jjot 0 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 pytanie absolutnie lamerskie, ale zachecila mnie nazwa topicu. mialem kiedys fata 1,50. jak bym chcial kupic slima z fw 3.90 m33, to czy mialbym juz mozliwosc odpalania iso, czy musialbym kombinowac z jakas bateria? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 iso normalnie pakuje sie do folderu ISO na karcie i juz w softach m33 oczywiscie. heh malo ludzi jeszcze pamieta 1.50 i devhook'a Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ikony save'ów z gier na PSX-a mi zniknęły, zamiast nich każdy save posiada identyczną ikonę z jakimś rysunkowym siwym dziadem. Co się stało? o... a myslalem, ze tylko mi sie takie cos stało... stare save'y z psx'owych gier mam ok, ale te nowe własnie zawieraja ikonke 'siwego dziada' chyba z castlevanii. to chyba wina softu i tego, ze obsluguje przegladanie MC [obrazu] z psx'a. To ikona Draculi - m.in przez nią DarkAlex wypuszczał kolejne poprawki do softu 3.80, ale u niektórych (większości?) nic one nie dały i przypadłość ta została do 3.90m33-2 Winą są nowe wersje Popsa, podobno na Popsloaderze dla 3.71 (tzn odpalamy Popsa z setem 3.71/niższym) save nie zmieniają się na Drakulę... Cytuj Odnośnik do komentarza
BartX 9 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 pytanie absolutnie lamerskie, ale zachecila mnie nazwa topicu. mialem kiedys fata 1,50. jak bym chcial kupic slima z fw 3.90 m33, to czy mialbym juz mozliwosc odpalania iso, czy musialbym kombinowac z jakas bateria? Jeśli kupujesz Slima z 3.90 M33 to nie musisz się w nic bawisz. Tylko musi być to M33. Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 takie mam pytanko czy na psp był zapowiedziany port asasin creed? bo cos o podobnej nazwie już jest do nabycia ale to chyba fake Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Fake Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 chcialbym zaznaczyc, ze dzis jest 1 kwietnia 2k8 roku panskiego takich publikacji na "plebsie" mozna sie bylo spodziewac Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 to sie dałem zrobić ale co to sie właśnie ściąga , pewnie jakiś prima aprilisowy trojan Cytuj Odnośnik do komentarza
Jared_ 2 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie wiem czy to dobry dział, ale mam pytanie. Czy ta srebrna wersja kolorystyczna psp ma matową obudowę, albo jakaś inna ? czy to tylko tak wygląda na zdjęciach, mam czarne psp i nie wiedziałem, że aż tak ta obudowa się palcuje, brudzi i w ogóle. Ma ktoś namiary na jakąś uber ścierkę/płyn do czyszczenia obudowy jak i ekraniku ? mam jedną z mikrofibry, jakś bawełnianą ale obudowy i tak do końca się nie da wyczyścić, a na ekranie jak smugi były tak są. Ostatnie pytanie, można gdzieś w Polsce dostać oryginalną folię Hori ? bo to co jest na Allegro to pewnie same podróbki, ja kupiłem u Robsona i mam tą drugą wersję - http://tiny.pl/44rz W sklepie extreme'a foli nie ma. Dzięki za pomoc. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Jared_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Na srebrnym Slimie ze względu na brokat nie widać aż tak palców (co innego oczywiście wyświetlacz ) Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a ma ktoś białą wersję?gdzie można kupić taką w Polsce? w sklepie żadnym nie widziałem bo mam białego DSa i jestem zadowolony z koloru-nie widać praktycznie odcisków i myślę że z PSP może tak samo być. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Białe Slimy czasami są na Allegro za horrendalne ceny - wyższe od normalnych!! Ale z tego co patrzałem na ebay, sprowadzenie białego będzie droższe niż zakup innego w Polsce... Polecam białego Fata Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Qjon Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A jak to jest z tym Sliem i Fatem- myślę o slimie bo czytałem ze do TV można podłaczyć ją.Teraz doczytałem że nie da sie grac tylko oglądać coś-czyli jak bym chciał grać na zwykłym telewizorze to da się w końcu czy nie? Na "grubej" da się odpalić emulatory CPS 1i 2? jak rozumiem gry z PSXa idą tylko na "cienkiej"? Czym się kierować przy kupnie?bo nie wiem który model wybrać.Opłaca się dołożyć do tej slimki? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 grac przez kabel da sie tylko na HD-TV [istnieja 2 rodzaje kabli do slima] na 'grubej' dzialaja wszystkie HB w przeciwienstwie do slima gry z psx'a dzialaja na obu wersjach - tak naprawde slim i fat niewiele sie roznia... Cytuj Odnośnik do komentarza
Afroman 81 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Mam slima z oryginalnym softem 3.90. Co muszę zrobić i czy sam to mogę zrobić, aby wgrać custom firmware? Zależy mi tylko i wyłacznia na grach z szaraka. Mam sporo gier na psx, samemu sie je jakoś na karte zgrywa, czy trzeba z neta ciagnąć? Co z grami na psp. NOwe gry wymagaja nowego firmwaru. Mając cfw nie pogram w nowości na psp? Jeżeli macie jakiś tutorial to poprosiłbym o linka czy cuś. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 czy szukałes odpowiedzi na swoje pytanie w bardziej konwencjonalny sposob? np google i jeden z pierwszych wyswietlonych linkow? poczytaj sobie stosowne tematy na np psp-team.pl lub pspoland.pl [fora]... sa tam ładne tutoriale Cytuj Odnośnik do komentarza
Afroman 81 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Wydawało mi sie że to będzie najszybszy i najbardziej bezpieczny sposób. Bo mam większe zaufanie do tego forum niż do jakiegoś innego nieznanego źródła. To jest konwencjonalny sposób. Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez Afroman Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 ehhhh... musisz sobie zalatwic baterie tzw 'pandore' - downgrade sprowadza sie do przeflashowania eepromu baterii i wgrania kilku plikow na karte pamieci. najlepiej jakbys mial kogos z JUZ 'przerobiona' psp... co do szarakowych gier... jest duzo programow konwertujacych iso do eboota... ja aktualnie mam PsGUI300beta oraz RS-GUI PopStationMD v3.00 do gier wieloplytowych Cytuj Odnośnik do komentarza
Afroman 81 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Poczytalem troche - dzieki za linki. Czyli jak znajde kogos z przerobiona psp to i tak musze miec pandore i "magiczna" karte? BTW nikogo z ctf nie znam. Chyba se kupie druga przerobiona psp do gier z ps1. Fuck. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Siwy_ Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 1. jak bede korzystal tylko z karty to ile srednio bateria bedzie wytrzymywac ? 2. co daje dodatkowe 32mb slimowi ? cos lepiej/szybciej dziala ? i tak biore fata, ale chcialbym to wiedziec. jedyna rzecz ze slima ktora by mi sie przydala to wyjscie na tv, ale przezyje bez tego. 3. jak chodzi emulator n64 ? da sie normalnie grac ? bo nie wiem czy sie rozgladac za ocarina na ngc ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 1. Na 222mhz procka i najniższym podświetleniu średnio 5-6h 2. Daje mu szybsze wczytywanie się nowych gier z UMD (nie ma znaczenia przy graniu z karty) 3. Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 3. jest emu n64... da sie grac, ale lepiej poszukaj ocaryny na gacka Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 pandora to nic innego jak "przerobiona" oryginalna bateria od psp [proces jest odwracalny], a magiczna karta to poprostu odpowiednie oprogramowanie Cytuj Odnośnik do komentarza
BartX 9 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) Przy Deadlus64 czasem są problemy z utrzymaniem stałego framerate'u. Przynajmniej ja tak miałem. Edytowane 4 Kwietnia 2008 przez BartX Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 (edytowane) mam takie pytanko:) skonwertowałem programem PSX2PSP iso z psx na eboota :vincencik: nie mam ikony gry na karcie:(ale gra działa:) ma to jakieś znaczenie , poprostu w menu pisze nazwa gry . przy konwertowaniu nic nie zmieniałem wybrałem tylko iso i dałem konwert:) resztę tabelek np (icon image,background,information image,bacground miusic,icon animation,boot/warning image) zostawiłem wolne:) gra powinna dalej działać albo wyjdą potem jakieś kwiatki? to moja pierwsza skonwertowana gra więc proszę o wyrozumiałość Edytowane 4 Kwietnia 2008 przez czesio83 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi