Opublikowano 1 lipca 201014 l Klawisz numeryczny w moim dellu 1555 ciezko chodzi, musze wciskac go w dolnej partii zeby w ogole lapal, wyzej i gore rogi sa nieczule. Wczesniej wydawal sie przyblokowany, ale pomerdalem scyzorykiem teoche i wydaje sie wciskac i odskakiwac normalnie, tyle ze nie jest tak czuly jak reszta klawiszy. Jak to naprawic? Edit Jakis paproch zdemontowalem klawisza i wyczyscilem, lapka oczywiscie wyskoczyla z zawiasow i sie musialem oczywiscie napocic nad cala operacja, ale jest ok. Edytowane 1 lipca 201014 l przez Gość
Opublikowano 14 lipca 201014 l Ok mam takie pytanie. padly mi 2 rzeczy w lapku. 1) kamerka 2) bateria na kamere mam gwarancje a na baterie nie. i jak to teraz zrobic. odeslac laptopa na serwis aby naprawili kamere. A potem probowac sprzedawcy(vobis) zlozyc reklamacje bateri na podstawie niezgodnosci towaru z usluga? czy tez najpierw oddac baterie a potem dopiero slac laptopa?
Opublikowano 15 lipca 201014 l W lapie mam ekran LED i jasne kolory na jasnych tlach sa nieczytelne na defaultowych ustawieniach kolorow Catalyst Center, sam nie potrafie nic z tym zrobic. Np na forum, jezeli ktos ma zolty/adminowy nick to nie wiem kto, to bo jest zupelnie nieczytelne (spis nickow na dole). Dell 1555, normalne zjawisko?
Opublikowano 18 lipca 201014 l Ostatnimi dniami mam problem z zawieszającym się laptopem. Na początku myślałem, że to może być wina temperatur panujących na zewnątrz, ale w poprzednich latach, jak i tydzień wcześniej laptop chodził bezproblemowo w podobnych warunkach. Otworzenie (laptop już jest dawno po gwarancji :wink:) i przeczyszczenie wentylatora nic nie pomogło (swoją drogą w przeszłości kilka razy czyściłem to miejsce i nie było żadnych problemów). Wyszukałem w necie, że Asusy "lubią się" grzać i teraz nie wiem, czy wystarczy oddanie laptopa do serwisu, gdzie gruntownie go przeczyszczą i nałożą nową pastę na procesor, czy może mam już spisywać sprzęt na straty. Log z Everesta w chwili pisania tego posta Temperatury Płyta główna 61 °C (142 °F) Procesor 79 °C (174 °F) (przy większym obciążeniu potrafi dojść do 95-100 °C) Dioda procesora 62 °C (144 °F) Aux 62 °C (144 °F) Procesor graficzny 63 °C (145 °F)
Opublikowano 18 lipca 201014 l Sam se nie umiesz rozebrać i posmarować pastą? Wyjdzie Ci to taniej [ok 30pln za dobrą] i szybciej
Opublikowano 18 lipca 201014 l Primo nie mam nerwów do tego Secundo w moim modelu, żeby całkiem dotrzeć do wentylatora (w sensie, wyjąć go) nie wystarczy tylko zdjąć klapki osłaniającej procka i wentylator. Trzeba demontować całą klawiaturę itd. :smile: Stona, czyli jednak to może być wina przegrzewania się i starej pasty?
Opublikowano 20 lipca 201014 l Wczoraj nałożyłem pastę i przeczyściłem wentylator plus okolice radiatora. Zauważyłem (minimalną) różnicę w temperaturze i aż do dzisiejszego wieczora wszystko chodziło bez zastrzeżeń. Niestety laptop znowu zaczął się zacinać
Opublikowano 20 lipca 201014 l Zrób screen z menadżera zadań windows z zakładki procesy Albo lepiej dołóż do tego log z Hijackthis.
Opublikowano 21 lipca 201014 l Jak windows XP juz wystartuje i zaladuje sie, to slysze dwa krotkie dzwieki z PC speakera. Wszystko dziala dobrze. Co to oznacza? Czasem sa te dwa dzwieki a czasem nie ma ich i jak sa to w command mam takie cos: Nie chodzi o to ze nie mozna zaladowac VDM, tylko te znaczki ponizej. Co to moze byc? Znaczkow nie ma to pc speaker nie pika. up?
Opublikowano 21 lipca 201014 l http://forum.hotfix.pl/viewtopic.php?f=34&t=1269 -3 post Nie mam pomysłu szczerze mówiąc. Skanowałeś kompa na syfy?
Opublikowano 21 lipca 201014 l SKanowalem i nic. Najdziwniejsze ze uruchamia sie tak raz na powiedzmy trzy uruchomienia. NIe ma znaczkow nie ma pikania, ale to ze nie mozna zaladowac obslugi vdm jest zawsze. Format C pomoze na bank, ale nie chce mi sie robic teraz.
Opublikowano 21 lipca 201014 l SKanowalem i nic. Najdziwniejsze ze uruchamia sie tak raz na powiedzmy trzy uruchomienia. NIe ma znaczkow nie ma pikania, ale to ze nie mozna zaladowac obslugi vdm jest zawsze. Format C pomoze na bank, ale nie chce mi sie robic teraz. to zrób później P.S. Siora wolna jest tera!
Opublikowano 22 lipca 201014 l Chyba (pipi)ne tego formata, bo irytuje mnie to niesamowicie. PS Daj jakies foty na gg znowu ;[
Opublikowano 22 lipca 201014 l Chyba (pipi)ne tego formata, bo irytuje mnie to niesamowicie. PS Daj jakies foty na gg znowu ;[ zgubilo mi sie twoje gg ;( p.s. jak będziesz robił formata to je.bnij sobie win7, rekomendacja mlokona Edytowane 22 lipca 201014 l przez mlokon
Opublikowano 23 lipca 201014 l Pytanko, jest jakaś możliwość spowolnienia CPU i grafiki (to przede wszystkim)? Bo GPU grzeje mi się tak, że laptop sam się wyłącza po godzinie by się nie spalić O_O. Nie potrzebuję jakiejś mega wydajności do tego w co gram, więc może underclocking (o ile istnieje coś takiego) by jakoś pomógł?
Opublikowano 23 lipca 201014 l ATI Radeon Mobility HD 4650 Mam Catalyst Control Center, poprzesuwałem suwaczki maksymalnie na wydajność (czyli najmniejsze obciążenie) i nadal grzeje się jak w piekle (choć już nie parzy ręki i w pewnym momencie grzanie ustaje - nadal jest mega gorąca ale chyba nie przekracza jakiegośtam pułapu). Edytowane 23 lipca 201014 l przez raven_raven
Opublikowano 23 lipca 201014 l CPU jeśli tylko masz odblokowany to poprzez mnożnik - nie zmniejszysz przez to taktowania pamięci GPU tylko i wyłącznie RivaTuner z tym, że tutaj jesli jesteś nowy w temacie to musisz uważać albo zwyczajnie nie zagłębiać się w opcje inne niż suwakowe.
Opublikowano 19 sierpnia 201014 l Autor Witam. Proste pytanie: Czy istnieje jakiś sposób żeby sprawdzić ilość kości pamięci RAM w kompie bez konieczności: - Rozkręcania go - Używania jakichkolwiek programów do sprawdzania tego - Resetowania (wyłączania) komputera - Grzebania w biosie Fakt, że można sprawdzić w systemie (Mój komp->właściwości) pojemność całej pamięci, ale nigdzie nie doszukałem się żeby sprawdzić ilość zainstalowanych kości pamięci RAM.
Opublikowano 19 sierpnia 201014 l Autor Interesuje mnie tylko systemowe sprawdzenie wg. kryteriów powyżej, a Everest to program. Chyba nie ma takiej możliwości, a może jednak ktoś zna taki sposób ? Może jak nie przez system to chociaż przez jakąś stronę internetową ?
Opublikowano 19 sierpnia 201014 l http://svc.systemrequirementslab.com/CYRI/ wybierz sobie jakas gierke i bedziesz wiedzial co i jak ;p
Opublikowano 20 sierpnia 201014 l Tam nie jest napisane ile kości ma się w kompie. Nie można tego sprawdzić nie używając jakiegoś progsa. No chyba że jest jakaś opcja w wierszu poleceń.