Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Premier League

Featured Replies

Opublikowano

W sumie to ciekawe, że w mediach nie grzeją Xabiego w United. W moim odczuciu to Zarząd powinien tam teraz na głowie stanąć, żeby go pozyskać. Pytanie, czy on sam wyraziłby zainteresowanie. Myślę, że na luzie ugrałby pełną autonomię i zawodników o których by prosił, albo chociaż o zbliżonym profilu.

• Odpowiedzi 16,6 tys.
  • Wyświetleń 1,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

• Manchester United's bench looks like a Mexican drug cartel..

• Przez kolejny sezon kibice United będą jak zawsze przekonani, że sędziowie tak naprawdę ich krzywdzą, jak w Oficjalnej Prawdziwej Tabeli Premiership.

Opublikowano
Godzinę temu, ginn napisał(a):

W sumie to ciekawe, że w mediach nie grzeją Xabiego w United. W moim odczuciu to Zarząd powinien tam teraz na głowie stanąć, żeby go pozyskać. Pytanie, czy on sam wyraziłby zainteresowanie. Myślę, że na luzie ugrałby pełną autonomię i zawodników o których by prosił, albo chociaż o zbliżonym profilu.

Chłopie przecież to były Liverpoolczyk, kukły zarządu by kibice palili na stadionie

Ja bym szedł w Enrique, ewentualnie Simeone lub Ancelotti/Negelsmann o ile będą dostępni po WC. Z drugiej strony przy każdym z tej czwórki mam obawy czy w ogóle będą rozważać United patrząc na ten cyrk. Do tego dużo wskazuje na to, że to ostatnie miesiące Bruno na Old Trafford.

Opublikowano

No ja też bym poszedł w umawianie się z Duą Lipą, tylko nie wiem co ona na to hehe.

Dla topowych trenerów przecież nie ma żadnego powodu w to wchodzić - już są na szczycie, kasę kroją już teraz wielką. Trochę jakby kogoś prosić o zagranie w ryzykowną partię pokerka, tylko że jak przegrasz to tracisz kasę, a jak wygrasz to masz tyle samo co miałeś. Chyba mało kto nawet myśli o takich typach w kontekście niedawnego finalisty Europa League.

W sumie z tego grona nie byłby niewiarygodnym szokiem dla mnie tylko ewentualnie kiedyś Ancelotti, bo jednak ma swoje lata, swoje przeżył, pamięta jaki to wielki klub, może przed emeryturą chciałby dla lore zaliczyć takie doświadczenie.

Opublikowano

Ancelotti? Naprawdę ktoś wierzy, że on byłby w stanie to podnieść, coś zbudować? No proszę was...

Może Mourinho? Nie wiem, czy wiecie, ale są kibice United i kibice Realu, którzy chcieliby go u siebie ponownie. Trochę przeoczyli fakt, że minęło parę lat, facet się zestarzał i wypalił. To już nie to, co potwierdza w każdym kolejnym klubie od lat.

Xabi? Poważnie? Amorimowi jego autorskich transferów odmówili, bo "strategia klubu jest inna, wizja klubu inna" i albo zgadzasz się na bycie trenerem - nie menedżerem - albo wypad, a chwilę później miałby wpaść Xabi i dostać "pełną autonomię"? Co ty kurde?

Gdyby - bo to świetny trener, ale tego nigdy wykluczyć nie można - Xabiemu nie wyszło w United, pomimo pełnego wsparcia, to jak wtedy wybrnąć z tego, że Amorim tego wsparcia nie dostał? Pełne uniewinnienie, amnestia, wspaniały prezent na dalszą karierę Amorima i kolejny samobój zarządu... Ciekawe, gdzie jest ta granica i ile jeszcze gwoździ trzeba powbijać w gwoździe z braku wolnego miejsca na tej trumnie.

Xabi wyleciał z hukiem z Realu, a teraz miałby się pakować w takie samo, bliźniacze gówno? Przecież mogliby go wykiwać z tymi obietnicami transferów. Niby każdy by wiedział, że Alonso nie dostał transferów i może dlatego nie pykło... Ale to już gruba porażka wizerunkowa Alonso, bo chociaż w Realu tak było, drugi raz wchodząc w takie samo bagno, ktoś mógłby go posądzać o głupotę i nieumiejętność wyciągania wniosków. Nawet Amorima nie do końca obronił argument braku decyzyjności i zdania na jego temat są podzielone. Amorim po klęsce w United drugi raz nie wejdzie w taki układ, bez wyraźnych zapisów w umowie.

Z tego samego powodu nie wejdzie w to Enrique. Raczej nie czuje przymusu opuszczania PSG, a nawet gdyby chciał, to znajdą się lepsze oferty niż United. Może Manchester City? Maresca już gotowy na przejęcie City po sezonie, ale myślę, że mając taką możliwość, rozważyliby poważnie Enrique zamiast Włocha.

Simeone też ściąga graczy pod siebie. Na przykład ostatnio chciał walczaka skrojonego pod jego Atletico, Conora Gallaghera i dostał go. Atletico zapłaciło za niego 42 mln euro w sierpniu 2024 i już go nie ma w klubie. Sporo było takich transferów, typu: nadaje się na papierze, bierzemy go, nie sprawdził się, sprzedajemy i szukamy dalej. W United to nie przejdzie. W Atletico Simeone ma ten przywilej, że Enrique Carezo mimo wszystko ceni sobie jego pracę, pozwala mu na wpadki.

Chyba padnie na Iraolę albo Glasnera, w zależności od tego, kto końcowo wypadnie lepiej w tym sezonie.

Od siebie do waszych nazwisk dorzucę Cesca Fabregasa, który w Como pokazał się z dobrej strony. W klubie mogą o nim myśleć całkiem poważnie. We Włoszech rzeźbi ponad stan. Rzekomo nie odejdzie z Como, bo jest zaangażowany w długoterminowy projekt, a właściciel nie byłby skłonny go wypuścić, ale... Wiadomo, jak to jest z takimi deklaracjami. Corriere della Sera uważa, że Fabreagasa interesują w tym momencie tylko dwa kluby, jeśli ma opuścić Como: Barcelona i Manchester City.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

Gdzieś czytałem że asystentem Carricka ma zostać były asystent Southgate'a co ma wskazywać na przygotowywanie gruntu pod prawdziwego Southgate'a xdddd

Opublikowano

Zapomniałem o Marco Silvie z Fulham. Gość miał tendencję zwyżkową w Anglii i chyba dotyka sufitu w obecnym klubie. Pewnie awansował z Fulham do Premier League i od kilku lat trzyma się równo w środku tabeli. Przy tym potencjale zespołu nie jest to negatyw. On sam chciałby zrobić kolejny krok w karierze po sezonie. Szczerze? Jedna z ciekawszych REALNYCH opcji. Dla niego samo United to awans i raczej nie byłby wybredny w kwestii transferów. W konfrontacji z faktami, czyli kadrą, budżetem, ogólnym potencjałem, Fulham wychodzi raczej zwycięsko. Czasami nawet jego Fulham dorzuca coś ekstra, bo często nie wymięka w meczach z większymi (na tyle, na ile może się postawić silniejszemu).

Gdybym to ja wybierał, wybrałbym właśnie jego kosztem Glasnera oraz Iraoli. Jakoś bardziej pasuje mi do tego klubu. Do końca sezonu jednak kibice United będą żyli marzeniami, że topowe nazwisko się zlituje nad historią klubu.