Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano

Oczy Julii - jako wielbiciel hiszpańskich filmów grozy czekałem na ten film z wywieszonym jęzorem, podsycany dodatkowo reklamami i zapowiedziami. Po seansie nie jestem do końca zadowolony, oczekiwałem czegoś zupełnie innego niż to co dostałem. Kilka świetnych scen

kiedy Julia podsłu(pipi)e rozmowę nagich, ślepych kobiet w szatni

, motywy z lampą błyskową, dużo absurdów. Na plus to, że główną rolę grała kobieta w średnim wieku, a nie kolejna nastolatka. 7/10

Essential Killing - nagradzany, chwalony film polskiego reżysera. Problem w tym, że kompletnie nie wiem za co te nagrody. Fabuła głupkowata, sceny absurdalne, od początkowej akcji z talibem wysadzającym szukających nie wiadomo czego amerykanów z bazooki, którą zabrał trupowi (skąd się wziął w jaskini, po co, po co strzelał?), przez ucieczkę boso po śniegu, która stanowi istotę filmu, aż po spijaniu mleka z cyca grubej babki jadącej rowerem przez las z niemowlakiem za pazuchą. Plus za reżyserkę, fajne widoki i podjęcie się nakręcenia filmu innego niż polska komedia romantyczna. =4/10

• Odpowiedzi 15,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano
Bad Lieutenant - 10/10 za iguane, xzibita, fajke do kraku, ruchanie laski, koks, ruchanie lasek i cage'a

tak z ciekawości jak wygląda twoje top 10 ulubionych/najlepszych filmów??

stand by me

bittersweet life

goraczka

cienka czerwona linia

sympathy for mr vengeance

gwiezdne wojny

gigant

la haine

i wiele wiecej ale te mi w tej chwili do glowy przychodza

a coś z kręgów szeroko pojmowanej klasyki - lata 60,50te i starsze?

Opublikowano

A od kiedy to kazdy musi lubic 'klasyke'? Muzyke klasyczna tez kazdy musi lubic, bo jest stara? Zeby nie bylo - akurat muzyke klasyczna lubie.

Opublikowano

po co to ciśnienie? tak się pytam bo z tego co wiem epl sporo ogląda filmów.

Opublikowano

przeciez dalem gwiezdne wojny nie?

jeszcze starsze?

d.lean

to kill a mockinbird

night of the hunter

stad do wiecznosci

Opublikowano

Donnie Darko- całkiem ciekawe, można obejrzeć. Ogromny plus za ścieżkę dźwiękową i w miarę dobrą, nieco twistową końcówkę, którą czuć było w powietrzu przez cały film. Pewnie parę lat temu dużo bardziej by mi się podobało. 7/10

Opublikowano

Somewhere. Sofia Coppola. I wystarczy. Dostałem to, czego się spodziewałem- obraz w praktycznie każdej kategorii filmowego rzemiosła słabszy od 'Między słowami', co jednak nijak nie przeszkadza mu być filmem znakomitym. Ze względu na ten sam oniryczny klimat, świetne aktorstwo głównej pary bohaterów i naprawdę misterną reżyserię Pani Sofii, której mistrzostwo objawia się w małych, pozornie błahych scenkach z życiowej nudy, które mimo swej 'zwyczajności' niosą ze sobą sporo znaczenia..

Z zeszłorocznych 'debeściaków' nie widziałem jeszcze 'Social Network' i 'King's speech', ale w tej chwili Somewhere to mój typ w kategorii 'film roku', ocena: 8+/10, może z sympatii dla reżyserki 9--/10. I pozdrawiam Pana, który był drugą (poza mną) osobą na sali kinowej w katowickim Heliosie rolleyes.gif

Edytowane przez Wielki K

Opublikowano

Funny Games U.S - 7/10. Ten metalowy utwór mi nie pasował.

Najlepszy jest komentarz na filmwebie:

Dlaczego znajomy tej rodziny przyprowadził tych czubków do tych ludzi? Nie rozumiem....

FACEPALM

Opublikowano

Ten metalowy utwór mi nie pasował.

To było coś z repertuaru John'a Zorn'a jak się nie mylę. <ok>

Opublikowano

Zorn występował w pierwowzorze, a Figaro mówi o quasi-remake'u. Swoją drogą warto obadać ''Kod nieznany'' z Juliette Binoche. Mocno dręczący zwoje tytuł.

Opublikowano

Bardziej mna wstrzasnal Caché, a Siódmy kontynent to chyba najgorszy z calego repertuaru.

Opublikowano

Zorn występował w pierwowzorze, a Figaro mówi o quasi-remake'u.

Ten rimejk oglądałem i był tam Zorn.

Opublikowano

Oczy Julii

Oglądając to miałem cały czas w oczach 'Sierociniec', który bardzo mi się podobał (jeden z moich ulubionych thrillerów / horrorów ostatnich lat, ale mało kto mi przyznaje w tym rację) ze względu na genialny dla mnie klimat. Tutaj próbowano zrobić coś podobnego. Niestety film jest pełen niedorzeczności, które atakują już od samego początku

Julia wyczuła, że u tej drugiej coś złego się dzieje, potem jak przychodzą pod dom, to tak Julia jest święcie przekonana swojego przeczucia, że wybijają szybę w drzwiach, żeby wejść (nie mówiąc już o tym, że co to są za drzwi, które tak łatwo można sforsować. Potem mąż Juli nachalnie wmawia jej obłęd i odciąga od poszukiwania dowodów - oklepany motyw, który był choćby w Sierocińcu, no ale to pewnie po to, żeby ktoś uwierzył, że mąż jest tym złym. Albo akcja na cmentarzu - skoro to nie duchy, tylko szalony morderca, to niby jak położył rękę na jej ramieniu i rozpłynął się w powietrzu? Jak ku.rwa ta mała weszła do pokoju "Ivana" i czemu "Ivan" nie słyszał ich rozmów.

Jak widać jest tego sporo, ale na druga połowa filmu dla mnie na plus, akcja się zagęściła, zwłaszcza wbiło mnie w glebę

że typ tak po prostu przybił nożem tą dziewczynkę do ściany i od tak ją sobie zabrał, na oczach Julii

Co mi się bardzo podobało:

że okazało się, że nie ma żadnych duchów, ani złych mocy, tylko że tak naprawdę toł seryjny morderca, który dodatkowo się nie pier.dolił w tańcu

także pomimo wielu kiepskich akcji nie było totalnie do du.py, ale też nie ma co się nastawiać na jakieś wielkie dzieło. A i główną rolę gra ta sama typiara co w Sierocińcu - milf jest genialny i wyru.chałbym ją, nawet jak ma 50 lat. Przez długi czas filmu chodzi w bluzce bez stanika i fajnie jej suty się przebijają. To tak dla zachęty.

Opublikowano

Jeż Jerzy

Gdy spoglądam na ostatnie dokonania naszych filmowców w polu komedii to mogę śmiało napisać, że "Jeż Jerzy" jest najlepszą polską komedią od czasu "Seksmisji"

Aha

2/10

Opublikowano

Zorn występował w pierwowzorze, a Figaro mówi o quasi-remake'u.

Ten rimejk oglądałem i był tam Zorn.

Twórcą utworu mógłby być sam Jezus, nie zmienia to faktu, że nie pasował

(szczególnie na końcu filmu)

Opublikowano

Nie jest taki zły. Co w przypadku prostackiej Hollywoodzkiej sztampy z Bradleyem Cooperem w roli głównej trzeba chyba uznać za pozytywny rezultat.

Opublikowano

Knight and Day - Cameron Diaz milf i nic poza tym. 1+/10

Opublikowano

Nie jest taki zły. Co w przypadku prostackiej Hollywoodzkiej sztampy z Bradleyem Cooperem w roli głównej trzeba chyba uznać za pozytywny rezultat.

Faktycznie, tragedii wielkiej nie ma (poza glownym motywem) znalazlo sie kilka masywnych niedorzecznosci... miarowy, do pewnego momentu z zaciekawieniem sie oglada, pozniej pare ziewow i napisy koncowe... Cooper po Druzynie A moze zanotowac wzrost swoich akcji ;)

Opublikowano

Sunshine - film był dobry do momentu

[pojawienia się tego śmiesznego kolesia z drugiego statku]

. No beskitu, nie wiem kto wpadł na tak niedorzeczny pomysł [choć sam pomysł wlecenia prawie w słonce jest niedorzeczny :D ] ale przegiął pałę. Tak czy srak oglądało się przyjemnie. 6/10 [przez z(pipi)any motyw ze spoilera]

Opublikowano

Next three days/Dla niej wszystko - dobry film z zadziwiająco miernym Crowe`m (przy okazji Robin Hood`a ten dobry skądinąd aktor troszkę spuścił z tonu). Fabuła sprawnie napisana, zręcznie nakręcona i całkiem fajnie wyreżyserowana. Po seansie z Next three days doszedłem do wniosku, iż największym plusem tej produkcji jest klimat, stan niepewności, napięcie które towarzyszy nam przez cały czas trwania filmu. Dla wielbicieli thrillerów/kryminałów pozycja w tym roku obowiązkowa.