OlooS 0 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) witam ponownie niedlugo przyjedzie do mnie zestaw Logitech Z-5500 patrzalem za kablami optycznymi ale sa jakies dziwne rozne rodzaje moglby ktos mi podac jakis 100% pewny kabel ktorym podlacze te glosniki z ps3 na przestrzenny dzwiek ?? jak juz ktos bedzie szukal prosilbym o taki min. 3m Edytowane 5 Stycznia 2008 przez OlooS Cytuj Odnośnik do komentarza
krzynek1 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) witam ponownie niedlugo przyjedzie do mnie zestaw Logitech Z-5500 patrzalem za kablami optycznymi ale sa jakies dziwne rozne rodzaje moglby ktos mi podac jakis 100% pewny kabel ktorym podlacze te glosniki z ps3 na przestrzenny dzwiek ?? jak juz ktos bedzie szukal prosilbym o taki min. 3m SoundTouch ma także wbudowane wejścia cyfrowe dźwięku S/PDIF: elektryczne współosiowe typu RCA (gniazdo cinch) oraz optyczne TOSlink a więc ma wejście optyczne i koaksjalne, ps3 wyprowadza optycznie więc: http://www.allegro.pl/item288318835_kabel_...m_136_2_5_.html ale powinny sie znalezc i tansze, ja wziąlem pierwszy z brzegu Edytowane 6 Stycznia 2008 przez krzynek1 Cytuj Odnośnik do komentarza
OlooS 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 czyli ten na 100% bedzie wspolpracowal z ps3 ? jezeli tak to dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
krzynek1 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 kazdy toslink bedzie, wiec ten takze i nie ma co przeplacac za kabel optyczny Cytuj Odnośnik do komentarza
OlooS 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 czyli drozszy od tanszego sie nie roznia ? jakies zabezpieczenia lepsze czy cos jak drozszy moze :baby: ? Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 to jest kabel cyfrowy, wiec nie ma roznicy. identyczna sytuacja jak przy HDMI Cytuj Odnośnik do komentarza
prymek 9 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 moze ktos z was sie oerintuje. rodzice na preznet kupili mi jako neispaodzinke LG LH-T760IA... no i jest problem, jakos nie widze zbe sie dalo to podlaczyc do ps3... zobaczcie sami czy sie nie myle http://www.hoopla.pl/LG,Kino-Domowe-LG-LH-...prod,12895.html Dlatego rposze o pomoc bo bede go musial chyba wymienic bo fajnie sie filmy na dvd oglada ale ja chce tez gierki miec w 5.1 podepne się pod ten temat bo własnie mam taki zestaw plus telewizor LCD LG 42LC2R http://www.agdyby.pl/telewizory-lcd/42LC2R/ kupiłem niedawno ps3 i nie wiem jak to posklejać żeby uzyskać jak najlepszy efekt dodam ze jest jeszcze dekoder cyfry+. Jeśli ktos ma pomysł co gdzie i jakimi kablami to bym był wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Styku 11 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 No ja juz roziwazalem ten problem u siebie, kupuje amituner tak do 1200zl ... Cytuj Odnośnik do komentarza
krzynek1 0 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 moze ktos z was sie oerintuje. rodzice na preznet kupili mi jako neispaodzinke LG LH-T760IA... no i jest problem, jakos nie widze zbe sie dalo to podlaczyc do ps3... zobaczcie sami czy sie nie myle http://www.hoopla.pl/LG,Kino-Domowe-LG-LH-...prod,12895.html Dlatego rposze o pomoc bo bede go musial chyba wymienic bo fajnie sie filmy na dvd oglada ale ja chce tez gierki miec w 5.1 podepne się pod ten temat bo własnie mam taki zestaw plus telewizor LCD LG 42LC2R http://www.agdyby.pl/telewizory-lcd/42LC2R/ kupiłem niedawno ps3 i nie wiem jak to posklejać żeby uzyskać jak najlepszy efekt dodam ze jest jeszcze dekoder cyfry+. Jeśli ktos ma pomysł co gdzie i jakimi kablami to bym był wdzięczny. jak to KD ma wejscie optyczne dzwieku to podlaczasz kablem toslink i juz gra telewizor kablem hdmi, nie przeplacajac Cytuj Odnośnik do komentarza
prymek 9 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 moze ktos z was sie oerintuje. rodzice na preznet kupili mi jako neispaodzinke LG LH-T760IA... no i jest problem, jakos nie widze zbe sie dalo to podlaczyc do ps3... zobaczcie sami czy sie nie myle http://www.hoopla.pl/LG,Kino-Domowe-LG-LH-...prod,12895.html Dlatego rposze o pomoc bo bede go musial chyba wymienic bo fajnie sie filmy na dvd oglada ale ja chce tez gierki miec w 5.1 podepne się pod ten temat bo własnie mam taki zestaw plus telewizor LCD LG 42LC2R http://www.agdyby.pl/telewizory-lcd/42LC2R/ kupiłem niedawno ps3 i nie wiem jak to posklejać żeby uzyskać jak najlepszy efekt dodam ze jest jeszcze dekoder cyfry+. Jeśli ktos ma pomysł co gdzie i jakimi kablami to bym był wdzięczny. jak to KD ma wejscie optyczne dzwieku to podlaczasz kablem toslink i juz gra telewizor kablem hdmi, nie przeplacajac Problem w tym że nie ma , troche ono biedne jeśli chodzi o wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzynek1 0 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 w takim razie mysle ze trzeba wyjsc ze stereo chinchami z ps3 i podlaczyc przez jakas przejsciowke np taka ustawiona na in, w takim wypadku mozesz liczyc co najwyzej na dolby prologic II ktory w sumie nie jest zly http://www.allegro.pl/item294370733_przejs...ca_in_out_.html oczywiscie wczesniej upewnij sie czy ten odtwarzacz ma mozliwosc odtwarzania dzwieku ze zrodla zewnetrznego Cytuj Odnośnik do komentarza
prymek 9 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 w takim razie mysle ze trzeba wyjsc ze stereo chinchami z ps3 i podlaczyc przez jakas przejsciowke np taka ustawiona na in, w takim wypadku mozesz liczyc co najwyzej na dolby prologic II ktory w sumie nie jest zly http://www.allegro.pl/item294370733_przejs...ca_in_out_.html oczywiscie wczesniej upewnij sie czy ten odtwarzacz ma mozliwosc odtwarzania dzwieku ze zrodla zewnetrznego Dzieki za rade a tak wogule to bede miał nauczke na przyszłość, że trzeba kilka razy pomyśleć zanim sie kupi cos takiego jak kino domowe Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Widzialem, ze juz ktos mial podobny problem jak ja, ale nie znalazlem rozwiazania. Wiec mam PS3 polaczonego z kinem domowym przez kabel optyczny. w XMB w ogole nie slychac 'klikania' chyba, ze to jest dluga seria. W grach jest wporzadku, oprocz gier z EA np. Fifa 2008 czy NFS:PS tam w ogole nie mam dzwieku. Czy ktos wie o co moze chodzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiSoQuan 23 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Jest normlane.. i raczej nie ma na to rozwiazania.. podobno jest to bład systemu PS3 ale mnie jakos to nie przeszkadza, niesłychac pierwszego klikniecia i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 No mi to przeszkadza bo w niektroych grach w ogole nie ma dzwieku. Wydaje mi sie, ze gdzies kiedys widzialem rozwiazanie tego problemu..., ale nie wiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza
SM1 25 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Widzialem, ze juz ktos mial podobny problem jak ja, ale nie znalazlem rozwiazania. Wiec mam PS3 polaczonego z kinem domowym przez kabel optyczny. w XMB w ogole nie slychac 'klikania' chyba, ze to jest dluga seria. W grach jest wporzadku, oprocz gier z EA np. Fifa 2008 czy NFS:PS tam w ogole nie mam dzwieku. Czy ktos wie o co moze chodzic ? Miałem podobny problem brak dźwięku XMB w grach z DD5.1 pojawiały się wybiórcze dźwięki np. cod3 było słychać wszystko poza strzałami, w burnout było słychać muzykę ale za to nie słyszałem pisku opon , GTHD brak jakiegokolwiek dźwięku poza silnikiem. Ratowało mnie tylko DPII na przemian ze stereo5ch ale marna to pociecha jak wiesz że gdzieś ci umyka DD5.1 albo DTS (burnout i uncharted) Okazało się że wystarczyło trochę pogrzebać w amplitunerku (panel frontowy) a w zasadzie polegało to na odpowiednim ustawieniu klawiszy odpowiedzialnych za przesterowanie grupy głośników (A,B) u mnie przekierowanie „ON” grupa „B” oczywiście w menu konsoli audio output format (optical digital) - bitstream "szafa gra" sąsiedzi nie śpią hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 No wlasnie mam kino Panasonic SA-PT550 i dzwiek pojawia sie juz 'na stale' jak wlacze DBPL2, jak jest na off to problem wraca. Wiec chyba musze pogrzebac w ustawieniach kina, ale nic mi nie przychodzi do lba Cytuj Odnośnik do komentarza
LiSoQuan 23 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 No to widze ze Macie inny problem niz ten o którym pisałem, ja problemu z samym dzwiekime nie mam wszystko cacy 5.1 DD i DTS Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Sprawdzilem,ze nawet wlaczenie DPLII nie pomaga w grach, wydaje mi sie,ze probowalem juz wszystko chyba ustawiac w PS3 i w kinie. Zrobilem update FW. Sprzet jest na 100% gdyz jak podlacze xboxa 360 wszystko dziala tak jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 gnom to moze teraz podaj jakies konkrety. Dokladnie napisz jakie masz opcje w ustawieniach audio na konsoli. Moze wtedy zaradzimy (lub nie). Taka uwaga do wszystkich - jak oczekujecie pomocy to podajcie informacje konkretne inaczej to mozna sobie popieprzyc bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
shaughnessy 0 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Miałem podobne problemy Wyłączyć w settings konsoli DTS 5.1 a zostawić DD5.1 i pozostałe Wiekczość kin domowych nie przyjmuje DTS po światłowodzie Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Tak tez zrobilem i dziala... ciekawe jak z tym DTSem bedzie w innych grach ktore posiadaja sciezke nagrana w tym systemie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ptasio 0 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Witam, mam swojego chlebaka podłączonego pod monitor i stoi przy kompie. Więc moje pytanie jest następujące, chce zakupić sobie jakiś zestaw głośników najlepiej 5.1 które będą podłączone do kompa jak i do ps3 jednocześnie. Ale nie chce wydawać dużej sumy, także polecane przez was Logitechy 5400 jaki i 5500 nie wchodzą w grę Możecie coś poradzić w takiej rozsądnej studenckiej cenie?? Proszę o odp w wiadomości prywatnej Cytuj Odnośnik do komentarza
LiSoQuan 23 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Ja jak szukalem cos dla siebie to nic tanszego niz L5400 nie było co by dało takie mozliwosci jak L i kina domowe Cytuj Odnośnik do komentarza
Ptasio 0 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Ja to strasznie wymagający to nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi