Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Call of Duty: World at War

Featured Replies

Opublikowano

Ktoś na pierwszej stronie napisał, że nie było misji w Polsce. Była, przynajmniej w wersji pecetowej CoD1. Czyli "Warsaw" (nazwa pasuje do gry wojennej :P )

• Odpowiedzi 299
  • Wyświetleń 48 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mi sie bardzo podoba zmiana na WWII, Nareszcie bedzie sie liczyl skill i to jak potrafisz celowac (mowie o multi) bo bedzie mniej broni maszynowych a wiecej rifle'i jak moj ulubiony Kar98 :) Mam nadzieje ze bedzie lepszy balans perkow i nie bedzie juz tak przegietych jak w 4. Troche szkoda ze beda pojazdy ale moze beda tryby bez nich.

Opublikowano

A wedlug mnie wprowadzenie pojazdow to dobra wiadomosc...........jesli mapy beda do nich przystosowane ( tak jak w serii battlefield ), bo jesli mapy beda mialy podobna konstrukcje jak te z CoD 4 to niestety wprowadzenie pojazdow dobrym pomyslem nie bedzie....

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano

cytat : Nie wiem o co wam chodzi z WWII, skoro realia beda sie kompletnie roznily od tych z poprzednich czesci. Caly klimat bedzie inny ( poczytajcie zapowiedzi itd. ). Ponoc w wielu momentach World at War wogole nie bedzie przypominac Cal of Duty. A co do pojazdow w multi, to zdaje mi sie, ze w jakiejs zapowiedzi ( chyba w CDA, ale reki nie dam ) pisalo, ze beda grywalne pojazdy.

Chodzi o to że jak w GTA, każda kolejna część : 1,3 i 4 śmigają na innych silnikach, GTA3 i Vice City to praktycznie te same gry tylko w innych kolorach, nie licząc większej ilości opcji i świetnego klimatu :) ale 4 to już zupełnie inna bajka i dlatego nadano jej kolejny numerek. Tak też jest z cod4 i WaW , będą śmigały na tym samym silniku tyle że ta nowsza będzie dopasiona a 5 część będzie znowu inna ( mam taką nadzieję :) ) Sam osobiście czekam na WaW bo lubię klimaty II Wojny, i jeszcze z niezłą i bardziej brutalną fabułą niż w MC.

Edytowane przez egonszef

Opublikowano

Przykro mi to mówić, ale mylisz się. COD 3 też miało numerek w końcu, a było inaczej pokolorowaną COD 2, więc wiesz...

będą śmigały na tym samym silniku tyle że ta nowsza będzie dopasiona a 5 część będzie znowu inna ( mam taką nadzieję smile.gif )

Activision już zapowiedziało, że koniec z numerkami serii Call of Duty. Wszystkie przyszłe projekty będą nosić po prostu podtytuły.

Opublikowano
już zapowiedziało, że koniec z numerkami serii Call of Duty. Wszystkie przyszłe projekty będą nosić po prostu podtytuły.

Pokaz żrodlo informacji, bo nie wierze.

A co do pojazdow to zamiast jakis jeepkow z dzialami na dachach czy niedajboze czolgow, dali by na multi jakis transporter opanecerzony do szybszego przemieszczania jednostej ( i wtedy mapki mogliby zrobic wieksze na multi ) :) To byloby cos :)

Edytowane przez Mihau_ALU

Opublikowano

Ja w CD-Action przeczytałem, że IW i Treyarch NA RAZIE skończyli z numerowaniem. Tłumaczą to tym, że piąta część będzie miała w numerku rzymskie V, czyli znak zwycięstwa. I na CoDV IW i Treyarch zakńczą serię Call of Duty, bo chcą, aby część V była zwycięstwem nad innymi seriami i całkowicie zdominowała gatunek FPS. A co do tematu. Po kiego grzyba w CoD WaW miotacz ognia? Nie wyobrażam sobie multi z udziałem tego miotacza. 12 chłopa palących wszystko do okoła? WTF? Jak dla mnie to na CoD4 mogłaby się seria zakończyć :P Ew. mogą dodać więcej broni i mapek i na tym koniec :) Podejrzewam, że wielu z obecych wymiataczy CoD4 przyznają mi rację ;) Pozdrawiam :)

Opublikowano

No to ja ci racji z tym zakończeniem tej serii nie przyznaje. :D

A sorry źle zrozumiałem .

ps. no to chyba CD-Action się coś pomyliło że część 5 będzie ostatnia bo jeszcze niedawno na wp.pl czytałem że pracują nad 6 częścią.

Edytowane przez terror

Opublikowano

Terro - oni mogą jeszcze wydać 100 gier, ale zapowiedzieli, że ta opatrzona numerem V będzie ostatnią. Mogą przecież przed wydaniem V wypuszczać wiele gier bez numerku jak np. CoD: WaW :)

Edytowane przez Tomasson225

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślicie że COD4 pozostanie bardziej popularny sieciowo czy odda palmę pierwszeństwa WaW ?

Opublikowano

Call of Duty: World At War w polskiej wersji Quantum of Solace w pełnej polskiej wersji, (PS3 , PC )

W przeciwieństwie do Bonda, otrzymamy kinową lokalizację na PC i PlayStation 3. Angielską wersję otrzymają posiadacze Xboxów 360, NDS, Wii oraz PS2. Istnieje duża szansa, że podobnie jak w wypadku Modern Warfare, gra trafi na nasz rynek równocześnie z Europejską premierą.

www.gry-online.pl

Edytowane przez gaspo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W ogóle grafa na wielki plus,musze czym szybciej myślec o LCD bo ta gra urasta do miana musze ją mieć :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Filmiki z multi :

1

http://pl.youtube.com/watch?v=_c8G4GcoW50

2

http://pl.youtube.com/watch?v=Y852gzqaCL8&...feature=related

3

http://pl.youtube.com/watch?v=vBd9yLov65Y nowa mapa

Ciekawie się zapowiada :)

Zdjęcia z multiplayera :

http://pl.youtube.com/watch?v=UsDtPlBT2t0

Będzie dało się grać psem !! lol

http://pl.youtube.com/watch?v=Y852gzqaCL8&...feature=related

Pies go zabił i był killcam ( mi aż sie tak nieraz smutno robi jak zbijają te pieski a one tak jęczą :(

Edytowane przez terror

Opublikowano

Nie bedzie mozna bylo grac psem... To jest tak ja w CoD 4. Tam tez jak kogos helikopter zabil to tez mial killcam z helikoptera, a jakos nie pamietam zeby mozna bylo latac helikopterem.

Tak wogole to Treyarch przekonalo mnie do drugiej wojny swiatowej i czekam na ten tytul tak jak kiedys czekalem na 4 :)