Fab3r 4 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 No więc parę przykładów wykorzystania mikrofali -moje ulubione danie z gatunku tucząco-flapiaty fastfood - kupujesz pizzę byle jaką, na to krojone dużo sera, szynki i cebuli/papryki, polac ketchupem i do mikroweli - pycha -oczywiście jak mówili poprzednicy - chlebek (najlepiej jednak bułeczka), trochę masła, ser, szynka - naprawdę dobre -sposób z Clever - wkładasz orzech kokosowy na paręnaście sekund, małe du.pnięcie i otwarty idealnie w poprzek - trzeba tylko naczynko podstawić żeby mleko się nie wylało -na talerz dać parówki, ser i boczek, taką mieszankę do mikrofalówki i jest pyszne danie po ok. 4 minutach - lekko chrupiące i ciągnące zarazem Quote
Masorz 13242 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Będę musiał wypróbować! Parówki mogą być z biedry? Quote
Yakubu 3047 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Chleb z serem i keczupem. Ehh jak ja mogłem się takim świństwem żywić, teraz aż mi się niedobrze robi jak o tym myślę xdd A za małolata to było podstawowy posiłek jak mama w pracy była Quote
grzybiarz 10340 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Ja lubię w mikrofali 'gotować' jajka. Wkładamy kilka jajek na miskę, zamykamy drzwiczki i po chwili możemy rozkoszować się pyszną jajecznicą. Quote
Rudiok 3385 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Pro tip do odgrzewania pizzy w mikrofali - wstawić razem z talerzem szklankę z odrobiną wody i podgrzewać na niskiej mocy. Nie będzie kapcia. A motyw z parówkami znam i polecam. Ja je przekrajam wzdłuż i do środka sera daję. Quote
Tokar 8291 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Z mikrofali najlepsze są noworodki. 6 Quote
Shankor 1658 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 W biedronce są orzeszki ziemne w panierce, które można odgrzać w mikrofalówce. Bardzo smaczne. Quote
Neoman 93 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Z tydzień temu kupiłem te ciasto w kubku do robienia w mikrofali. Łatwe ciacho się nazywa. Dolewa się wody i na 3 minuty do mikrofali. Na początku nawet się zdziwiłem że niezłe ale jak już zjadłem to taką chemią w mordzie było czuć, że musiałem popić to wodą. 2/10 Quote
Lain 107 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 mikrofale mam tylko i wyłącznie po to, żeby popcorn robić. a co do bułki z serem, to jednak wolę to zapiec w piekarniku. ;x Quote
Yakubu 3047 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Z piekarnika zawsze mnie denerwowało, ze to takie twarde i chrupkie wychodziło. Wolałem miękką opcje z kilogramem keczupu Quote
Lain 107 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 No bo za długo trzymasz, ale wolę trochę twardszą wersję (ja zawsze robię z ziołami prowansalskimi) niż tego kapcia z mikrofali Quote
Guest Orzeszek Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 odkąd mam piekarnik w domu (tak nigdy nie miałem w domu piekarnika, bo stare budownictwo na to nie pozwalało) to teraz mikrofala tylko do podgrzewania żarcia, już nie szanuje. #team wok. Quote
Plugawy 3715 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 odkąd mam piekarnik w domu (tak nigdy nie miałem w domu piekarnika, bo stare budownictwo na to nie pozwalało) to teraz mikrofala tylko do podgrzewania żarcia, już nie szanuje. #team wok.jak stare budownictwo to musialo byc zeby nie bylo piekarnika? Mialem kiedys "plate" opalana weglem i tam nawet byl piekarnik. W kawalerce na balutach w starej kamienicy w ruskiej gazowce z czasow wojny chyba tez byl piekarnik. Takze wtf Quote
krupek 15505 Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 W starym budownictwie to jedynie jest problem z płytami indukcyjnymi i ewentualnie z nowymi piekarnikami, które większego zasilania potrzebują. Quote
maciucha 11675 Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 (edited) zardzewiały junkers w łazience piękna sprawa Edited December 3, 2015 by maciucha Quote
assassine 1724 Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 mikrofala? nigdy nie szanowałam. dobrze że w korpokuchni jest też grill elektryczny 3 Quote
obrazus 20 Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 U mnie używana raz na miesiac do zrobienia popcornu tego wlasnie do mikrofalowki, Sporadycznie jakas pizza mrożona czy zapiekanki - wszystko w piekarniku. Dodam jako ciekawostkę, ze mikrofalówkę kupiłem jakieś 18 lat temu ( góra o rok sie myle) firmy DAEWOO ( tej od aut) pierwsze lata bardzo duzo uzywana i do dzis nie do zdarcia jest, zastanawiam sie w ogóle czy ona kiedys sie popsuje. Quote
Mejm 15416 Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 Znajac prawa murphiego to w zeszlym miesiacu byl twoj ostatni popcorn. 1 Quote
grzybiarz 10340 Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 U mnie w domu nigdy nie było mikrofali, bo starzy przekonani, że to niezdrowe żarcie z tego. Zawsze był piecyk elektryczny (kuchenki nie liczę, wiadomo). No i ostatnio piecyk się spier.dolił, było coś mówione, że pora na mikrofalę, a tu starszy przyjechał znowu z piecykiem, bo jak twierdzi, tak lepiej dla zdrowia. Quote
Rudiok 3385 Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 No to niech stary zagrzeje mleko do kawy na piecyku. Quote
grzybiarz 10340 Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Jeszcze dodam, że naprawdę rzadko są kupowane napoje gazowane typu cola, czy fanta. Chyba tylko na święta , bo jak mówią "niezdrowe". A potem stary zdziwiony, że mi tak dobrze smakuje whiskey z colą, a jak wiadomo, zakazany owoc lepiej smakuje Quote
Plugawy 3715 Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Pewnie Swiata wedlug Bundych tez Ci nie pozwalali ogladac? Mialem takiego kumpla ktoremu zabraniali bo niby to nie dla dzieci. Pewnie chodzilo o seksistowskie zarty. Quote
krupek 15505 Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 No mi rodzice nigdy nie zabraniali coli,ani słodyczy, a potem łapa połamana w3 miejscach i problemy z zębami. Wszystko, ale z umiarem. Quote
Recommended Posts