Opublikowano 8 maja 20251 r Rezyser 3ciej czesci conjuring(najgorszej), course la laarona i zakonnicy 2.No nie napawa to optmizmem.Ale sam trailer ok.
Opublikowano 10 maja 20251 r ... Mówi się, że ,,na Zachodzie" Oszukać przeznaczenie: Więzy krwi... dowiozło! Tiaaa, średnie oceny dla tego filmu, globalnie, wypadają na około 7/10. Czyli? Chyba jest nieźle, co nie? Dla mnie ,,Oszukać Przeznaczenie 2" jest najlepszym filmem z tego cyklu; w sumie ,,3" jest bardzo bliski ideałowi części drugiej, no ale... tego motywu TiRa wiozącego pale drewna na naczepie... nic nie przebije. Damn it! :DW dniu 9.05.2025 o 00:09, smallv86 napisał(a):Rezyser 3ciej czesci conjuring(najgorszej), course la laarona i zakonnicy 2.No nie napawa to optmizmem.Ale sam trailer ok.Widać po zwiastunie ,,Obecności 4"... przyłożoną do całego procesu produkcji tego filmu rękę Jamesa Wana, i to baaaardzo solidnie. Będzie zarówno - taką mam nadzieję - kameralnie, strasznie, i to pośrednio i bezpośrednio, oraz cholernie mocno suspensowo, czyli ,,straszenie złem bez pokazywania zła". To może być najlepszy po cz.2 z Uniwersum film od lat. Oby pykło! <3
Opublikowano 17 maja 20251 r Sinners oraz Oszukać przeznaczenie: Więzy krwi już w zatoce i u Yify. Póki co w 1080p. Edytowane 17 maja 20251 r przez Mani
Opublikowano 17 maja 20251 r Final Destination Bloodlines - bardzo dobrze wyszło, katastrofa na otwarcie elegancka, Tony Todd widać, że już jedną nogą w grobie był, fajnie, że jeszcze zdążył się pojawić, no i kurde jedna scena szczególnie zapadnie w pamięć
Opublikowano 22 maja 20251 r ,,Rytuał" z Alem Pacino - pewnie zapowiedź filmu widzieliście. Dla mnie ten horror może być czymś na granicy metafizycznego kina grozy z elementem okultyzmu, opętań etc. Zobaczymy czy ten ,,Rytuał" dorówna swojemu poprzednikowi z 2011 roku z A. Hopkinsem w roli głównej - w tym przypadku 14 lat starszy tytuł, WoW!, zrobił całościowo niebagatelne wrażenie. Jakby tak kina zrobiły ,,mini-maraton" Rytuałów - najpierw projekcja filmu z 2011 roku, potem tego Netflixa z 2017, no i na końcu w serii (ależ by to było te około 6h doznań strachogennych.... xD) ,,Rytuał" z 2025 roku. Może... kto wie, jesteśmy świadkami renesansu horrorów z egzorcyzami i temu podobne? Czyżby!
Opublikowano 24 maja 20251 r Until Dawn (2025) - dzień świstaka albo raczej noc świstaka w horrorowym sosie. Grupka przyjaciół ginąca na różnorodne sposoby i przeżywająca ten sam wieczór non stop. Jest krwawo, nawet wybuchowo, ale zupełnie nie mogłem się zaangażować w tą opowieść. Brak tu jakiegoś napięcia, strachu, bo i tak wiesz ze wszyscy zginą i odrodzą się na nowo. A wielu rzeczy można domyśleć się odrazu.Nie wiem czemu Sony adaptując Until Dawn zmieniło cała historie na zupełnie nową. Jasne gra jest bardzo filmowa, ale chętnie zobaczył bym jej adaptacje skorojną w 120 minutowy film, niż to co podano tutaj. Jest kilka fajnych scen, ale to za mało, bo po 5 dniach od obejrzenia zapomni się o tym filmie.
Opublikowano 25 maja 20251 r W dniu 24.05.2025 o 13:46, Sep napisał(a):Until Dawn (2025) - dzień świstaka albo raczej noc świstaka w horrorowym sosie. Grupka przyjaciół ginąca na różnorodne sposoby i przeżywająca ten sam wieczór non stop. Jest krwawo, nawet wybuchowo, ale zupełnie nie mogłem się zaangażować w tą opowieść. Brak tu jakiegoś napięcia, strachu, bo i tak wiesz ze wszyscy zginą i odrodzą się na nowo. A wielu rzeczy można domyśleć się odrazu.Nie wiem czemu Sony adaptując Until Dawn zmieniło cała historie na zupełnie nową. Jasne gra jest bardzo filmowa, ale chętnie zobaczył bym jej adaptacje skorojną w 120 minutowy film, niż to co podano tutaj. Jest kilka fajnych scen, ale to za mało, bo po 5 dniach od obejrzenia zapomni się o tym filmie.Gówno straszne, tylko efekty na plus, widać, że budżet był.
Opublikowano 26 maja 20251 r Slyszalem opinie ze Sinners lepiej obejrzec w kinie. W mojej wypozyczalni jeszcze nie ma i sie waham. Ktos potwierdza czy przesadzone?
Opublikowano 27 maja 20251 r Kazdy przyzwoity film warto obejrzec w kinie, takze Sinners…Musisz sobie odpowiedziec na pytanie czy polaczenie filmu muzycznego z supernatural to moja bajka? Jesli tak to warto, jesli nie to po coFilm mocno osadzony w kulturze afroamerykanskiej co mi akurat sie podobalo, przykulo mnie do ekranu na dobre, w departamencie hororrow ciezko o nieszablonowe rozwiazaniaMuzyka stanowi spora czesc seansu, ktory dosyc wolno sie rozkreca ale w ten sposob za to dawkuje napiecie juz po kwadransie zastanaiwialem sie o wiele rzeczy a to uwielbiam w filmachTen film ocieka specyficznym klimatem nawet sam obraz jest jakis taki „filmowy” z jakoscia. Ktos kto zna sie na kreceniu niech wyjasni. Z pewnoscia obejrze kiedys ponownie, z przyjemnosciaA ta dupa z zoltego transformersa jak wyrosla…Dobre sa piosenkiAktorzy zagrali porzadnie wampirow
Opublikowano 28 maja 20251 r .... Początkowo myślałem, że na plakacie filmu pisze ,,Fredro"... no ale... ,,Frendo" też brzmi nieźle. Pomysł na film chwytliwy, taki bardziej niskobudżetowy. Obsada aktorska - może być, na pewno nie ,,meh". Ale co z tego będzie? I chyba się na to wybiorę... Ubóstwiam horrorki w kinie na koniec ,,dnia kinowego", np. gdy idę na 4 seanse w ciągu dnia, i to najlepiej gdy jest to kino grozy/thriller/coś psychologicznego emitowanego w salach 4K z systemami DolbyAtmos. Baang! Ktoś się wybiera na ,,Frendo"?
Opublikowano 28 maja 20251 r W dniu 26.05.2025 o 08:17, Mejm napisał(a):Slyszalem opinie ze Sinners lepiej obejrzec w kinie. W mojej wypozyczalni jeszcze nie ma i sie waham. Ktos potwierdza czy przesadzone?Byłem 3 razy. To tak w ramach zajawienia czy film dobry i czy warto się wybrać do kina.
Opublikowano 29 maja 20251 r Nie, natomiast muzyka stanowi szalenie ważny aspekt tego spektaklu. A że przy okazji jest jej dużo (i jest świetna IMO)... Sam chyba z 5 czy 6 kawałków słucham do dziś, tj praktycznie każdego dnia bo siadły mocno. I serio, dla samej strony wizualnej i artystycznej (audio) warto się na ten film wybrać. Edytowane 29 maja 20251 r przez Amer
Opublikowano 29 maja 20251 r 3 czerwca już na iTunes.https://www.blu-ray.com/itunes/Sinners-iTunes/233342/
Opublikowano 29 maja 20251 r W ostatnim tygodniu nadrobiłem kilka filmów z serii Final Destination, a wczoraj wybrałem się na Bloodlines.Krótko: ależ to było dobre . W zasadzie wszystko tu zagrało: scena początkowa, świeże podejście do fabuły, twisty i fajne relacje między postaciami. Szkoda, że film nie trwa te 10-15 minut dłużej, bo końcówka aż prosi się o więcej.
Opublikowano 29 maja 20251 r Sinners Movie Poster (#1 of 33)...Sinners Movie Poster (#1 of 33)Plakaty z filmu. Nawet w tej dziedzinie film blyszczy.Najlepszy oczywiscie to wariacja Ernie Barnesa, pozdro dla kazdego kto zna
Opublikowano 30 maja 20251 r Plakat do ,,MEGAN 2.0"... (Kurłaaa zapomniałem nawet, że za około miesiąc ten film debiutuje w polskich kinach) wygląda... jakby był reklamą jakiegoś influencera z YT, nie wróć!... influencerki zajmującej się promocją kosmetyków czy różnych pierdołek dla kobiet) nie bardzo przekonuje mnie do pójścia na ,,ten horrorkowy cosik"... Zresztą zwiastun wyglądał na bardziej niszowy i śmieszkowy... Ale przynajmniej Chucku ma ,,używane" gdy widzi MEGAN... hue hue. xD
Opublikowano 30 maja 20251 r Sinners - do kina sie nie wybralem bo pojawilo sie w wypozyczalni i nie zaluje tej decyzji. Zgaduje ze w zalozeniach mial to byc kolejny film o leczeniu traum czarnoskorej spolecznosci ameryki i jako bialas moge nie za bardzo kumac czacze, ale jesli gdzies tam latala latka horroru to zupelnie nie wiem gdzie on wystepowal. I w ogole po co wrzucili tam wampiry. No chyba ze artyzm polegal na tym zeby one zastapily bialych rasistow bo wtedy metafora jest dosadniejsza, tyle ze kkk i tak sie pojawia. Nie wiem. Pelno tez jest watkow pobocznych, ktore nie maja swoich finalow. Wielu postaciom ktos umarl, we wstepie mamy temat muzyki jako lacznika miedzy zyciem i smiercia i na koncu nic z tego nie wynika. Pojawia sie nawet oddzial indianskich van helsingow i tez nic z tego nie wynika. No ale obecnosc mniejszosci odhaczona, mozna skladac papiery na oskara. Muzyka miala przodowac a to w wiekszosci zwykly delta blues, wiecie taki gatunek ze koles siedzi i spiewa ze mu umarla krowa. Nie znalazlem tu nic wybitnego do nadstawienia ucha. Masa ciekawych postaci i ich realacji ale w sumie straszna wydmuszka ten film bo nic z niego nie wynika. No i oczywiscie wszyscy musza sie ruchac i to kobiety tutaj macaja pierwsze facetow po jajach. Pierwsze 45min spoko ale potem jazda w dol. 6+/10.
Opublikowano 1 czerwca 20251 r Nowość z netflixa, typowy teen slasher dziejacy się w latach 80, taki średniak na 5/10, z nudów mozna sprawdzic
Opublikowano 1 czerwca 20251 r To chyba kolejna część tej serii sprzed kilku lat, w której grała ruda ze Stranger Things. Mocno średnie to było.