Skocz do zawartości

Ostatnio widziałem/widziałam...

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Jak można nie ubóstwiać tego filmu? Przecież to trzeba być poje,banym  :lapka: 

THIS

https://www.youtube.com/watch?v=EPydRKuhuEk

JAK MOŻNA BYĆ SILNIE HETEROSEKSUALNYM MĘŻCZYZNĄ I NIE MIEĆ BONERA OD TEJ SCENY, AŻ PO SAM KONIEC ? NO JAK ? WYTŁUMACZIE MI, BO NIE ROZUMIEM

Edytowane przez Kazub
  • Plusik 1
Gość mate5

Trójka istnieje, ale trwa tylko ~50 minut. :pawel:

Po których widz, zachęcony pierwszymi 50-minutami dostaje gó.wnem w twarz w 51 minucie. :pawel:

Tym bardziej, że PIG SHIT i MASTER BLASTER było całkiem cool, a potem widz czuje się jakby to była ''megaprodukcja'' z kevinem costnerem.

zastanawiające, że widzowie niższej klasy uznali, że przy mad max fury road nie trzeba używać mózgu i wrzucają ten film do jednego wora z przeciętnymi akcyjniakami z taśmociągu. detale, smaczki, lore....nie sposób wszystkiego wychwycić po jednym seansie, ale to też za sprawą show na ekranie. wydaje mi się, że widz niższej klasy potrzebowałby zbędnego pyerdolenia, gdzie np. max ma różne przygody i spotyka różnych ludków, którzy mu tłumaczą (a w rzeczywistości widzowi), o co chodzi (jakby sam ku,rwa nie wiedział). mad max fury road tak nie robi, bo szanuje inteligencję widza wyższej klasy. dialogów jest malutko, bo postaci przemawiają tu czynami. nawet postacie z trzeciego planu mają tu swoją małą historię. o war  boys dowiadujemy się więcej, niż każdy inny film, na którym "wyłączacie mózgi", chciałby w ogóle opowiedzieć.

who killed the world ? znacie odpowiedź na to pytanie ? wiecie w ogóle czego dotyczy ?

I had a brother! A baby brother! And he was perfect! Perfect in every way! wiecie, dlaczego był perfect ?

wiecie kim są barry i larry ?

jaki jest wasz stosunek do motywu feminizmu w mad max fury road ?

jak można wyłączyć mózg, nie włączając go nawet ?

podziwiać wizualia

i dźwiękalia 

Mocne 7/10. Oczywiście w kategorii kina akcji/rozrywkowego.

no oczywiście, bo jak wiadomo, kino akcji/rozrywkowe, ma swoją odzielną kategorię, w której należy je oceniać. zawsze mnie to identycznie bawi, kiedy widzowie niższej klasy usprawiedliwiają tak wysoką ocenę. jakby chcieli zaznaczyć - ej bo wiecie, tak ogólnie to ja same mądre filmy oglądam, wiem jak smakuje kawior 

Coś ci się pomyliło. W gatunku akcja to jest film na 10. Ogólnie jest na 7.

o, następny.....

ehehe, uwielbiam to  :banderas:

zastanawiające, że widzowie niższej klasy uznali (...) wydaje mi się, że widz niższej klasy potrzebowałby (...) bo szanuje inteligencję widza wyższej klasy. (...) kiedy widzowie niższej klasy usprawiedliwiają (...)

:obama: 

https://www.youtube.com/watch?v=EPydRKuhuEk

JAK MOŻNA BYĆ SILNIE HETEROSEKSUALNYM MĘŻCZYZNĄ I NIE MIEĆ BONERA OD TEJ SCENY, AŻ PO SAM KONIEC ? NO JAK ? WYTŁUMACZIE MI, BO NIE ROZUMIEM

UUUUUUUUAAAA!!!!! MOOOC!!!!!!! V8!!!!!!!!! DYM!!!!!!!!!! BENZYNA!!!!!!!!!! HETEROSEKSUALNOSC!!!!!!!!!! EREKCJA!!!!!!!!!!! AKCJA!!!!!!!!!!!! CHUY!!!!!!!!!! ALFA!!!!! NIZSZA KASTA!!!!!! JEDNA PRAWDA!!!!!!!!!!! TESTOSTERON!!!!!!!

AAAAAAAARGHHHHHH!!!!!!!!

Wystarczajaco neandert... heteroseksualnie?

10p704gIAGRN7i.gif

Edytowane przez tommi
  • Minusik 3

Kazub, ale serio już dosyć o tym MM, wojna się już skończyła, daj im odejść z tego świata w spokoju.

Co to ja ostatnio oglądałem...

Boyhood- siadł mi i to bardzo, prawdopodobnie dlatego, że mam od jakieś czasu zajawkę  (rozbudzoną przez mangi Jiro Taniguchiego itp.) na opowieści traktujące o przemijaniu. Wiadomo, że już sam pomysł na realizację jest wart zainteresowania się obrazem Linklatera, ale nie tylko. To nie jest film z gatunku "baba siedzi na zielonym dywanie i obiera ziemniory, a nad nią latają motyle", raczej nie ma tutaj wielopoziomowej symboliki, proste środki i prosta historia. Podobnie się czułem oglądając Prostą Historię Lyncha i moje ukochane Broken Flowers Jarmuscha. 4+/5

Gość suteq

Sutek byl na antmanie wiec sie zna. Mad Max sztywno wchodzi. Idealny obraz akcji.

Chodzę praktycznie na wszystkie większe premiery kinowe(ofc o ile mnie interesują) więc co to ma do rzeczy?

Poza tym nigdzie nie piszę, że MM jest słaby(dla mnie na razie najlepszy film roku) tylko nie rozumiem tej krucjaty przeciwko osobom, które nie oceniają tego filmu na 10. 

Edytowane przez suteq

Ten apokaliptyczny  film  z Rhoną Mitrą którego jeszcze nie oglądałem jest o wiele lepszy niż nowy Mad Max.

Zarzucisz tytułem? Lubię post-apo, a Mad Max FR to raczej film akcji. :sorcerer:

jak i również post-apo, duh

tak, wiem, miał być koniec z mad maxem....ale oni nic nie rozumieją, muszę walczyć....