób załapać na GT5P bez konieczności posiadania japońskiej karty. Na allegro jakiś kolo sprzedaje kod o wartości 5000Y za 190 zł, na 5 osób wychodzi po 38zł. Jakby co to ja się pisze na taki myk.

Opublikowano

Tekst z GT Planet:

Gran Turismo 5 Prologue Online: The Real Crashing Simulator

:(

Opublikowano

Byliby jeszcze chętni na Prologue za 38zł? Jeszcze 3 osoby i moglibyśmy już szpilać po necie w GT5 :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.