Jump to content

Featured Replies

Posted

W upalne dni to pochlone kazde ilosci jakichkolwiek lodow w jakiejkolwiek postaci (patyczkowane, rozki, pudla, kubka, wafle, whatever). Zwlaszcza takich owocowych na patyku, w dwoch smakach (pomarancz i cytryna) z Lidla za 8zl/40 (chyba) sztuk. Zdarzaly sie okresy, ze w 1 dzien pudelko sie oproznialo :)

 

W szczegolnosci ubostwiam smak kokosowy (z wiorkami :) ), wszelkie owocowe (bananowy, jablkowy, GRUSZKOWY i cala masa innych) od Grycana, juz o takich pudelkowanych, mierzonych na litry nie mowiac.Mile widziane takze jakiekolwiek dodatki - rodzynki, orzeszki, karmel i inne pysznosci.

 

A teraz pytanie za sto punktow - czy ktos moze pamieta pewnego loda od Algidy, istanial kilka lat temu, teraz jakos nie moge sie na niego natknac - w formie batona mniej wiecej jak Lion, ze swietnym karmelem w duzej ilosci w srodku, bodajze w niebieskim papierku? Jak on sie nazywal i czy nadal jest produkowany? Pamietam jak kilka lat temu na wakacjach sie omal od niego nie uzaleznilem ;) Bylbym wdzieczny jakby ktos sobie to przypomnial.

Edited by Desser

  • Replies 1k
  • Views 131.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

A teraz pytanie za sto punktow - czy ktos moze pamieta pewnego loda od Algidy, istanial kilka lat temu, teraz jakos nie moge sie na niego natknac - w formie batona mniej wiecej jak Lion, ze swietnym karmelem w duzej ilosci w srodku, bodajze w niebieskim papierku? Jak on sie nazywal i czy nadal jest produkowany? Pamietam jak kilka lat temu na wakacjach sie omal od niego nie uzaleznilem :) Bylbym wdzieczny jakby ktos sobie to przypomnial.

 

 

1113.jpg

 

jeżeli to ten to wpieprzałem go w zeszłoroczne wakacje; produkują je jeszcze :)

na patyku: zappy, niggery toffi, granty

wodne: calipo czarny (od kilku lat tego ni ma :() , kaktusy

rozki: cornetto italiano

pewnie przez nazwe, komus sie skojarzylo i go wyje.bali.

 

tanie lody nie sa dobre. chyba, ze sa smietankowe i na jakims patyku.

  • Author

Nie, to na pewno nie byl Romero. Ile bym dal zeby przywrocili ten 'model' do sprzedazy...

 

Ontopic: Te takie lody w czekoladzie z migdalami a'la Magnum z Lidla za 1,4pln tez sa swietne. Jak jest cieplo, to jest to must have jesli sie jest w tym sklepie :(

heh w styczniu na lody sie zebrało:P

W formie batona byl jeszcze snickers ale niewiem czy od algidy...

Najlpesze sa z owocow lesnych cornetto tylko ze drogie, ale maja swietny smak prawdziwie smietankowy i te kulki w srdoku niebo w gebie:)ale najbardziej to kocham galkowane tradycyjne tylko z pozadnej lodzierni, mietowe, czekoladowe, truskawkowe

Edited by Hide999

własnie, co do tych lodow co Desser szukasz, to może właśnie Snickers albo Mars lodowe?

ajj? :}

Pinokio. Są jeszcze takie lody na rynku?

od kiedy znaleziono w nich ludzkie zwloki, nie

  • Author
własnie, co do tych lodow co Desser szukasz, to może właśnie Snickers albo Mars lodowe?

ajj? :}

 

Nie, na bank nie byl on zrobiony 'na podstawie' tradycyjnych batonikow. Wiem tylko ze raczej na pewno byl on spod znaku Algidy i ze wygladal tak, jak napisalem w tamtym poscie.

 

Aha, bylbym zapomnial - Calippo :D Wszystkie smaki sa swietne, wprost idealny na upalne letnie dni.

Coś mi sie kojarzy ale nazwy nie pamietam...błekitne opakowanie...było było

Edited by Hide999

Romero. Trudno dostępne ale przepyszne :)

 

Wpis

 

Do tego Magnumy (drogie, ale naprawdę warte swojej ceny) i wszelkiego smaku gałkowane.

BTW Czy sprzedają jeszcze pomarańczowe Manhattany od Nestle (kiedyś Algida)?

Magnumy to sama czekolada. Czuję się jak bym tabliczkę wpier.dalał.

Romero. Trudno dostępne ale przepyszne :)

 

Wpis

 

Do tego Magnumy (drogie, ale naprawdę warte swojej ceny) i wszelkiego smaku gałkowane.

BTW Czy sprzedają jeszcze pomarańczowe Manhattany od Nestle (kiedyś Algida)?

 

jak nestle moze byc dawna algida, jezeli algida istnieje nadal??

nestle to dawny scholler.

gluptasie.

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Dzis poszedlem do restauracji i najpierw wpieprzylem stek z rekina, ale kij z tym, rewelacja dnia byly lody pokryte czekolada, polaczona z rozpuszczonym serem plesniowym, a na to wszystko swiezo zmielony pieprz. No jaaaaaaaaaa, brzmi jak dobry pretekst do beltania, ale bylo to przegenialne....musze to w domu zrobic, bo zero w tym komplikacji.

 

Zal s.rac po dzisiejszym dniu.

He he to na discovery science jest program o chemii w kuchni.

Gość robi żele ze wszystkich rzeczy, czekoladę do modelowania, lody krabowe, musztardowe. Podobno genialnie łączy smaki właśnie też tak ser do czekolady czy inaczej. Gość jest niesamowity. Jak macie możliwość to zobaczcie :P

  • 4 months later...

A co sądzicie o batonach lodowych?

Dla mnie najlepsze to BOUNTY :good: ; najgorsze to TWIX. :down:

Moga byc, chociaz sa za drogie jak na ich rozmiar. Wole Cornetto, Extreme czy Magnuma. Ostatnio Twistera jadlem(dwie odmiany i tez jest w porzadku).

 

Z kubelkowych przede wszystkich Zielona Budka, czy Grycan. Najprostszy wydawaloby sie smak waniliowy miazdzy niemal wszystko, co do tej pory jadlem.

No i jeszcze Manhattany lubie.

Lodowe ciacho z biedronki i wszelkiej maści lody tofii . Jadł ktoś kit kata ??

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

Recently Browsing 0

  • No registered users viewing this page.