Opublikowano 20 kwietnia 201213 l Szukam dwóch gier: 1. Wyścigi w przyszłości. Można było strzelać do przeciwników. Z tego co pamiętam to można było grać na split-screenie. Znalazlem!
Opublikowano 7 czerwca 201212 l ej była taka gierka na NESa że szło sie gościem w prawo i waliło z sierpowego. Główny bohater był coś jakby cyborgiem i miał różne ulepszenia swojej piąchy. Ogólnie była to platformówka a na karcie od pegaza był robocop, moze ktoś pamięta oryginalny tytuł? A i tym sierpowym mógł też rozwalać kolumny itp po jakimś czasie.
Opublikowano 7 czerwca 201212 l Shatterhand? http://www.youtube.com/watch?v=GyG2XSVhn3o @Qvstra Wiem, że dawno pytałeś, ale może chodzi o grę Dragon Fighter? Edytowane 7 czerwca 201212 l przez Di
Opublikowano 7 czerwca 201212 l Nie ma za co . Swoją drogą pegazusowe carty z napisem Robocop 3 na okładce miały to do siebie, że nie można było pokonać w grze drugiego bossa (tego na windzie), bo był nieśmiertelny (antypirackie zabezpieczenie).
Opublikowano 17 czerwca 201212 l No to juz wiem dlaczego nie moglem przejsc dalej gierka jak na tamte czasy wydawala mi sie zaje.bista, choc zapamietalem ze glowny bohater biegal w jakiejs cyber zbroi a nie w jeansach i czapce z daszkiem, ale to na pewno to:)
Opublikowano 17 czerwca 201212 l Gdy parę lat temu zacząłem się interesować NES-em to właśnie Shatterhand był jednym z pierwszych tytułów, które chciałem sprawdzić po latach pegazusowego piractwa. Cart stoi na półce i czeka, aż będę miał więcej czasu (żeby nie był - niesławną ninję ofc pokonałem). Na koniec warto dodać, że gra ma naprawę wypasiony OST - jedna z moich ulubionych pozycji
Opublikowano 16 lipca 201212 l Tak sobie czytam i widzę, że sporo perełek daje się namierzyć, to może ktoś i mi pomoże... W grze szło się takim krasnalem (zdaje się że miał niebieski kubraczek i czerwoną czapkę) i wchodziło się do takiego niby zamku, w którym trzeba było iść do góry, ale było z tym związane sporo główkowania. Z tego co pamiętam to kurdupel potrafił puszczać bańki, które leciały tylko kawałeczek do przodu, a potem do góry, ale jak trafiły przeciwnika, to go zamykały w sobie. Szukało sie skrzyń ze skarbami, w których były klucze do dalszych sekcji. Zdaje się że sam zamek był zdominowany kolorami brązu i pomarańczy. Na gnojka, którym wtedy byłem, gra była za trudna, skąd od razu trafiła do worka z opisem "nudne i bez sensu" choć pamiętam, że byłem urzeczony muzyką i zaskoczony pomysłami na utrudnienie przejścia do dalszych sekcji. Wielokrotnie szukałem w googlu pytając go o krasnale lub bąbelki, ale nie wiedział
Opublikowano 9 sierpnia 201212 l przeszedłem wczoraj 3 eyes boy czy jakos tak, swietna gierka ktorą pamiętam za dzieciaka. Wtedy wydawała mi sie trudna a dzis aż sie zdziwiłem ze tak szybko przeszedłem i raczej bezproblemowo, ostatni boss rulez szkoda tylko że ruskiego roma znalazłem innego nie mogłem dostac, w ogole szkoda ze karty posiałem zna ktoś strone z romami z polskim tlumaczeniem?
Opublikowano 9 sierpnia 201212 l Na emusite.pl znajdziesz. Polecam też portal tłumaczeń autorskich grajpopolsku.pl Edytowane 9 sierpnia 201212 l przez xtik
Opublikowano 7 listopada 201212 l Może ktoś kojarzy, platformowa gierca, bohater strzelał pociskami które jak w coś uderzyły zmieniały się w jakby kładkę co można było po niej skakać. Niestety więcej detali nie pamiętam
Opublikowano 7 listopada 201212 l Na NES'a. Z czego dobrze jeszcze pamiętam to postać była tak jakby troszkę "grubsza".
Opublikowano 24 stycznia 201312 l Witam, tak z ciekawości zapytam: gra ktoś jeszcze w drugiej dekadzie XXI wieku na Snes'ie? Pytam bo po kilku latach przerwy - pomimo braku czasu - naszło mnie na ostre granie... i odpaliłem Snes'a! Stary chłop a znowu gram Super Mario World... Pozdro.
Opublikowano 24 stycznia 201312 l Ja regularnie gram, ale niestety na emluatorze na PSP, bo SNES wraz z kartridzami gdzies mi zginal. A Super Mario World to kosa i jedna z najlepszych gier w jakie gralem, w ogole sie nie zestarzala przez te lata, a ile wspomnien wrocilo, kiedy to odpalilem po ponad 10 latach. Wracamy do poszukiwan gier: 1) Tak jak wczesniej pisalem, szukam gry, w ktorej glowna postacia byl prawdopodobnie aniol, przypomnialem sobie, ze poczatkowe poziomy (a moze i cala gra?) rozgrywaly sie w lodowej jaskini. Z tego co pamietam to z przeciwnikami walczylo sie za pomoca miecza. 2) jRPG, albo RPG. Poczatkowe lokacje to jakas wioska, w ktorej jednymi z przeciwnikow byly male drzewa, ktore blokowaly droge do... czegos (prawdopodobnie nastepna mapa, albo jakas skrzynia ze skarbem).
Opublikowano 24 stycznia 201312 l Witam, tak z ciekawości zapytam: gra ktoś jeszcze w drugiej dekadzie XXI wieku na Snes'ie? Pytam bo po kilku latach przerwy - pomimo braku czasu - naszło mnie na ostre granie... i odpaliłem Snes'a! Stary chłop a znowu gram Super Mario World... Pozdro. Też mi pytanie - od jakiś 4 lat systematycznie pocinam na starusienkim NESie, i gra się RE-WE-LA-CYJ-NIE! Zakładam, że giercowaniu na następcy towarzyszy nie mniejszą frajda
Opublikowano 24 stycznia 201312 l 1) Tak jak wczesniej pisalem, szukam gry, w ktorej glowna postacia byl prawdopodobnie aniol, przypomnialem sobie, ze poczatkowe poziomy (a moze i cala gra?) rozgrywaly sie w lodowej jaskini. Z tego co pamietam to z przeciwnikami walczylo sie za pomoca miecza. Jeśli na NES-a, to może Dragon Fighter?
Opublikowano 24 stycznia 201312 l Witam, tak z ciekawości zapytam: gra ktoś jeszcze w drugiej dekadzie XXI wieku na Snes'ie? Pytam bo po kilku latach przerwy - pomimo braku czasu - naszło mnie na ostre granie... i odpaliłem Snes'a! Stary chłop a znowu gram Super Mario World... Pozdro. Też mi pytanie - od jakiś 4 lat systematycznie pocinam na starusienkim NESie, i gra się RE-WE-LA-CYJ-NIE! Zakładam, że giercowaniu na następcy towarzyszy nie mniejszą frajda A myślałem, że tylko ja jestem jakiś dziwny, że w dobie "super grafik" gram w takie "brzydkie" gry. Mam chyba 10 czy 11 gier na SNESa... Po Super Mario World planuję ograć drugą część a później kolejne topowe platformówki: Aladdin, Lion King, DKC 1,2,3... Muszę kupić Zeldę, ale wszędzie widzę tylko po niemiecku, a to nie dla mnie niestety język. Przez wszystkie lata bez grania i tak kupowałem stare konsole i gry mojej młodości. NESa jeszcze nie mam, ale wczoraj rozpakowałem Segę Master System, którą zakupiłem coś koło dwóch lat temu
Opublikowano 24 stycznia 201312 l Muszę kupić Zeldę, ale wszędzie widzę tylko po niemiecku, a to nie dla mnie niestety język. Mam to samo, dlatego tak ciężko dorwać pewne gry do kolekcji (wszak większość tego stuffu na Allegro zza zachodniej granicy pochodzi).
Opublikowano 20 lutego 201312 l Dziwna rzecz się stała... Jestem na ostatnim bossie i postanowiłem sobie, że wrócę do wcześniejszych plansz by poodkrywać sekretne klucze i dopiero przejdę bossa. No i po ponownym przejściu kilku wcześniejszych planszy sekretnym przejściem, po zapisaniu gry i ponownym uruchomieniu konsoli mam tylko 5 żyć i od nowa mi nalicza punkty i medaliony - tak jakbym zaczął grę od początku, ale plansze są odblokowane. Jeżeli jest tu jakiś szpec od Super Mario World, który wie czemu tak się stało?
Opublikowano 10 lipca 201311 l Witam. Jako, że na PSp są fachowe emulatory SNesa może ktoś poleci poważne i dobre gry akcji 2D (platformery, napieprzanki) na SNESA. Przez poważne rozumiem nie jakieś jajcarskie platformery (mario jest da best ale wystarczy) tylko coś w klimatach: Super Ghost'n Goblins, Demon's Crest, Splatter House, Castlevanii - takie klimaty tylko mniej znane tytuły poprosze. Pozdrawiam