raven_raven 12 013 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Ahhhh, trójeczka, szykuł się na najlepszy (tuż po MGS3) finał w grze . Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Heh, miałem podobne odczucia po przejściu JFA. Już od pierwszej części wkurzały mnie różne techniczne kwestie, jak na przykład to, że żeby padł wyrok niewinny, trzeba dojść do caluśkiej prawdy. Normalnie, to w sądach jest tak, że wystarczy rzucić jakimś mocnym dowodem, który wskazuje że oskarżony teoretycznie mógłby być niewinny i rozprawa kończy się na jego korzyść. Zależy. Francję często podaje się jako przykład, że czasem trzeba udowodnić niewinność, a nie winę. Nie wiem, jak jest w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sarge 6 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Widzę że nie muszę się raczej obawiać wielkiego zawodu w postaci Trials & Tribulations . Potem zostanie jeszcze Apollo Justice i oczekiwanie na spin-off z Edgeworthem w roli głównej . Notabene wiadomo już, kiedy gra będzie miała swoją premierę? I co z tą czwartą częścią Phoenix Wrighta, o której co nieco tutaj pisaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Piątą, czwartą częścią jest Apollo Justice ;]. Gyakuten Saiban 5 jest w trakcie robienia, były newsy, że jego scenariusz już jest ukończony oraz że to będzie ostatni PW . Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jestem na 3 sprawie PW1, dobra gra....bardzo podoba mi się muzyczka w sądzie xD no i najlepszy patent jak koleś robi "take that!" pozy + muza + miny = win! Odpaliłem też dwójkę, i muza niestety się zepsuła....na początku, później nie wiem, bo zrobiłem tą pierwszą sprawę (tutorial?).... Cytuj Odnośnik do komentarza
Sarge 6 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Piątą, czwartą częścią jest Apollo Justice ;]. Czwartą w tym sensie, że to czwarta część, w której Phoenix Wright jest głównym bohaterem . Ok, a nowy PW wyjdzie wcześniej, czy dopiero po tym spin-off'ie z Edgeworthem w roli głównej? Jestem na 3 sprawie PW1, dobra gra....bardzo podoba mi się muzyczka w sądzie xD no i najlepszy patent jak koleś robi "take that!" pozy + muza + miny = win! Odpaliłem też dwójkę, i muza niestety się zepsuła....na początku, później nie wiem, bo zrobiłem tą pierwszą sprawę (tutorial?).... Heh, nie polecam takiego "żonglowania" kolejnymi częściami - lepiej najpierw ukończ jedynkę i dopiero zabieraj się za sequel. Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Piątą, czwartą częścią jest Apollo Justice ;]. Czwartą w tym sensie, że to czwarta część, w której Phoenix Wright jest głównym bohaterem i tak i nie ;] rejwen wie, co pisze Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Piątą, czwartą częścią jest Apollo Justice ;]. Czwartą w tym sensie, że to czwarta część, w której Phoenix Wright jest głównym bohaterem i tak i nie ;] rejwen wie, co pisze MAŁE SPOILERY Wiem co piszę, wiem Sarge . Przejdź czwórkę to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sarge 6 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Niewątpliwie zabiorę się w końcu i za Apollo Justice . Na razie ukończyłem Phoenix Wright Ace Attorney: Trials & Tribulations i rzeczywiście, tak jak pisaliście - nie zawiodłem się . Sprawy są bardzo ciekawe, za świetny pomysł uważam wprowadzenie jako grywalnych postaci Mię i Edgeworth'a . Retrospekcje dobrze się sprawdzają (nie będę pisał o czym są, bo to już powinien każdy sprawdzić osobiście) i wyjaśniają parę wątków, a takim zdecydowanym elementem scalającym wszystkie historie w tych trzech pierwszych odsłonach jest ostatnia rozprawa. Poznajemy bliżej Godota, jego motywy, przeszłość, no i oczywiście prawdziwą tożsamość . Jednocześnie po przejściu całej trylogii z Phoenixem w roli głównej cieszę się, że przechodziłem ją chronologicznie tak jak wychodziła - dzięki temu naprawdę można sobie wszystko poukładać w całość, a zaczynając od poprzedniej części nie wszystko można zrozumieć - wprawdzie w każdej odsłonie pojawiają się jakieś przypomnienia, ale są one bardzo szczątkowe i nic nie zastąpi własnoręcznego ukończenie wszystkich gier z tej serii. W mojej hierarchii najwyżej plasuje się jedynka, potem trójka i jednak najsłabsza dwójka. Jednocześnie nie żałuję tych kilkudziesięciu godzin spędzonych w sumie z nimi - to naprawdę jeden z najlepszych tytułów, w jakie grałem do tej pory na DS-ie. A jak wypada Apollo Justice na ich tle? Interesuje mnie przede wszystkim żywotność, bo nie chcę przecież, by ktokolwiek streszczał tu mi całą fabułę przed zagraniem . Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 http://www.gamekyo.com/newsen29344_gyakute...creenshots.html Nowe screeny Cytuj Odnośnik do komentarza
Sarge 6 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Uff, skończyłem Apollo Justice - kilkadziesiąt godzin spędzonych z serią Ace Attorney już za mną. Świetne w AJ jest to, że wszystkie sprawy łączą się ze sobą i zawsze znajdą się jakieś powiązania - brakowało mi tego w częściach z Wrightem w roli głównej, gdzie poszczególne sprawy stanowiły właściwie osobne historie (oczywiście mocno upraszczając). Niektóre postacie odkrywamy w nowych, nieznanych dotąd rolach, z kolei Apollo Justice jako główny bohater sprawdza się... średnio. Może to przez to, że przyzwyczaiłem się już do Phoenixa. Na pewno tytuł warty polecenia, tyle już pisałem w tym temacie na temat poszczególnych części, że już nie chce mi się przelewać kolejnych wywodów na temat AJ . Teraz pozostaje tylko oczekiwać na grę z Edgeworth'em w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza
plecak 0 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) odnośnie 5 sprawy w pierwszej części; gant zabił naila w końcu tylko po to aby podporządkować sobie lane, tak? Edytowane 25 Grudnia 2008 przez plecak Cytuj Odnośnik do komentarza
Heihajin 0 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Uff, skończyłem Apollo Justice - kilkadziesiąt godzin spędzonych z serią Ace Attorney już za mną. Świetne w AJ jest to, że wszystkie sprawy łączą się ze sobą i zawsze znajdą się jakieś powiązania - brakowało mi tego w częściach z Wrightem w roli głównej, gdzie poszczególne sprawy stanowiły właściwie osobne historie (oczywiście mocno upraszczając). Niektóre postacie odkrywamy w nowych, nieznanych dotąd rolach, z kolei Apollo Justice jako główny bohater sprawdza się... średnio. Może to przez to, że przyzwyczaiłem się już do Phoenixa. Na pewno tytuł warty polecenia, tyle już pisałem w tym temacie na temat poszczególnych części, że już nie chce mi się przelewać kolejnych wywodów na temat AJ . Teraz pozostaje tylko oczekiwać na grę z Edgeworth'em w roli głównej. Apollo Justice jest jak MGS2 - tak naprawdę głównym bohaterem jest kto inny, niż nam się wydaje . Leciutki spoiler, ale wolę zamknąć. Edytowane 25 Grudnia 2008 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Heihajin 0 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Apollo Justice jest jak MGS2 - tak naprawdę głównym bohaterem jest kto inny, niż nam się wydaje . Mam nadzieję że mówisz o Phoenixie bo wkrótce mam zamiar zacząć Apollo Justice i o wiele bardziej chciałbym ujrzeć dalszą część historii Phoenixa (zwłaszcza po tym, co działo się pod koniec Trials and Tribulations), niż jakiegoś tam nowego młokosa Acz mam nadzieję że i ten nie zawiedzie i będzie w miarę znośną postacią Ech, w przypadku tej gry właściwie 90% dyskusji na jej temat powinno odbywać się w spoilertagach Edytowane 25 Grudnia 2008 przez Heihajin Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Rozczarujesz się... pozytywnie . Zamykam w spoilery, wprawdzie to bardzo ogólne, ale komuś może zepsuć zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sarge 6 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Heh, raven_raven zasłania spoilery, by Heihajin miał zaraz je odsłonić w cytacie . Mógłby to ktoś poprawić . A z tym co napisał raven_raven w pełni się zgadzam - również miałem podobne wrażenie jak przy przechodzeniu tytułu, o którym pisałeś dwa posty wstecz . Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Wlasnie skonczylem pierwsza czesc przygod Phoenixa Wrigth'a.Coz moge powiedziec...gra ROZWALA LEB.Dla tej gry kupilem NDS,slyszac wiele dobrego i naprawde bylo warto,dawno sie tak dobrze nie bawilem,chec zlapania NDS"a w lapy zeby chociaz troche dalej przejsc byla niesamowita,czy to praca,kibel,dom,prysznic,kosciol...chcialem grac:) Sama fabula i przedstawienie spraw mna pozamiatalo,wszystko poprostu swietnie zrobione i z glowa,tam nie ma przypadkow. Zaczalem wlasnie Justice for All i jak narazie mieszanie,tzn wciaz jest Phoenix,jest super,ale ta muzyka...taka jakas nijaka,w czesci 1 byla lapiaca za serce a tu mocno daje sie we znaki walenie slabej jakosci MIDI po uszach.Intro do gry tez dziwne,no ale mam nadzieje ze sie rozwinie i zaczna byc jakies nawiazania do czesci pierwszej. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Justice for All jest najgorszą częścią, choć nadal genialna. Graj dla ostatniej sprawy, tamta jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cynic 1 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Takie pytanko.Czy system zbierania sladow(odciski palcow,itd.)z ostatniej sprawy z 1 czesci gry jest obecny w sequelach? Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 na razie tylko w Apollo Justice Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Poratuje ktoś savem z wszystkimi sprawami lub tuż przed ostatnią? Z 3 części Edytowane 8 Lutego 2009 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 http://www.gamefaqs.com/portable/ds/save/939065.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Pytanie o czesc Justice For All: Ile Justice for All posiada chapterow? chce wiedziec ktory to ten ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi