Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ćwiczenia a wzrost

Featured Replies

Opublikowano

Nie jestem specjalistą, ale bardziej mi to wygląda na związek z hormonami.

U faceta wysiłek fizyczny, czy seks w młodym wieku wpływa na gospodarkę hormonalną.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja ćwiczyłem od łebka ma i mam całe plecy w rozstępach, pan doktor powiedział, że to od tego.

Opublikowano

No akurat ektomorficy (a bodajze to takich sie zaliczasz) ze wzrtostem to problemu nigdy nie maja :]

Opublikowano

Jakie jest powiązanie Twojego biadolenia do mojego postu? naprawdę wytłumacz mi...

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

odswiezam temat po 100latach bo malo cos sie dzieje na tym forum ;)

z medycznego punktu widzenia mezczyzna rosnie do 21 roku zycia (do momentu stabilizacji poziomu hormonow)

z tego co wiem to proces wzrostu mozemy zahamowac tylko poprzez zamkniecie ukladu kostnego - dzieje sie tak jedynie jesli bedziemy mieli problemy hormonalne (czytaj:sterydy przed 21 rokiem zycia) [chodzi o to ze nasze kosci dostaja ostatecznego ksztaltu]

inne przypadki takie jak treningi kulturystyczne i kazde inne podobno nie maja udokumentowanego zwiazku z zatrzymaniem procesu wzrostu

co do rozstepow to nie widzialem zadnych badan z tym zwiazanych ale z zyciowego doswiadczenia moge powiedziec ze powstaja one w wyniku naglego wzrostu (niektorzy rosna jednostajnie przez 21 lat a inni pozostaja niscy np do 17 roku zycia i nagle "dostaja" dodatkowy bonus 10cm)

czemu niby ktos mialby dostac rozstepow od cwiczenia? jesli ktos np robi szpagaty od mlodego wieku to czy ma rozstepy np w pachwinach? skad by sie pojawily np na plecach? od sklonow ;) ?

Edytowane przez berr

Opublikowano

Rozstępy od ćwiczeń to fakt, a powód jest analogiczny do tego, co wypisałeś : w tym przypadku szybki przyrost tkanki mięśniowej. Z tego co zauważyłem, to pojawiły się głównie u kumpli cisnących poważnie na masę, z odżywkami (normalne, skoro wtedy przyrosty są większe).

Osobiście mam na grzbiecie i malutki przy jednej pachwinie, to drugie na 100 % spowodowane ćwiczeniami.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jordan w wieku 16-17 lat był jeszcze mały (180), nagle wyskoczył i ma 196, przy czym on dbał o siebie.

Mam kolegę, który w wieku lat 16 miał 176, teraz (18), prawie 2m, pijąc, paląc.

Ja mam 179 i wystarczy, potem człowiek jeśli nie uprawia sportu staje sie kaleką.

A dunki robię.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Troszkę odświeże bo miło sie zaskoczyłem kiedy się zmierzyłem tak dla ciekawości i okazało się że w rok urosłem 2 cm :D może jeszcze będe miał te metr osiemdziesiąt xD

Opublikowano

Ktoś wygrzebał temat:P

Co do rozstępów to pojawiają się nie tylko od nagłego wzrostu, ale tez od nagłego kurczenia w szybkim czasie. Wiem po sobie.