C1REX 16 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Nie jestem specjalistą, ale bardziej mi to wygląda na związek z hormonami. U faceta wysiłek fizyczny, czy seks w młodym wieku wpływa na gospodarkę hormonalną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ja ćwiczyłem od łebka ma i mam całe plecy w rozstępach, pan doktor powiedział, że to od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 No akurat ektomorficy (a bodajze to takich sie zaliczasz) ze wzrtostem to problemu nigdy nie maja :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jakie jest powiązanie Twojego biadolenia do mojego postu? naprawdę wytłumacz mi... Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zadne. Ot, tak se napisalem. Starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza
berr 2 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 (edytowane) odswiezam temat po 100latach bo malo cos sie dzieje na tym forum z medycznego punktu widzenia mezczyzna rosnie do 21 roku zycia (do momentu stabilizacji poziomu hormonow) z tego co wiem to proces wzrostu mozemy zahamowac tylko poprzez zamkniecie ukladu kostnego - dzieje sie tak jedynie jesli bedziemy mieli problemy hormonalne (czytaj:sterydy przed 21 rokiem zycia) [chodzi o to ze nasze kosci dostaja ostatecznego ksztaltu] inne przypadki takie jak treningi kulturystyczne i kazde inne podobno nie maja udokumentowanego zwiazku z zatrzymaniem procesu wzrostu co do rozstepow to nie widzialem zadnych badan z tym zwiazanych ale z zyciowego doswiadczenia moge powiedziec ze powstaja one w wyniku naglego wzrostu (niektorzy rosna jednostajnie przez 21 lat a inni pozostaja niscy np do 17 roku zycia i nagle "dostaja" dodatkowy bonus 10cm) czemu niby ktos mialby dostac rozstepow od cwiczenia? jesli ktos np robi szpagaty od mlodego wieku to czy ma rozstepy np w pachwinach? skad by sie pojawily np na plecach? od sklonow ? Edytowane 6 Stycznia 2009 przez berr Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Rozstępy od ćwiczeń to fakt, a powód jest analogiczny do tego, co wypisałeś : w tym przypadku szybki przyrost tkanki mięśniowej. Z tego co zauważyłem, to pojawiły się głównie u kumpli cisnących poważnie na masę, z odżywkami (normalne, skoro wtedy przyrosty są większe). Osobiście mam na grzbiecie i malutki przy jednej pachwinie, to drugie na 100 % spowodowane ćwiczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kame 20 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Jordan w wieku 16-17 lat był jeszcze mały (180), nagle wyskoczył i ma 196, przy czym on dbał o siebie. Mam kolegę, który w wieku lat 16 miał 176, teraz (18), prawie 2m, pijąc, paląc. Ja mam 179 i wystarczy, potem człowiek jeśli nie uprawia sportu staje sie kaleką. A dunki robię. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Troszkę odświeże bo miło sie zaskoczyłem kiedy się zmierzyłem tak dla ciekawości i okazało się że w rok urosłem 2 cm może jeszcze będe miał te metr osiemdziesiąt xD Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Ktoś wygrzebał temat:P Co do rozstępów to pojawiają się nie tylko od nagłego wzrostu, ale tez od nagłego kurczenia w szybkim czasie. Wiem po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi