Skocz do zawartości

Mikrofalówkowe szmakołyki

Featured Replies

Opublikowano

Ech te słodycze łamiące ręki...

• Odpowiedzi 58
  • Wyświetleń 7,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Ja tam grzybiarzowi zazdroszczę, od małolata jadałem niezdrowo, babcia co tydzień worek słodyczy dawała i odkąd pamiętam miałem mocno zatłuszczony brzuch co mnie od zawsze w(pipi)iało. Całe szczęście, że do wakacji się pozbędę tego gunwa :obama:

Opublikowano

Ech te słodycze łamiące ręki...

Za guwniaka 5l coli w weekend to dla mnie było nic. Non stóp palce powybijane u dłoni i te złamanie po wakacjach, w które codziennie żłopałem colę.

Cola za(pipi)iście osłabia kościec, zwłaszcza u młodych ludzi.

Opublikowano

Rodzice grzybiarza spali na lekcjach fizyki chyba;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moje ostatnie odkrycie - bekon z mikrofali. Kupujemy boczek surowy w plastrach w Lidlu, na talerz wykładamy ręcznik papierowy, na ręcznik układamy obok siebie plastry boczku, przykrywamy kolejnym ręcznikiem papierowym (a nawet dwoma) tak żeby zakrywał całość, dociskamy i siup do mikrofali na wysokie grzanie tak na około 2 minuty, zależy od kuchenki, można dłużej jak ktoś lubi bardziej chrupiący. Do porannej jajecznicy jak znalazł, szybko i bez babrania.

Opublikowano

boje sie co jeszcze moze odkryc Rudiok :dog:

Opublikowano

jajecznica na bekonie, mmmmmmmmm :fsg::banderas:

(pipi)ać boczek na patelnię a na to jaja, a nie jak jakiś hipster robić w mikrofali no (pipi)a co to ma być :/:shotgun:

Opublikowano

Spróbować a potem oceniać. Nie (pipi)ie świnią przynajmniej na całą kuchnię.

Opublikowano

Gotował ktoś kiedyś kukurydzę w mikrofali? Ogólnie uwielbiam posolić i opier'dolić dużą kolbę, ale w garnku długo się gotuje, a w 5 sposobów na kiedyś o tym mówili, że trzeba chyba owinąć kukurydzę mokrym papierem i włożyć do mikrofali. Ciekawe czy jest duża różnica.

Edytowane przez c0r

Opublikowano

Gotował ktoś kiedyś kukurydzę w mikrofali? Ogólnie uwielbiam posolić i opier'dolić dużą kolbę, ale w garnku długo się gotuje, a w 5 sposobów na kiedyś o tym mówili, że trzeba chyba owinąć kukurydzę mokrym papierem i włożyć do mikrofali. Ciekawe czy jest duża różnica.

probowalem dawno temu zanim to wiziałem w 5 sposobow na. jest git, chodz i tak wole gotowac w garnku ;)

Generalnie nigdy nie wierzylem w tipa, ze zeby np . z pizzy podgrzanej w mikrofali nie zrobila sie guma, to trzeba wsadzic szklanke wody do mikrofali razem z ta pizza. Strasznie sie zdziwilem jak sie okazalo, ze to faktycznie dziala...

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Tylko wody nie może być za dużo w szklance :)

@up jak suszę pranie i smażę bekon to potem pranie wali boczkiem, dlatego z mikro jest na plus.

Opublikowano

Dlugo? Max 15-20min. Dodaj oleju do gara, wrzuc kolby, po 20min masz gotowe. Nie wiem gdzie sie to utarlo ze kukurydze trzeba gotowac godzine czy cos kolo tego.

@up jak suszę pranie i smażę bekon to potem pranie wali boczkiem, dlatego z mikro jest na plus.

Uroki pokoju z aneksem?

Opublikowano

Ja do mikrofalii wstawiam wodę jak podgrzewam jakieś mięso, też się nie wysusza i nie jest gumowate.

Opublikowano

"Żarcie z mikrofali zabija szybciej niż kula". Używam jej tylko do odgrzewania w pracy.

Opublikowano

Jak ktoś twierdzi, że żarcie z mikrofali zabija to nie do końca wie jak działa to urządzenie.

Opublikowano

Cytat z filmu, nie czepiaj się na siłę i nie łap mnie w każdym dziale w każdym topicu za słówka Panie wielbicielu bo mam wyje.bane. :*

Opublikowano

Ale ja się nie czepiam, to był fakt ciekawostka.

Opublikowano

Pomioty komuny na winklach się gromadzą
Czego nie kumają, reagują agresją

Opublikowano

Ja (pipi) co ja słysze, żeby tak gacie szuszyć i robić zarcie w mikrofali to chyba trzeba nie szanować samego siebie.:(