Masny 342 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Przez blisko 5 lat nie miałem konsoli, a szmatławca kupowałem ;] Od niedawna mam PS3jkę, wiec wydawanie 8zł miesięcznie jest w pełni uzasadnione Cytuj Odnośnik do komentarza
kasuro 34 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Czytam od chyba 10 numeru. Konsoli jeszcze nie miałem, więc chodziłem do salonu gier gdzie były stoiska z saturnem i psx`em. Konsolę miałem dość późno bo koło 2003 roku gdy byłem już na studiach.. Psone na raty 6 stówek chyba wtedy. Czytam was do dziś i tak pozostanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ja utknąłem na etapie PS2, ale nadal chętnie czytam PE. Jednak zauważyłem, że treści zawarte w miesięczniku coraz mniej mnie "rajcują" jeśli mogę się tak wyrazić... Wydaje się mi, że "stara ekipa" rozpada się, a ci co pozostali wpadli w przysłowiowe błędne koło. Niby są newsy, recenzje felietony, ale czar poprzednich nr gdzieś się ulotnił. Albo po prostu stary się robię Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 heh - nie miałem konsoli i czytałem PSX EXTREME to dzięki tej gazetce i recenzji Soul Calibur 2 zakupiłem iks-klocka gazetki już nie kupuję - wieje sandałem granie pozostało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ja podobnie jak większość, jak nie miałem PS2 czytałem, teraz nie mam żadnego current gena i też czytam i będę czytał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
autoklasyka 65 Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Raczej tak czytałbym PSX Extreme nawet gdybym nie miał konsoli . Cytuj Odnośnik do komentarza
SpokoWap 3 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 A ja czytałem pisma komputerowe i konsolowe na długo nim faktycznie miałem sprzęt w domu. Grało się na Pegasusie i marzyło i "fotorealistycznej" grafice z PeCeta i PSX-a - samo to stanowiło frajdę ;-) A PE to nie tylko gry, ale i ludzie, którzy o nich piszą, więc bez żadnych problemów dało się je czytać nie mając konsol. Ba, nawet nie mając zamiaru ich w przyszłości kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza
marek85 0 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Jasne że bym czytał. Trzy lata byłem bez żadnych sprzętów i czytałem Psxa regularnie. Robiłem sobie listę w co muszę zagrać na PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpokoWap 3 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Ja wolę takiej listy nie robić, bo bym się zupełnie załamał Kosmiczne braki, ale to z tego powodu, że PS3 mam dopiero od roku z hakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Jak macie internet to po co kupowac i czytac psxextreme? W necie kazdy news mam szybciej o caly miesiac niz w gazecie. Dodatkowo tam monika straszy. Poczucie humoru przez lata tez gdzies ulecialo i pewna epoka niezauwazalnie zniknela. Az pewnego dnia okazalo sie ze psxextreme juz nie bawi. Z TOPGEAR i ekipa Clarksona powoli robi sie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość TopsyTurvy Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Szkoda, że materiały w necie są miernej jakości. Źle filtrowane, często sponsorowane, gdzie gazeta to kawał papieru i pracy za który płacisz hajsem, ale masz pewność, że ktoś się przyłożył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 847 Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Odnoszę nieraz wrażenie, że temat spokojnie można by było odkręcić i zadać pytanie "czy gdybyś nie czytał PE, to miałbyś już konsolę?" Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Nigdy nie miałem konsoli, a czytywałem swego czasu PE. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Gdybym nie miał konsoli to nie kupowałbym aktualnego PE. Starego kupowałem zanim miałem jakikolwiek sprzęt, ale stary to stary inna bajka. Teraz mam konsolę a gazetę kupię raz na milion lat. 2setny kupiłem z sentymentu. Edytowane 23 Maja 2014 przez Plugawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Soyokaze 75 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie kupowałbym bo niby po co. Nie kupowałem prasy do PC w latach 90 bo po co, skoro i tak ani wymiana komputera na lepsze ani obsługa programów w tamtym czasie. Tak samo z samym PS Extreme. Zresztą wtedy też kupiłem i inne czasopisma jeśli sie nadarzyła okazja do Szaraka. Potem po sprzedaniu konsoli przestałem kupować pismo, bo i tak bym nigdy nie wrócił do konsoli..... Wróciłem... i to bardzo późno... po 20 latach przeszło, nawet 25 latach. 3 generacje musiały minąć, nim wróciłem na konsole. Wątpię czy teraz jakąkolwiek prasę zacznę kupować czy papierową czy pdf. Nie widzę sensu. Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez Soyokaze 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Czyli Psx… długo nic i co teraz kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soyokaze 75 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) Ps4 Pro... Z racji braku do archiwalnych numerów mogę jedynie skany amatorskie pozyskać, by jakąś historie pisma poznać. Jednak z racji, że praktycznie 90% gier juz wyszło na 4, są znane w sieci opinie i recenzje nawet te na YT, to kupno piśmiaka mija się z celem. Ktoś kto jest nadal i w żadnym wypadku przerwa kupowanie i przy konsolach pozostał, lub ma Ps5 i na nowości czeka to jest sens. Ja w graniu cofam się do lat 2015 Choć część jak mogłem to na PC pograłem, ale i tak chcę co nieco powrócić. No sama formuła pism i czytania artykułów już przestała kręcić. To miało sens lata 90-2000, gdy było się szczylem. Jedyna rozrywka. Dziś... w dobie internetu i podobnych do siebie gier. Kupno prasy to raz płacenie za papierową wersję, dwa wszystko w internecie, trzy. Do czego dziś poradniki, które były dawniej potrzebne do gier i po to też najbardziej sie kupowało czasopismo. Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez Soyokaze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Ty no nie wiem, niby wszystko jest w internecie, a jak patrze te portale o grach to wszystko pod wyswietlenia. Najgorszy przykład to ściek ppe.pl. Poradników od dawna nie ma, a PE poza reckami oferuje tez dobra publicystyke. Plus nie chce mi sie szukac w necie newsow, magazyn to taka prasówka, gdzie raz w miesciacu mam wszystko pod reka i moge byc wzglednie na biezaco w temacie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Możecie zostawić martwy temat w spokoju? Niech dalej nie żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 3 minuty temu, oFi napisał: Możecie zostawić martwy temat w spokoju? Niech dalej nie żyje. Kolega kupił pierwsza konsole od czasu szaraka, daj mu nadrobić Cytuj Odnośnik do komentarza
BloodLogin 0 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 po przeczytaniu Playtesta konsol 8 gneracji w PE, zaczynałem wkręcać się w konsole, nie na odwrót. CDAction dawał płyty, kody cyfrowe gry na steam do aktywacji a ja ne grałem, przepało i zachwalał PC nigdy nie wspomniał o PS3 PSP XB i opisywał PC i hardware i dyski i myszki i monitory zupełnie nie te tematy .. dlatego byłem na nich wkurzony. Manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Czyli zbierałeś cdaction ale wydali ostatni numer i zacząłeś czytać Psx extreme? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masny 342 Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 W dniu 11.11.2010 o 21:52, łosion napisał: Przez blisko 5 lat nie miałem konsoli, a szmatławca kupowałem ;] Od niedawna mam PS3jkę, wiec wydawanie 8zł miesięcznie jest w pełni uzasadnione Minęło... 12 i trochę lat od tej wypowiedzi (jezu). Szmatławca już nie kupuje, choć numer 300, 0, nowy 1 i pegasus extreme kupiłem*, mimo, że gierki takie i owakie już mnie nie interesują. Natomiast mogę obiecać, że numer z recką GTA6 kupię (o ile dożyje). Fajnie by było jakby kolejne numery zawierały ciekawostki z niej, tak jak w przypadku San Andreas, gdzie przez kolejne 10 (?) numerów coś tam zawsze o SA dodawaliście. Ale o czym my tu mówimy, jak nawet 6 jeszcze nawet nie zapowiedziano xd *Gierki mnie już w ogóle nie jarcują, ale nostalgię poprzez wspominki lubię. Te numery też miały dobre felietony i takie tam. Nie żałuję żadnej nań wydanej złotówki, dobrze się bawiłem czytając : ) A ten film o PSXExtreme co wyszedł ostatnio to w ogóle był miód. PS. W szafie, w domu rodzinnym - dalej zalega z 200 numerów, jak nie więcej. Kawał historii. Aż coś w sercu pęka jak się myśli o tych najstarszych numerach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi