Jump to content

Street Fighter III - Third Strike Faqs

Zero

Recommended Posts

Posted
Co Dudleyem robić po d. HK? (sweep?)

hcf+LP, hcb+,4,4 xx super?

Na poprzednich stronach podano combosy dla Dudleya. Poszukaj.

@Zero ->Durex party się szykuje, czyli granie jedyną słuszną postacią w 3s :(

Posted
Przeciez dobrze wiecie kto jest jedyna sluszna postacia w ta gre ;P Gralem ostatnio na PC i bylem w szoku, ze ta gra jest tak dobrze emulowana. Mozna w to grac po sieci jakos?

Tak, na MAME po kaillerze (sic!). Ja też się zdziwiłem jak zobaczyłem czas loadingów slinotok.gif !

BTW Misiu, czy to znaczy że chcesz wrócić do 2d :( ?

Posted
Co to znaczy wrocic? Pracuje, ucze sie i czasem chce pograc a umawianie sie z wami to koszmar ;P Ja sie nigdy nie spozniam w przeciwienstwie do naszego naczelnego hazardzisty ;)

Nie mówisz/piszesz chyba o mnie HAHA! Ja zawsze przychodzę przed czasem kiedy jeszcze biegasz w majtach (chyba nie dla mnie :(:D:P ?). BTW CPS3 jest nawet emulowane na starym Xboxie. Niestety nie da się grać np. w takie Jojo. Natomiast Warzard i SF3 chodzą dosyć dobrze (do czasu kiedy nie pomyślimy o użyciu supera, wtedy chwilowo spada liczba klatek na sekundę). Jakby ten emu wyszedł na Xa360 to może bym się w końcu skusił na zakup konsoli ;)

Posted
Ja sie nigdy nie spozniam w przeciwienstwie do naszego naczelnego hazardzisty :D

chyba to nie o mnie :( Kaktus, przeciez sf anniversary dziala na xboxie 360 wiec i na luzie mozna w to pograc przez xbox live'a chyba ze ja o czyms nie wiem. Ciekawe jak z lagami? Sam chetnie bym sobie w jakas bitke pogral przez net i nie byloby problemu z ustawianiem sie.

Posted
Kaktus, przeciez sf anniversary dziala na xboxie 360 wiec i na luzie mozna w to pograc przez xbox live'a chyba ze ja o czyms nie wiem.

Jojo's LUUUV, U FOO ;):D:P Gdyby mi się komp nie przegrzewał to bym grał na nim a nie mogę sobie jakiegoś kozackiego chłodzenia zainstalować bo to laptop. BTW Shadow Dio -> Ot, co :P

Ciekawe jak z lagami? Sam chetnie bym sobie w jakas bitke pogral przez net i nie byloby problemu z ustawianiem sie.

Że tak się wyrażę...są...nie, istnieją...znaczne problemy z parowaniem ;):P:(

@Stasiu - Jedyna słuszna postać to Ken=Durex. Durex dlatego że jest...BEZPIECZNY ;) . Chociaż taką Chun to nawet parować nie trzeba :D

Posted (edited)
@Stasiu - Jedyna słuszna postać to Ken=Durex. Durex dlatego że jest...BEZPIECZNY :D . Chociaż taką Chun to nawet parować nie trzeba :(

Dobrze ze o yunie nikt nie mowi :P ni chooja kaktus! gramy w przyszlym tyg, moj stick juz dawno nie ruszany:)

NO i gdzie ten nowy ktory chcial sie nauczyc grac?

btw pierwsza rada dla nowicjuszy: graj Kenem i nikim innym a nie bedziesz zalowal swojej decyzji:)

Edited by Zero
Posted (edited)
Dobrze ze o yunie nikt nie mowi :D ni chooja kaktus! gramy w przyszlym tyg, moj stick juz dawno nie ruszany:)

NO i gdzie ten nowy ktory chcial sie nauczyc grac?

btw pierwsza rada dla nowicjuszy: graj Kenem i nikim innym a nie bedziesz zalowal swojej decyzji:)

Na początku się ze mnie nie śmiejcie, przypakuję w 3S i was pojadę :P;);):P

Heh ten nowy zagra też z tobą w Tekken Taga, z tego co sway mówił jesteś niezły madafaka ;) OK w przyszłym tygodniu się ustawimy :P

P.S. KEN hmmm ja myślałem żeby obczaić Goukiego, ciekawa postać . . . :(

Edited by Bażant
Posted

Raveman, grając z Zero w Taga będziesz się bardziej wkurzał niż Łukasz gdy Sway mu odskakuje przy tackle'ach.

Posted

Ja słyszałem, że ten unblocki wcale nie są tak do końca unblockami. Tzn da się parować.

Tak więc, rada dnia dla Kena, grającego z Urienem.

Parry, c.mk xx SA3

Posted
Ja słyszałem, że ten unblocki wcale nie są tak do końca unblockami. Tzn da się parować.

BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHALOLOLOLOL!OMFG!ROTFL!LOLOLOLOLOL!BEZCENNE :(:D:P

OK...Bo trochę spuchłem od tego śmiechu. Kozera, one są w 100% unblockami dlatego, że...nie da się ich blokować. Dlatego to są unblocki a nie unparryable blahblahblahcośtam...A paruje się najłatwiej dołem. Ale widziałem też walki, na których Keny grały na SAI (albo SAII-nie pamiętam) i dzięki klatkom niewidzialności wydostawały się spod lusterka witając Uriena superem. Ale dobry (lol! nawet trochę (pipi)owy) Ken nie potrzebuje niczego poza c.mp/s.mp/c.mk/short,short xx supaa z SAIII/rzut żeby trzymać kogoś pozbawionego dobrego reversala (jak Urien) w ryzach...

Pychu - to nie jest wcale trudne, wduszasz dół kiedy wstajesz, potem parujesz kolejne hity i...rzucasz (najczęściej, bo najbezpieczniej)

Posted

Mnie śmieszy Kojot ze "Strusia pędziwiatra" i serial "Friends"...ale jak kto woli.

Odebrałem parry, jako formę bloku. No cóż, kumplom opowiedziałem i się nie śmiali i już nie chcą być moimi kumplami.

Coś z nimi i ze mną jest nie tak. A może to nie z nami, nie wiem.

Ps: Jesteśmy nienormalni widocznie.

Posted (edited)

Nie obrażam. Ale kawał dobry. Dziewczynie opowiedziałem i mnie rzuciła.

Ps: Parry to forma ataku, to 3 hitowe combo które da się cancelować w SA4.

Edited by Kozera
Posted (edited)
Kaktus, przeciez sf anniversary dziala na xboxie 360 wiec i na luzie mozna w to pograc przez xbox live'a chyba ze ja o czyms nie wiem.

Jojo's LUUUV, U FOO :P;);) Gdyby mi się komp nie przegrzewał to bym grał na nim a nie mogę sobie jakiegoś kozackiego chłodzenia zainstalować bo to laptop. BTW Shadow Dio -> Ot, co :P

Ciekawe jak z lagami? Sam chetnie bym sobie w jakas bitke pogral przez net i nie byloby problemu z ustawianiem sie.

Że tak się wyrażę...są...nie, istnieją...znaczne problemy z parowaniem ;):P:(

@Stasiu - Jedyna słuszna postać to Ken=Durex. Durex dlatego że jest...BEZPIECZNY ;) . Chociaż taką Chun to nawet parować nie trzeba :D

Ja do teraz myślałem że na tym filmiku chodziło wam o Yuna chair.gifhttp://uk.youtube.com/watch?v=BinGlR5rQMI Szkoda że wychodzi SF4 ;/ Nie chciałem tego w hu'j,seria mogłaby się skończyć na third strike'u żebym mógł uczyć dzieci grać w to jeszcze a tak ;( xD Chęci do gry Wam wracają widze :P

Edited by Matt-JF
Posted
Ja do teraz myślałem że na tym filmiku chodziło wam o Yuna chair.gifhttp://uk.youtube.com/watch?v=BinGlR5rQMI Szkoda że wychodzi SF4 ;/ Nie chciałem tego w hu'j,seria mogłaby się skończyć na third strike'u żebym mógł uczyć dzieci grać w to jeszcze a tak ;( xD Chęci do gry Wam wracają widze ;)

AAA! Moje oczy :D:P:P ! Mantra wypowiadana przez Zero "bez sensu, bez sensu to, dobra kończmy". Wtedy byliśmy piękni i młodzi :( . A co do 3Sa to nawet jak SF4 okaże się być grą dobrą to wątpie aby przestano w niego grać.

A co do chęci, to ja np. jestem napalony ;)

Posted (edited)

Kaktus, parruj dalej dolem Uriena, wystarczy ze zrobie mp+mk i co zrobisz wtedy? rzucisz mnie podczas ciosu? w 90% dostajesz ciosy z lusterka, takie zycie :D tylko japonce nie dostaja, no ale coz, nie kazdy moze tak jak oni grac po 11 godzin dziennie zeby nauczyc sie na refleks parowac kazdy cios :P

BTW. Czemu nikt ani Zero ani Kaktus nie wpadli na tura 3rd Strike na Eicchiconie? przynajmniej jakas rywalizacja by byla :(

Edited by Pychu
Posted
Kaktus, parruj dalej dolem Uriena, wystarczy ze zrobie mp+mk i co zrobisz wtedy? rzucisz mnie podczas ciosu? w 90% dostajesz ciosy z lusterka, takie zycie :( tylko japonce nie dostaja, no ale coz, nie kazdy moze tak jak oni grac po 11 godzin dziennie zeby nauczyc sie na refleks parowac kazdy cios :D

Tak, dostanę. Ale co się stanie po poczęstowaniu overheadem :P ? Najpierw zrób to w treningu, następnie porównaj z wersją tradycyjną i napisz mi jakie są twoje spostrzeżenia a dopiero potem podyskutujemy o tym dlaczego RX i co. robią przód+MK (jak im wyjdzie charge partitioning haha, bo nnawet oni czasem (pipi)ą). Chyba, że chcesz to robić kiedy przeciwnikowi został centymetr na pasku życia, wtedy rozumiem. BTW mind-games ;)

BTW. Czemu nikt ani Zero ani Kaktus nie wpadli na tura 3rd Strike na Eicchiconie? przynajmniej jakas rywalizacja by byla ;)

Sam sobie odpowiedziałeś w drugim zdaniu :P Mało graczy, z pewnością jeszcze mniej grało w to kiedykolwiek z kimkolwiek (zdanie :P ), imo nie było sensu (mi się zbawiać świata nie chce).