Dabman 104 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Co sadzicie o tym? http://allegro.pl/item326060451_nagrywarka...klep_slask.html Dzis kupilem DS'a, chcialem odpalic kopie/emulatory, dobre takie uzadzonko? oraz jaka najwieksza karte moge wlozyc, aby bylo stabilnie. Co polecacie, co odradzacie, nie mialem stycznosci z DS'em ( stary nie lite !! ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Bardzo dobre, prawdopodobnie najlepszy programator na rynku i w 100% kompatybilny ze wszystkimi grami, nie trzeba nic patchować. A karta, micro SD :>, nie wiem jakie są największa pojemność kart micro na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 8GB, tylko czy takowa wejdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) Mam R4 i jestem zadowolony. Na poczatku bylo kiepsko z homebrew, ale na obecnej wersji firmware'u odpalisz znaczna wiekszosc. Jesli chodzi o romy, to nie ma zadnych problemow - oczywiscie zdarzaja sie wyjatki, np. freezy albo nieuruchamiajace sie gry, ale jest ich tak malo, ze nie ma sie czym przejmowac. Poza tym wszystkie godne uwagi tytuly dzialaja bez problemow, a jesli jakas porzadna gra nie dziala, lub dziala z problemami, to na pewno za jakis czas pojawi sie odpowiedni firmware, ktory rozwiaze problem. Tu masz zreszta liste kompatybilnosci - znajdziesz tam zarowno stopien emulacji danych romow, jak i kompatybilnosc poszczegolnych kart micro sd: http://wiki.scorpei.com/index.php/R4_compatibility_list Edytowane 18 Marca 2008 przez RoL Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 8GB, tylko czy takowa wejdzie:) Nie wejdzie. Jak ktoś chce używać kart HC to powinien zaopatrzyć się w Supercarda, choć moim zdaniem to gorsze rozwiązanie. Po co komu 50 gier na karcie? Kilkanaście gier, programy i kilka albumów w mp3 - taki zestawik wystarcza w zupełności i mieści się na karcie 2GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dzieki, moze ktos mi dac namiar na opis, jak wzucac/odpalac gry przy pomocy R4? karta to Kingston 2GB, jak by co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Wrzucasz kopiując pliki na kartę gdzie chcesz, a potem po włączeniu konsoli z włożonym R4 wybierasz plik na karcie. Zero filozofii Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) to samo sie tyczy do gier z GBA? czy trzeba inna przystawke? oraz co z aktualizacja firmware R4 ( o ile takowa jest ) i konsoli, nie przeszkadza aktualizacja ( o ile jest w ogole ) w funkcjonowaniu? Edytowane 19 Marca 2008 przez Dabman Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Na r4 nie odpalisz romow z gba. Musisz dokupic jakas karte na slot 2. Nowy firmware do r4 pojawia sie co jakis czas na stronie producenta, a sama aktualizacja polega na zastapieniu starych plikow nowymi. Czasem jakas gra moze nie wspolpracowac poprawnie z nowszym oprogramowaniem (np. Final Fantasy IV dzialal bez problemow na starszych wersjach, zas na nowych w ogole sie nie uruchamial), jednak zawsze po jakims czasie pojawia sie wersja, ktora rozwiazuje dany problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Mam pytanko: Jak to jest z Operą? Można nagrać sobie na super carda czy musi być oryginał wsadzony? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Sorki za double-posta, ale chce by to było widoczne. Mam Super Carda Rumble i Super Key. Keya wkłada się w slot-1, Super Carda w slot 2 (wystaje troszke bo jest większy od zwykłej kasetki GBA), a kartę w Super Carda. I teraz pytanko: odtworzę tym gry z GBA? Czy jest ten sprzęt w jakiś sposób ograniczony, nie wiem nie odtwarza jakichś romów czy coś takiego? Jak to w ogóle się dzieje że gry z NDS działaja ze slotu GBA? I jeszcze jedno, toto obsługuje sleepa? Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Z tego co pamiętam to SC Rumble nie obsługuje gier z GBA. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Dobra, a mogę teraz prosić o ustawienia w patcherze, żeby mi gry supercard wykrywał? Niby sobie pat(pipi)e, wkładam na kartę a i tak nie mogę grać, bo jedyne co znajduje to save'y... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gasei 3 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 pytanie - czy flashme jest potrzebne zawsze czy tylko np. do supercarda ? Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Flashme to juz przezytek. Obecnie, w dobie programatorow pod slot 1, nie jest do niczego potrzebny. Zreszta nawet do programatorow pod slot 2 nie trzeba juz flashowac konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gasei 3 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Czyli rozumiem ze jak wloze R4 albo EZ flasha to zmiejsca odpale homebrew i romy ? Tak przy okazji co lepsze R4 czy EZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 1. Tak, po uprzednim wgraniu firmware na karte micro SD. 2. Zalezy, ktory EZ Flash. No, ale mimo wszystko, majac do wyboru np. EZ Flash V i R4, raczej lepsza jest ta druga opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Mam jeszcze pytanie, czy kompresja romów, odpalanie ich z karty pamięci może skutkować stratą na jakości dźwięku? Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Raczej nie bardzo. Wiem, ze np. w przypadku r4 sporo zalezy od samej karty micro SD, ale ewentualne problemy to najczesciej zwolnienia w grach lub black screeny. Jesli chodzi o przycinanie romow za pomoca trimmera, to nie wplywa to w zaden sposob na ich dzialanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Dzieki wielkie za info. Już nie mam pytań, pozostaje mi tylko graaaać. Udało mi się rozszyfrować tego programatora, ale Zelda np. nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Des 0 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 98-99% romów na NDS nie działa na R4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 98-99% romów na NDS nie działa na R4 Chyba jesteś nie poważny. Jedyna gra z która miałem problemy to Tony Hawk Downhill Jam, działa ale strasznie muli. Tutaj jest lista kompatybilności gier z R4: http://wiki.scorpei.com/index.php/R4_compatibility_list Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Jesli chodzi o przycinanie romow za pomoca trimmera, to nie wplywa to w zaden sposob na ich dzialanie. Otóż to. Trimmowanie usuwa tylko "wolną przestrzeń", która tam się znajduje, żeby gry zajmowały 2^n megabajtów. Cytuj Odnośnik do komentarza
bajej 28 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 czy komus sie obił o uszy sunny flash? Co to za dziadostwo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 (edytowane) Uruchamiał ktokolwiek z was Quake'a na R4? Jest w ogóle taka możliwość czy trzeba mieć programator pod Slot2? Edytowane 20 Maja 2008 przez Czappi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi