Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Featured Replies

Opublikowano

A no wlasnie , zostalo mi jeszcze podmienie tych plikow przez flash0 . Wytlumaczy mi ktos to krok po kroku jak sie za to wziasc? ;} Bo nie ogarniam nawet od czego zaczac , jak w niego wejsc , kompletnie nic ;d Byłbym bardzo wdzieczny :}

Edytowane przez Redmitsu

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 358,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• mam troche nietypowa sprawe, czy ktos moze sprawdzic czy da rade grac na psp w ta gre http://www.margonem.pl/ , bo ja teraz nie mam za bardzo jak psp podlaczyc do internetu

• wyszla na psp jakas gra w stylu "lecisz stateczkiem w prawo i strzelasz"?

• zrobilem sobie w kwietniu konto na yourgamingname.com i mieli mi przeslac jakis PIN , nic nie otrzymalem : |

Opublikowano

1. Wyłącz konsolę całkowicie - przytrzymaj wyłącznik kilka sekund.

2. włacz konsolę trzymając R - włączy Ci się recovery menu

3. Wejdź do 'Advanced' i wybierz 'Toggle USB (flash0)

4. Skopiuj sobie wszystko i trzymaj na dysku bo jak Ci coś padnie to sobie odratujesz konsole

5. teraz weź sobie otwórz folder jaki ściągnęłeś theme'a i masz tam foldery 'font', 'vsh/modules' i 'vsh/resources' - skopiuj te foldery i jak zapyta Cię o to czy zastąpić wszystkie pliki to daj 'tak na wszystkie' - jak Ci skopiuje wszystko to dajesz 'back' a potem 'exit' i konsolka właczy Ci się z nowym themem

pamiętaj żeby potemw opcji themów ustawić Original theme :(

--

odpowiedzialnośc za grzebanie we flash0 bierzesz na siebie!

Opublikowano

Po prostu się ubezpiecz, czyli skopiuj zawartość flash0 w bezpieczne miejsce. Jak coś się skopie, to Recovery mode i wrzucamy wszystko, dzięki czemu konsolka powinna działać normalnie.

O, uprzedził mnie ten na górze. :E

Edytowane przez Pan Pieczarka

Opublikowano

dodam od siebie jeszcze...

usuń folder DIC z flasha... zajmuje jakies 2.5mb i nie jest do niczego potrzebny. a miejsce jest potrzebne bo customy jednak swoje wazą

Opublikowano

Dziekuje Panie Pieczarko , Coati i w szczegolni Dark Serge'owi ;] wszystko smiga jak marzenie z nowym wygladem ;D

Mam jeszcze jedno pytanie do Coati'ego .

Usunelem ten folder DIC jednak dziwi mnie jego niepotrzebnosc . Po prostu mnie to dziwi :( Wiesz do czego standardowo on sluzy ? :}

Opublikowano

mam problem z cxmb, mam soft 3.71-4 m33. Chcialem wrzucic sobie themy .rco wszystko byłoby git gdyby wyswietlaly sie poprawnie. Robilem wszystko co jest w tutku http://www.dcemu.co.uk/vbulletin/showthread.php?t=75608 . Themy sie odpalaja ale sa bardzo nieczytelne, ikonki nachodza na siebie itp.

Zrobilem format flash1 ale i to nic nie pomoglo :(. Czy jest na to jakis sposob ?

Opublikowano

Niestety, ale cxmb dla tego softu nie działa poprawnie z niektórymi themami. Jedyne rozwiązanie to wrzucanie do f0.

Edytowane przez Pan Pieczarka

Opublikowano

no tak, ale sciagam themy pod soft 3.71 m33 wiec wszystko powinno dzialac ?

// aaa udało sie, wrzucilem wszyustko na flash 0 ( robias backup w razie kłopotow )

Edytowane przez __bercik07

Opublikowano

Czy brać tą kartę :( , jeśli miałbym przed wcześniejszym zakupem, możliwość jej sprawdzenia? Czy to, że będzie działała na początku oznacza, że nie będzie z nią problemów później?

...czy może nie skąpić, mieć spokój i kupić .

Pewnie odpowiedzi będą jednoznaczne :D

Edytowane przez Aleks

Opublikowano
Czy brać tą kartę, jeśli miałbym przed wcześniejszym zakupem, możliwość jej sprawdzenia? Czy to, że będzie działała na początku oznacza, że nie będzie z nią problemów później?

...czy może nie skąpić, mieć spokój i kupić .

Pewnie odpowiedzi będą jednoznaczne :(

MateuszAllegro (80) (Kupujący) Negatywny pon 09 gru 2002 16:26:24 CET 8510373

Jeżeli ktoś chce kupić sobie ziemniaki za 2250zł to poloecam tego (pipi) (pipi)a (pipi)anego.

ahahahhahahaaa xD

Opublikowano

Przepraszam za zamieszanie, podałem zły link :( , chodziło o tą kartę :D

to po co pytasz...

...pytam, czy jeśli tą kartę będę mógł przetestować przed zakupem i by było wszystko w porządku, to czy może sie coś z nią dziać w przyszłości?

Opublikowano

odpisalem wczesniej w ten sposob ze wzgledu na "zly link".

jesli juz wybierasz pomiedzy tym soniakiem i ultra2 to bierz ultra 2.

a jesli ze wzgledow finansowych kusi Cie troszke tanszy soniak to... lepszym wyborem bedzie sandisk [zwykly niebieski- ta sama cena i pojemnosc]

IMO :(

Opublikowano

Nie kupuj od marcelinki to czit

Opublikowano

Zapytaj sie suki meilem jaki kod / oznaczenie ma te memorka. wczesniej podawalem jak rozpoznac real od fake. jezeli sklamie i dostaniejsz cos innego niz napisala to masz podstawe do zwrotu a szmate podac do allegro ze robi w konia. efekt zawieszenie konta.

anyway zapytaj sie koniecznie jakie symbole opisuja te memorke. znajdziesz je w temacie karty pamieci

Opublikowano
odpisalem wczesniej w ten sposob ze wzgledu na "zly link".

jesli juz wybierasz pomiedzy tym soniakiem i ultra2 to bierz ultra 2.

a jesli ze wzgledow finansowych kusi Cie troszke tanszy soniak to... lepszym wyborem bedzie sandisk [zwykly niebieski- ta sama cena i pojemnosc]

dzięki, i właśnie chyba sie zdecyduje na tego sandiska ultra 2 wole już dopłacić te kilka dzieciąt zł i być w pełni szczęśliwym

Nie kupuj od marcelinki to czit

...???

Zapytaj sie suki meilem jaki kod / oznaczenie ma te memorka. wczesniej podawalem jak rozpoznac real od fake. jezeli sklamie i dostaniejsz cos innego niz napisala to masz podstawe do zwrotu a szmate podac do allegro ze robi w konia. efekt zawieszenie konta.

anyway zapytaj sie koniecznie jakie symbole opisuja te memorke. znajdziesz je w temacie karty pamieci

...nie będę jak coś pytał sie meilem, tylko sie do "niej" przejdę :( i opadam co i jak - już wcześniej o tym pisałem, że po tą z allegro nie mam daleko :D

Opublikowano

no chyba ze masz taka opcje. sprawdz koniecznie czy magic gate comatiple, i na wszelki wypadek obadaj czy to nie podroba skoro se juz uparles na sony

Opublikowano
Przepraszam za zamieszanie, podałem zły link :( , chodziło o tą kartę :P

to po co pytasz...

...pytam, czy jeśli tą kartę będę mógł przetestować przed zakupem i by było wszystko w porządku, to czy może sie coś z nią dziać w przyszłości?

Sony chyba nigdy nie wydalo 4 gb pro duo z oznaczeniem "HIGH SPEED" jesli dobrze mi sie wydaje. A "marcelinka" nie jest kobieta ;p to rudy troche sepleniący jąkała ( powaga :D )

Opublikowano

jak magic gate supported będzie to karta nie powinna sprawiać problemów w przyszłości; to nie taśma która się zużywa z czasem :(

Opublikowano

ale po co zastanawiac sie nad oryginalnoscia takiej karty skoro mozna w tej cenie kupic 4gb sandiska ,a kupno podrabianego jest malo prawdopodobne.

Opublikowano

szybciutkie pytanko:

jakie są najlepsze (względne pojęcie, więc powiedzmy że najdłuższe) gry RPG na pi es pi?

narazie rozważąm FF tactics albo Disgaea'e, ale może są jeszcze jakieś mniej znane w podobnych klimatach?

z góry dzięki za pomoc

edit:

monster hunter też brałem pod uwagę :( tylko czy to jest rpg?

Edytowane przez firana140

Opublikowano

Pytanie:

Czy jeśli kupię konsolkę (przerobioną) z softem 3.71-M33, kolejne custom update'y będę sobie mógł sam ściągać i "wgrywać"?

Opublikowano

jasne, w tym cale piekno customizacji :(

Opublikowano

Podobno w najbliższym czasie wyjdzie soft 3.8 Lepiej poczekać na konsole z wgranym tym nowym softem, juz teraz kupić wersje z 3.71 m33