Yano 3 697 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) hm dziwne bo mialem popsy ale byly disabled ;p zaraz obczaje czy dziala ;p dupa ze nei da sie przewijac filmiku xD edit: działa thx Edytowane 26 Stycznia 2009 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 mam pytanie czy gta 1 i 2 sa w pelni emulowane przez psp ? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 nie powinno byc problemu. ogolnie z tego co wiem to z calej biblioteki gier na psx'a nie ruszaja [wcale] tylko 3 gry [wszystkie na tym samym silniku graficznym] jakies sredniaki nawet nie pamietam tytulu... chyba ktos podawal w tym temacie lub ogolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 up ;] uruchomil ktos tenchu: sa na psp po wgraniu patcha polonizacyjnego od Beriona? u mnie sie wiesza po ekranie startowym i logach Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 ostanio mialem problem z FF7 a teraz mam z ff8 gra sie zatrzymuje juz podczas intra, w readme psize ze najlepiej dziala na 4.01 a ja mam 3.90, jest jakis sposob zeby lepiej dzialalo bez zmiany softu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
michal89a23 1 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 witam. Mam takie pytanko czy bawił się ktoś z was DosBOX-em??? Z tego co wiem to za(pipi)i.... emulator, dzięki niemu można grać w stare gry z PC na PSP. Na Youtube ziomki grają na PSP w .... Heroes Might of Magic 2!? ( Hirołsi w kieszonce !!! ---> dla czegoś takiego warto ponownie kupić PSP ) . Widziałem już kilka emulatorów na PSP, m.in N64,NES,AMIGA, no ale o czymś takim jak DosBox słyszę po raz pierwszy. Nie żebym znowu zaczynał ale.... Emulatory to prawdziwa MOC tej konsolki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 pare miesiecy temu jak sie interesowalem odpaleniem ff8 na psp to nie dalo rady, nie wiem czy cos sie zmienilo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) up ;] uruchomil ktos tenchu: sa na psp po wgraniu patcha polonizacyjnego od Beriona? u mnie sie wiesza po ekranie startowym i logach jakby ktos mial ten problem, a nie zanosi sie, to rozwiazanie jest proste... tylko palowa wersja jest podatna na patcha [pal i ntsc sa poprostu rozne] ostanio mialem problem z FF7 a teraz mam z ff8 gra sie zatrzymuje juz podczas intra, w readme psize ze najlepiej dziala na 4.01 a ja mam 3.90, jest jakis sposob zeby lepiej dzialalo bez zmiany softu ? wgraj popsloadera i uruchom gre na 3.71 lub 3.52 popsie [u mnie na nich dzialalo] witam. Mam takie pytanko czy bawił się ktoś z was DosBOX-em??? Z tego co wiem to za(pipi)i.... emulator, dzięki niemu można grać w stare gry z PC na PSP. Na Youtube ziomki grają na PSP w .... Heroes Might of Magic 2!? ( Hirołsi w kieszonce !!! ---> dla czegoś takiego warto ponownie kupić PSP ) . Widziałem już kilka emulatorów na PSP, m.in N64,NES,AMIGA, no ale o czymś takim jak DosBox słyszę po raz pierwszy. Nie żebym znowu zaczynał ale.... Emulatory to prawdziwa MOC tej konsolki.znaczy sie ty o cos pytasz czy stwierdzasz fakt? ja sie tym bawilem chwile. gry dzialają, da sie grac. aha to temat o emu psx'a.. Edytowane 18 Lutego 2009 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Cotai dzieki za rade tylko 1 pytanie - mam popsa i uruchomil sie rpzy pierwszym odpalaniu a potem juz nie (a wybralem źle) wiec co zrobic zeby sie uruchomil znowu? tzn zeby wybór opcji sie uruchomil na poczatku zebym mogl zmienic na to co proponujesz? R Edytowane 18 Lutego 2009 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Siema. Mam problem z grą Spyro 3. Grałem sobie w nią chwilę i wyłączyłem PSP. Potem che jeszcze pograć, wczytuje save'a i dupa. konsola wyłącza się, albo jest czasrny ekran. Mój soft: 5.00 M33-4 . testowałem na kilku pops-ach. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Spróbuj wgrać najnowszą paczkę dla 5.00, ewentualnie odpal na starszych popsach(3.5x lub 3.7x) Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Mam tą najnowszą paczkę odpalałem na tych popsach co podałeś i dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Recovery menu -> format flash 1 and resorte.... Zwykle pomaga w 98% "dolegliwości" Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 juz myslalem, ze nikt tego nie napisze ;] ja bym jeszcze zrobil format karty pamieci, bo moglo sie cos zwalic [blad crc czy cus] Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) A ten format to nic nie zaszkodzi konsoli? Bo inne gry z szaraka działają(crash, metal slug) tylko ten spyro nie. Edytowane 23 Lutego 2009 przez Dynius Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 nie zaszkodzi... mozesz nawet manualnie wejsc do flash1 i wywalic wszystko co tam jest. ja i tak obstawiam blad save'a lub masz zwalonego eboot'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 kurcze po perypetiach z FF8 (okazalo sie ze iso bylo zle nagrane poprostu...) , w koncu moglem sie nacieszyc bo gra sie odpalila normalnie i wszystko bylo dobrze, przeszedlem 80% pierwszej płyty i nagle gra zaczela sie wieszac... wczesniej luzik, a teraz 4 razy sie zawiesila (podczas walk) , w ciagu 15 minut gry.. co moze byc tego powodem? bo jak tak dalej podzie to troche sie odechciewa grać.. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 sprawdz iso [nie eboot'a] programem ECCRegen. <juz w programie> klikasz PPM na dowolny sektor i zaznaczas 'check all' - nastepnie regenerate. jak bedziesz robil eboota, to daj mniejsza kompresje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 zle sie wyrazilem z tym iso ;p mam tylko ebooty (nie robilem ich sam), musial bym nakombinowac sporo zeby zrobic wlasnego eboota (nie czuje sie w tym pewnei chociaz raz robilem) Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) no to na innym popsie odpal ewentualnie wypakuj eboota, napraw iso i zrob jeszcze raz eboota z niską kompresja :> Edytowane 24 Lutego 2009 przez Coati Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Jeżeli gra frapsi to tylko i wyłącznie wina kompresji(o takich sprawach jak czysty flash, wyłączone pluginy i prędkość CPU nie wspomnę bo to oczywiste). Odpal PopstationGUI i zmień kompresję, ewentualnie znajdź czysty obraz gry z PSX i przerób go w Popsgui. Cytuj Odnośnik do komentarza
KainGorn 2 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Ja ostatnio pykam w Soul Blade (pierwsza część Soul Calibur na PSX) bo napaliłem się gdy zobaczyłem że robią SC na psp;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Słyszał kto o jakimś dobrym rozwiązaniu problemu z ikonką drakuli w pliczku z sejwem? Trochę mnie to wpienia, a zastanawiam się czy jest jakieś wyjście poza graniem na popsie <3.80 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Ściągnąłem RE 3, przerobiłem z bin na eboota, skopiowałem na karte i dupa, nie działa na żadnym POPSie. Mój soft: 5.00 m33-4. O co może chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Jeżeli konwersja przebiegła zgodnie z tutorialem (bo gdzieś pewnie o tym czytałeś) to możliwe, że: 1. Gra może wymagać pliku keys.bin(niektóre tytuły bez tego nie dają się odpalić) 2. Wszystkie pliki (zazwyczej jest to jeden plik EBOOT.PBP) znajdować się muszą w folderze, najlepiej żeby folder nazywał się tak samo jak kod gry np. SCES34007 (oczywiście w folderze GAME) 3. Wyłącz pozostałe pluginy w RM. 4. Zmień taktowanie CPU, najlepiej na najwyższe albo default. 5. Spróbuj na innej paczce POPS'ów i oprócz 3.70, 3.71 nie ma co bawić się z innymi. 6. Zobacz czy dzieje się tak też na innych MC. 7. Noi wreszcie mocarna reguła: RM->Format flash1 and resorte default settings... Musi działać, a jeżeli nie to gra jest potocznie mówiąc - dupnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi