Berion 207 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 A czy przypadkiem eKartę nie dostaje się od razu jak zakładasz konto (przysyłają po tam powiedzmy dwóch tygodniach)? Mam ten sam problem, a ćwoki z mLinii nie potrafią mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrB 9 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Żeby dostać eKartę trzeba złożyć na nią wniosek. Jest na stronie mBanku. Karta kosztuje 20zł rocznie i bezproblemowo można kupować dzięki niej różne rzeczy w internecie. No to że jeszcze nie mamy polskiej czcionki uważam za skandal. Jak ktoś ma powiedzmy nazwisko z literą 'Ł" to nie będzie mógł kupować na PS Store bo dane muszą się zgadzać. Edytowane 11 Lutego 2009 przez PiotrB Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 No to że jeszcze nie mamy polskiej czcionki uważam za skandal. Jak ktoś ma powiedzmy nazwisko z literą 'Ł" to nie będzie mógł kupować na PS Store bo dane muszą się zgadzać. Nie, nie, zamiast Ł dajemy L i nie ma problemu. Ja zamiast piła musiałem napisać Pila i przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrB 9 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Czyli ogólnie taki problem nie występuje? Zamiast 'Ś' czy 'Ć' dajemy odpowiednio 'S' i 'C' i jest git? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gresh 5 Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 system transakcji bezgotowkowych (visa, mastercard i maestro ) daja sobie rade bez polskich znakow - nie wiem jak ale wszystko odbywa sie prawidlowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
agrestrybnik 4 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 ja wpisal zamiast imienia i nazwiska cycki karoliny, adres ulica blotna, numer cv i numer karty orginalny, i przyjelo na usa i polske, mowa o karcie z ing bank slaski przedplaconej visa, zadnych problemow w internecie z nia nie ma, polecam, oplata za karte za dwa lata to 24 zlote, ile se ja doladujesz za tyle kupujesz , nawet w hipermarketach idzie bulic, tylko do bankomatu nie pasuje, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Żeby dostać eKartę trzeba złożyć na nią wniosek. Jest na stronie mBanku. Karta kosztuje 20zł rocznie i bezproblemowo można kupować dzięki niej różne rzeczy w internecie. [...] Złożyłem w dniu kiedy zakładałem konto. Aktywowałem ją też na ichniej stronie jak zalecały teletubisie na mlinii. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 jesli mam konto na pss'ie i zakupioną gre podziele pomiedzy 5 userow to czy z tego konta beda mogli kozystac tez inni userzy? czy jesli kupie cos innego to moge to "rozdac" pomiedzy innych userow? np: program A - dostalo 5 userow [w tym ja] program B - dostalo 4 innych userow [i ja] Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 jesli mam konto na pss'ie i zakupioną gre podziele pomiedzy 5 userow to czy z tego konta beda mogli kozystac tez inni userzy? czy jesli kupie cos innego to moge to "rozdac" pomiedzy innych userow? np: program A - dostalo 5 userow [w tym ja] program B - dostalo 4 innych userow [i ja] Niestety, ale program B musi mieć tych 4 pierwszych userów, tamci już nie będą mogli nic ściagać, wejda na twoje konto, ale nic więcej, właśnie miałem ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłupiałem już. Czyli "ekartę debetową" muszę "aktywować do płatności internetowych"? Tak chyba uczyniłem na stronie, czy może to jest jej aktywacja w ogóle żebym mógł jej używać np. w sklepie? Dlaczego nikt mnie na mLinii o tym nie poinformował jak się pytałem. No wk*ć się można... Nigdy przedtem nie używałem żadnych kart płatniczych, ani tym bardziej nie dokonywałem żadnych zakupów przez sieć. Stąd taka ciemnota we mnie. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 eKarta ... karta stosowana jedynie do płatności internetowych. Wybierasz czy ma być ona w $, Euro czy w funtach. Jaką walute lepiej wybrać ?? np. jak wybiore Euro, a będe chciał coś zakupić na PSS US to będe stratny ?? (jak to jest z przelicznikami). Czy na PSS UK jest to samo co na PL, czy są jakies bonusy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Dla zabezpieczenia przed nieuprawnionym wyczyszczeniem konta (co jest i tak baaardzo mało prawdopodobne) możesz sobie poustawiać limity ilości wykonywanych operacji i ich wartości. co jest baaaaardzo prawdopodobne - dane kart i ich posiadaczy krążą po sieci i stanowią normalny towar do sprzedaży. nie dziś , nie jutro, nie za miesiąc - może w przyszłe święta? ja polecam ekarte - no risk, max fun Cytuj Odnośnik do komentarza
przegraj_kowal 0 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 wie ktos czy jest mozliwosc zaplacenia na polski PSS karta debetowa zalozona w brytyjskim banku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 wie ktos czy jest mozliwosc zaplacenia na polski PSS karta debetowa zalozona w brytyjskim banku? Raczej niewiele osób Ci na to odpowie. Spróbuj dodać tą kartę do konta PSN (najlepiej poprzez stronę na PC - https://store.playstation.com/login.gvm ) Jeśli uda Ci się dodać kartę, to możesz bez problemu kupować ze sklepiku gry Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) wie ktos czy jest mozliwosc zaplacenia na polski PSS karta debetowa zalozona w brytyjskim banku? Raczej niewiele osób Ci na to odpowie. Spróbuj dodać tą kartę do konta PSN (najlepiej poprzez stronę na PC - https://store.playstation.com/login.gvm ) Jeśli uda Ci się dodać kartę, to możesz bez problemu kupować ze sklepiku gry Nie ma takiej mozliwosci i na odwrot tez nie ma. Nie mozna zrobic zakupów na na brytyjskim PSS majac polska karte. Mam pytanie: czy DLC do gry sciagniete z US PSS bedzie dzialalo na PALowskiej wersji gry czy tylko na NTSC?? Edytowane 2 Marca 2009 przez QTF Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrB 9 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Mam pytanie: czy DLC do gry sciagniete z US PSS bedzie dzialalo na PALowskiej wersji gry czy tylko na NTSC?? Tylko na NTSC. Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) nie no po prostu swietnie;/;/;/ jest jakis sposob zebym sciagnol DLC ktorego nie ma na polskim PSS(mowie o platnym)?? na wszystkich innych jest tylko na polskim kierwa!!! Edytowane 2 Marca 2009 przez QTF Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrB 9 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Możesz spróbować na australijskim PS Store. W Australii jest strefa PAL. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Kto posiada konto w PKO i akceptuje mu go playstation store pl, uk, usa? Cytuj Odnośnik do komentarza
raVen20 1 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 A jak się ma sprawa z inteligo? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 ja mam inteligo i dziala z pss-pl oraz us. brak problemow, tylko kupowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 W jakim stanie w Kanadzie nie obowiazuje podatek za zakup w internecie? Halp! Cytuj Odnośnik do komentarza
ACAB 3 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Wszystkie są opodatkowane,najmniej w Alberta 0,5 % . Cytuj Odnośnik do komentarza
gełko 0 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Witam. Czy na którymś PS Store (na polskim nie ma), są do ściągnięcia grywalne dama takich gier jak Devil May Cry 4 i Colin McRae-Dirt? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi