Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Jeżeli dobrze rozumiem, monitor który obsługuje max rozdzielczość 1650x1050 jest w stanie wyświetlić obraz fullhd (upscaluje go)?

Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć, ponieważ planuje zakup monitora LG z taką rozdzielczością.

Przy okazji, czy monitory LG są dobre jakościowo? Zauważyłem, że są one o wiele tańsze niż monitory z podobnymi parametrami, lecz innej firmy (samsung). Chciałbym się też dowiedzieć jak to jest z jakością skalowania, zarówno do 720p jak i do 1080i/p.

• Odpowiedzi 521
  • Wyświetleń 56,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• google.pl >> LG W2242T-PF + HDCP Zaoszczędzę Ci już szukania i powiem, że obsługuje HDCP, więc potrzebny Ci bedzie kabel HDMI-DVI. Tylko pamiętaj, że ten monitor ma proporcje 16:10, a nie 16:9.

Opublikowano

Właśnie zwykle nie jest w stanie, a jeśli nawet 1920x1080 akceptuje, to musi go downscalować.

Cerb jest w posiadaniu przykładowego monitora LG o takiej rozdzielczości i jak możesz przeczytać w jego opinii zamieszczonej w tym temacie, monitor dobrze radzi sobie z 720p, ale rozciąga obraz.

Wydaje mi się, że jednymi z nielicznych tańszych monitorów nierozciągającymi obrazu są Samsungi z Tunerem TV, seria MW bodajże.

Opublikowano

Ja mam Samsunga 2232BW i 1080p NIE WYGLADA (wyswietla, ale wszystko wyglada okropnie), a 720p wyglada ladnie, ale obraz WYCHODZI lekko poza monitor na bokach.

Chyba go sprzedam i wymienie na inny monitor...

Ktos moze korzysta z Samsunga 226CW?

Opublikowano

Jest taka stronka na której Samsung poleca monitory do X360, ale chodzi o HDMI, więc do PS3 jest tak samo:

http://www.samsung-microsites.fr/xbox360/

Oczywiście nie gwarantuję, że istotnie są takie dobre, ale skoro są wymienione na tej stronie, to chyba powinny nie rozciągać obrazu. Osobiście w sklepie z konsolami widziałem X360 podłączone do 940MW i obraz był nie był rozciągnięty w najmniejszym stopniu.

Katana, a czemu nie wolisz kupić malutkiego HDTV?

Opublikowano

Ktoś może poradzić, czy lepiej zainwestować w 32" HDTV [720p], czy może w 24" LCD monitor full HD? mam około 2klocki, więc nic więcej nie kupie niestety. Z góry dzięki za pomoc, może wreszcie dzięki komuś się zdecyduje... Aktualnie mam ASUSa 20" 720p i gra mi się dobrze, niestety, trochę mały ekranik, nie można się położyć i grać z daleka :3

Opublikowano
Katana, a czemu nie wolisz kupić malutkiego HDTV?

Bo nie mam wystarczająco kasy? :D

Niestety fundusze są ograniczone, tak samo jak miejsce w moim pokoju :P Jak już to bym kupił jakiegoś 26Cali Maks, ale niestety aktualnie nie posiadam tyle cash'a :(

Opublikowano

Aż tak małego to na pewno nie kupię;) Jeśli telewizor to 23 Cale to jest definitywne minimum :( Monitor to 22 Cale :D

A ten pierwszy link, który dałeś jest 16:10 (patrz rozdzielczość), ale to niby telewizor :P

Edytowane przez Katana

Opublikowano

Wiem, te malutkie HDTV mają matryce monitorowe. Ale nie powinny rozciągać obrazu.

A może z monitorów 2032MW?

Opublikowano

2032MW małe :D Jak monitor to 22 Cale jest minimum jednak :( Do mniejszych już się nie przekonam :P

Widziałem telewizory za +\- 1600ZŁ to może się skusze za jakiś czas, jak jeszcze trochę zarobię ;)

Opublikowano

kabel HDMI-DVI a z niego redukcja DVI-VGA, nie zadziala?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemano! Jak myślicie który sposób podłączenia PS3 do monitora byłby lepszy? HDMI->HDMI czy HDMI->DVI , chodzi mi o to z jakim wejściem mam kupić monitor - DVI czy HDMI?

Opublikowano

w zasadzie to jest obojętne, no chyba, że masz monitor z głośnikami to HDMI-HDMI, bo DVI przesyła tylko obraz, a HDMI przesyła obraz i dźwięk.

Albo jeśli chcesz mieć wolne miejsca na inne urządzenia ^_^ Ja np. bym chciał w moim SM2232BW wejście HDMI, bo wtedy bym nim podłączył PS3, a do DVI podłączyłbym PC, bo przez D-Sub jakość jest obniżona :P

Edytowane przez Katana

Opublikowano

CRT chyba tez sie to tyczy, wiec i on do dzialania potrzebuje HDCP, LUB VGA Box'a

Opublikowano

nie wystarczy to, ze ma wejście dvi???? na allegro są kable hdmi>dvi... nie pyknie takie cuś ^_^?

Edytowane przez smalec_

Opublikowano

Monitor musi mieć wejście DVI-D nie DVI-I Tylko jak napisałem z koncówka D. To D na koncu oznacza ze wejscie obsuguje DHCP i ps3 bedzie na tym śmigać bez problemu. Pozdrawiam i kolorowych snów ^_^

Opublikowano

Po pierwsze,

to sie nazywa HDCP, a nie DHCP.

Po drugie

DVI-D nie oznacza, ze monitor HDCP. DVI-D oznacza DUAL- wyzsza rozdzielczosc i takie bajery

Monitor, niestety, musi miec HDCP, zeby dzialal z PS3 jak nalezy

Edytowane przez Katana

Opublikowano

to ile kosztuje najtanszy sensowny odbiornik do ps3? oczywiscie lepszy od zwykłego crt+kabel RGB ^_^

Opublikowano

Kilka postow wyzej masz odpowiedz na o pytanie, te zlacza roznia sie tylko tym ze HDMI przesyla tez dzwiek, jakosc obrazu i inne funkcje sa identyczne.

Opublikowano

a ja mam pytanko!

wymyslilem sobie costakiego! zeby podlaczyc ps3 do laptopa poprzez tner tv z hd!

w laptopie mam wyswitlacz 15.4'' 1280x800

ktos slyszal o takim myku i jak myslicie ma to racje bytu?

Opublikowano
a ja mam pytanko!

wymyslilem sobie costakiego! zeby podlaczyc ps3 do laptopa poprzez tner tv z hd!

w laptopie mam wyswitlacz 15.4'' 1280x800

ktos slyszal o takim myku i jak myslicie ma to racje bytu?

jesli twoj tuner ma wejscie component i obsluguje 720p to pojdzie.