Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alan Wake

Featured Replies

Opublikowano

ehhh... Alan Wake był tani?

Jak za połowę gry to i tak drogo, bo będzie 12 Chapterów ( 6 gry + 6 DLC ) każde już jest skończone ( build 750 co oznacza w Alanie finalny produkt. ) Tyle w temacie.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 202,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie gadaj, że 6 DLC będzie :P

Jak będą trzymać poziom pierwszego i po 560 MSP to w rozsądnych odstępach czasowych można kupować.

Opublikowano

Jak na taką ilość to aktualne odstępy są zbyt duże :P Powinno wychodzić 1 na miesiąc. I skąd to info, że będzie aż 6?

Opublikowano

to potwierdzone z tymi 6 chapterami?

Opublikowano

można napisać że nie. Chyba że ktoś zrobi wyciek jak z DLC do Mafii2...:/

Opublikowano

Pierwszy miałem gratis, jak reszta będzie po 560 MSP to razem 2800MSP. Ok 120zł, jakoś tragicznie nie jest, ale mam nadzieję, że Alan Wake 2 też wyjdzie.

Opublikowano

Tak przy okazji zapytam, brakujące strony maszynopisu na nightmare sporo wyjaśniają? Bo nie wiem czy się zabierać za calaka.

Opublikowano

Gdyby rzeczywiście miało pojawić się 6 DLC, to kiedy wyjdzie ostatnie, w 2012? Od premiery już minęły 4 miechy, a dopiero pojawiło się jedno i to krótkie bo na godzinkę.

Opublikowano

Pomijając sam fakt możliwego cięcia gry, zdzierania kasy, odstraszania od odsprzedaży, itp., to... oby było jak najwięcej DLC, bo uwielbiam tą grę.

Opublikowano

Akurat w tym przypadku nie mam im za złe DLC bo podstawka to 12-14h ciągu fabularnego zmieszanego z akcją i na dobrą sprawę historia Alana mogłaby się skończyć tak jak w grze. Nie ma mowy o żadnym obcinaniu gry. Jak ktoś chce się dalej bawić to ciągnie tę serię najpierw poprzez DLC, a później zapewne w AW2.

Opublikowano

Mam pytanie, aby odpalić Signal, trzeba skończyć wątek fabularny?

Opublikowano

Nie mam zielonego pojęcia. Raczej nikt nie będzie w stanie na to pytanie odpowiedzieć bo większość przeszła po skończeniu gry, a nikt inny nie zaryzykuje odpalenia dodatku wcześniej bo na samym początku jest podsumowanie całej gry. Ale może być tak, że się da bo w menu jest podzielone na odcinki gry i odcinki specjalne jeśli dobrze pamiętam.

Opublikowano

Mam pytanko ma ktoś Alana z napisem na okładce Made in Irland(z tyłu) i czy ma w niej Polskie napisy.Mam dostęp tylko do takiej wer.a nie wiem czy ona posiada napisy Pl.Proszę o info.

Edytowane przez oskar_PL

Opublikowano

Są polskie napisy, graj śmiało. Mój egzemplarz jest z Irlandii, na okładce jest zresztą napis - polska wersja językowa.

Opublikowano

Tak tylko kupuję tą grę w Niemczech tu różnie bywa tu na opakowani nie pisze nic o napisach Pl a 30 euro drogą nie chodzi. A tak po za tym czy ta gra zawiera jakieś sceny gore bo widzę że gra jest od 16 lat .Czy są jakieś mocne sceny które by wymagały cenzury ?

Opublikowano
Tak tylko kupuję tą grę w Niemczech tu różnie bywa tu na opakowani nie pisze nic o napisach Pl a 30 euro drogą nie chodzi. A tak po za tym czy ta gra zawiera jakieś sceny gore bo widzę że gra jest od 16 lat .Czy są jakieś mocne sceny które by wymagały cenzury ?

Niema, ale wiesz jak to u Niemców bywa. Oni są przewrażliwieni.

Jeśli faktycznie ma być tyle tych DLC, to chyba lepiej poczekać na GOTY.

Opublikowano

Ludzie, co wy za GŁUPOTY piszecie(nie wszyscy) i wprowadzacie innych graczy w błąd, na pewno będą 2 DLC(jedno już wyszło) i ewentualnie 3 jeżeli to drugię sie odpowiednio sprzeda. I to będzie na tyle. Ktoś wprowadza ludzi w błąd, a potem się pierdzieli na temat DLC. Naprawdę, wystarczy trochę rzetelności w tym co piszecie...

Opublikowano

Dla mnie mogą wypuścić kilka DLC, oby tylko były dobre i dłuższe. No i najlepiej jak jeszcze rozwiną historię z gry.

Opublikowano

co to za brednie z 6 DLC :rolleyes: tak jak napisał złoto tak będzie.

Opublikowano

O 6 DLC pisał Dabman, a on się nie mylił bo ma debug i retail:) oraz potrafi rozkręcić konsole.

Opublikowano

Jeszcze się zdziwicie :)