Opublikowano piątek o 19:374 dni O cholibunia! Na anime świętości. Wreszcie natrafiłem na dosłownie (a nie w przenośni... xD) ,,chińską bajeczkę" w wersji serialowej. To ,,Lord of the Mysteries", albo inaczej, w oryginalnym języku tytułu: ,,Guimi Zhi Zhu: Xiaochou Pian". To anime z bodaj chińskim dubbingiem, robione w Chinach; jeśli się nie mylę bazujące na chińskiej mandze albo noweli. Takżeeeee: w dechę! W końcu to jakaś nowość dla anime-geeka! Opis: konstrukcja Świata, założenia, postaci, elementy okultystyczne i klimat a'la ,,Anglia Wiktoriańska": to wygląda nieźle, co najmniej! A zwiastun to potwierdza! No i... kurłaaa Studio, które to graficzne cudeńko w każdej warstwie obrazu stworzyło... WoW! dysponowało jakimś kurłaaa chorym, mega-mocnym silnikiem graficznym. Ja prdl... xDhttps://shinden.pl/series/64801-guimi-zhi-zhu-xiaochou-pian
Opublikowano piątek o 20:384 dni 53 minuty temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):O cholibunia! 54 minuty temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):Takżeeeee: w dechę! 55 minut temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):WoW! Offtopowo zapytam: co ty się tak wszystkim podniecasz że w każdym twoim poście widać tylko OCHY I ACHY? Przebodźcowany jesteś że tak wszystko przeżywasz jak żaba błoto? Jak się golisz to też się cieszysz krzycząc na całe osiedle: "Wooow włosek na maszynce!! Juuupiiiii!"A jak idziesz sobie przez park czy łąkę to tak samo przeżywasz każde mijane drzewo i źdźbła trawy?
Opublikowano sobota o 13:013 dni Nie ma ,,posta pod postem" z mojej strony, więc skorzystam: nawet nie wiedziałem, że jebitnie sławetny ,,Dr. Stone" ma już za sobą 3 sezony (w tym roku już dwie części!) na karku. Ogląda człowiek tyle tego japońskiego contentu w popkulturze, czy ogólnie samej popkultury, że aż zapomina jedno z jego ulubionych Uniwersów w konwencji anime niedługo się zakończy. Ostatnie odcinki Dr. Stone ukażą się w 2026. LoooooL. No i dobra nasza!16 godzin temu, SebaSan1981 napisał(a):Offtopowo zapytam: co ty się tak wszystkim podniecasz że w każdym twoim poście widać tylko OCHY I ACHY? Przebodźcowany jesteś że tak wszystko przeżywasz jak żaba błoto? Jak się golisz to też się cieszysz krzycząc na całe osiedle: "Wooow włosek na maszynce!! Juuupiiiii!"A jak idziesz sobie przez park czy łąkę to tak samo przeżywasz każde mijane drzewo i źdźbła trawy? Kocham być popkulturowo nakręcony. Oglądam/doświadczam to czego i co chcę, a nie wszystko ,,co nowe, łatwe i przyjemne". Nie chcę być jak inni, mam swój styl wypowiedzi, swoje podejście do popkultury właśnie... I uwielbiam się nią jarać, choć rzecz jasna z umiarem. Także spoczko.