Posted January 23, 200817 yr W upalne dni to pochlone kazde ilosci jakichkolwiek lodow w jakiejkolwiek postaci (patyczkowane, rozki, pudla, kubka, wafle, whatever). Zwlaszcza takich owocowych na patyku, w dwoch smakach (pomarancz i cytryna) z Lidla za 8zl/40 (chyba) sztuk. Zdarzaly sie okresy, ze w 1 dzien pudelko sie oproznialo W szczegolnosci ubostwiam smak kokosowy (z wiorkami ), wszelkie owocowe (bananowy, jablkowy, GRUSZKOWY i cala masa innych) od Grycana, juz o takich pudelkowanych, mierzonych na litry nie mowiac.Mile widziane takze jakiekolwiek dodatki - rodzynki, orzeszki, karmel i inne pysznosci. A teraz pytanie za sto punktow - czy ktos moze pamieta pewnego loda od Algidy, istanial kilka lat temu, teraz jakos nie moge sie na niego natknac - w formie batona mniej wiecej jak Lion, ze swietnym karmelem w duzej ilosci w srodku, bodajze w niebieskim papierku? Jak on sie nazywal i czy nadal jest produkowany? Pamietam jak kilka lat temu na wakacjach sie omal od niego nie uzaleznilem Bylbym wdzieczny jakby ktos sobie to przypomnial. Edited January 23, 200817 yr by Desser
January 23, 200817 yr A teraz pytanie za sto punktow - czy ktos moze pamieta pewnego loda od Algidy, istanial kilka lat temu, teraz jakos nie moge sie na niego natknac - w formie batona mniej wiecej jak Lion, ze swietnym karmelem w duzej ilosci w srodku, bodajze w niebieskim papierku? Jak on sie nazywal i czy nadal jest produkowany? Pamietam jak kilka lat temu na wakacjach sie omal od niego nie uzaleznilem Bylbym wdzieczny jakby ktos sobie to przypomnial. jeżeli to ten to wpieprzałem go w zeszłoroczne wakacje; produkują je jeszcze
January 23, 200817 yr na patyku: zappy, niggery toffi, granty wodne: calipo czarny (od kilku lat tego ni ma ) , kaktusy rozki: cornetto italiano
January 23, 200817 yr Włacha, Nogger. Konkretnie Nogger Sandwich. Tego już nigdzie chyba nie można spotkać, ale była to najgenialniejsza kanapka lodowa. http://www.sebastianvera.com/fotos/product...dos/noggers.jpg http://www.glasskoll.se/wp-content/uploads...h_glasskoll.jpg
January 23, 200817 yr pewnie przez nazwe, komus sie skojarzylo i go wyje.bali. tanie lody nie sa dobre. chyba, ze sa smietankowe i na jakims patyku.
January 24, 200817 yr Author Nie, to na pewno nie byl Romero. Ile bym dal zeby przywrocili ten 'model' do sprzedazy... Ontopic: Te takie lody w czekoladzie z migdalami a'la Magnum z Lidla za 1,4pln tez sa swietne. Jak jest cieplo, to jest to must have jesli sie jest w tym sklepie
January 26, 200817 yr heh w styczniu na lody sie zebrało:P W formie batona byl jeszcze snickers ale niewiem czy od algidy... Najlpesze sa z owocow lesnych cornetto tylko ze drogie, ale maja swietny smak prawdziwie smietankowy i te kulki w srdoku niebo w gebie:)ale najbardziej to kocham galkowane tradycyjne tylko z pozadnej lodzierni, mietowe, czekoladowe, truskawkowe Edited January 26, 200817 yr by Hide999
January 26, 200817 yr własnie, co do tych lodow co Desser szukasz, to może właśnie Snickers albo Mars lodowe? ajj? :}
January 28, 200817 yr Author własnie, co do tych lodow co Desser szukasz, to może właśnie Snickers albo Mars lodowe?ajj? :} Nie, na bank nie byl on zrobiony 'na podstawie' tradycyjnych batonikow. Wiem tylko ze raczej na pewno byl on spod znaku Algidy i ze wygladal tak, jak napisalem w tamtym poscie. Aha, bylbym zapomnial - Calippo Wszystkie smaki sa swietne, wprost idealny na upalne letnie dni.
January 29, 200817 yr Coś mi sie kojarzy ale nazwy nie pamietam...błekitne opakowanie...było było Edited January 29, 200817 yr by Hide999
February 4, 200817 yr Romero. Trudno dostępne ale przepyszne Wpis Do tego Magnumy (drogie, ale naprawdę warte swojej ceny) i wszelkiego smaku gałkowane. BTW Czy sprzedają jeszcze pomarańczowe Manhattany od Nestle (kiedyś Algida)?
February 4, 200817 yr Romero. Trudno dostępne ale przepyszne Wpis Do tego Magnumy (drogie, ale naprawdę warte swojej ceny) i wszelkiego smaku gałkowane. BTW Czy sprzedają jeszcze pomarańczowe Manhattany od Nestle (kiedyś Algida)? jak nestle moze byc dawna algida, jezeli algida istnieje nadal?? nestle to dawny scholler. gluptasie.
March 16, 200817 yr Dzis poszedlem do restauracji i najpierw wpieprzylem stek z rekina, ale kij z tym, rewelacja dnia byly lody pokryte czekolada, polaczona z rozpuszczonym serem plesniowym, a na to wszystko swiezo zmielony pieprz. No jaaaaaaaaaa, brzmi jak dobry pretekst do beltania, ale bylo to przegenialne....musze to w domu zrobic, bo zero w tym komplikacji. Zal s.rac po dzisiejszym dniu.
March 21, 200817 yr He he to na discovery science jest program o chemii w kuchni. Gość robi żele ze wszystkich rzeczy, czekoladę do modelowania, lody krabowe, musztardowe. Podobno genialnie łączy smaki właśnie też tak ser do czekolady czy inaczej. Gość jest niesamowity. Jak macie możliwość to zobaczcie
July 30, 200816 yr A co sądzicie o batonach lodowych? Dla mnie najlepsze to BOUNTY ; najgorsze to TWIX.
July 30, 200816 yr Moga byc, chociaz sa za drogie jak na ich rozmiar. Wole Cornetto, Extreme czy Magnuma. Ostatnio Twistera jadlem(dwie odmiany i tez jest w porzadku). Z kubelkowych przede wszystkich Zielona Budka, czy Grycan. Najprostszy wydawaloby sie smak waniliowy miazdzy niemal wszystko, co do tej pory jadlem. No i jeszcze Manhattany lubie.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.