Skocz do zawartości

Czego Wam brakuje w PS3?

Featured Replies

Opublikowano

Więcej gier typu Arcade na PS Store, przy czym dobrze by było, żeby były spolszczone, ale co najważniejsze niech obsługują multi Online i Voice Chat, tak jak wszystkie gry na Xbox Live.

• Odpowiedzi 98
  • Wyświetleń 31,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

napisy PL w oryg sofcie,

pelnoekranowa przegladarka,

skype (szczyt to gg),

support do wiekszosci popularnych formatow wizji i fonii,

wymiana gier online,

wszystko procz ostatniego licze ze wkrotce bedzie zrobione

i bedzie pieknie,

celowo nie biore pod uwage mozliwosci jakie serwuje nam

other os bo dla mnie konsola to konsola a jak postawie na niej ubuntu to juz nie jest konsola i tyle, zle mi sie kojarzy jak xbox

pozdroofka

Opublikowano

pełno ekranowa? a teraz taka nie jest?

ja to wiedze że w kilku przypadkach poprostu panowie nie wiedza co ich konola "może'" :P

ja tam bym chcaił specjalna wersje z dodatkowym RAM dla linuxa(a niech dadzą odrazu z 2gb)... PC niemam i w zupełności mi wystarcza Ps3 z YDLinux...

a kojarzy mi się wszystko z ... sexem ;)

Opublikowano

Przegladarka za chiny nie rozciaga mi sie na panorame tylko 4:3 jest przez co jak latwo sie domyslec trace wzrok na spozieranie na te malutkie literki:)

pozdroofka

Opublikowano

Jakim mnie wyprzedził xD

Wciśnij R3, może pomoże xD.

ja najbardziej liczę na Skype i czatowanie gdziekolwiek [ w grze, podczas słuchania muzy itp ], do tego XMB z poziomu wszelakiego, w tym z gier. Z takich 'marzeń', to fajnie byłoby GG odpalić, ale to jest niemożliwe niestety i nigdy nie będzie xD. Polskie czcionki też by się przydały, ale jak już wspomniałem... marzenia :P. Nic więcej nie potrzebuje, chociaż kto wie czym nas Sony zaskoczy...

Edytowane przez Hysz

Opublikowano
to fajnie byłoby GG odpalić, ale to jest niemożliwe niestety i nigdy nie będzie

jest mozliwe, wystarczy zeby sony w nowym firmware dodali obsluge jabbera - to uniwersalny, znany na calym swiecie protokol komunikacji, i dzieki niemu mozna tez gadac na gg :P co prawda wprowadzenie jabbera do ps3 tez jest malo prawdopodobne, ale juz nie jest niemozliwe ;)

Opublikowano

Niekumam o co wam chodzi z tym ze niemozliwe... a to czemu?

jaber to mogli by wstawic smialo... a gg to o tyle niekonieczni bo to w sumie regionalny produkt... ale skoro ma byc SCEPolska to moze niech sie wykarza na lokalnym rynku... duzy atut miec konsole z gg :P

Opublikowano

Ewentualnie mogliby wydać wersję GG działającą z poziomu przeglądarki xD [ ale to już nie Sony raczej... ].

Teraz wpadłem na pomysł, filmiki jako tapeta. Ta funkcja jest dość popularna w systemie Vista, tu też dałaby radę, a filmików loopujących w HD znajdzie się 'parę' :P

Opublikowano

A ja troche pofantazjuje :baby:

Niedawno kumpel do mnie pisze ze zacial sie w Uncharted -w bibliotece,nie wiedzial jak ustawic posagi .Ja nie pamietalem jak to bylo ,co innego jak bym odpalil gre ale juz jej nie mam .

I teraz wizja nie calkiem trzezwego umyslu...Kumpel zaprasza mnie do swojego apartamentu w Home ,wbijam do niego ,jego ludzik siada przed wirtualnym lcd a on sam w prawdziwym domu wklada plytke z gra i zaczyna grac .Ja widze na wirtualnym lcd jak on gra ( nie jego postac oczywiscie tylko sama gre ) ,przez caly czas mamy kontakt przez headset...Nie mam pojecia czy takie cos jest mozliwe ale byloby za.je.bi.scie :P

Opublikowano

@Jakim

Dzieki za podpowiedz, okazalo sie ze mam zbyt zaawansowany telewizor heh:) obcinalo mi czesc gory, pogrzebalem w ustawieniach dalem undrescana i jest w miare, czlowiekowi nie chce sie siegac po instrukcje nawet:)

pozdroofka

Opublikowano

Przypomniało mi się o jeszcze jednej rzeczy, mianowicie identyfikacja gier z PSXa i PS2, na zasadzie tych z PS3. Jeżeli ktoś gra w jakąś grę z PSXa/PS2 widzimy to w jego statusie. sadzę, że to nic trudnego, a przydatny bajer.

Opublikowano

I tu jest pies pogrzebany że w trakcie gry w tytuły z ps2 przestaje działać połączenie z siecią... i np. nie ściagają się dema... powinni to zmienic... to duża wada

Ja mam funkcje którą powinnie usprawnić a napewno nie jest jakaś wymagająca.

Jeśli jest taka możliwośc gram w gry w FULL HD, także tytuły emulowane z ps2 lepiej wyglądają na FULL HD z upscalingiem.

Ale już przegladanie stron internetowych jest nie praktyczne dla mnie w takiej rozdzielczośc... dużo bardziej wole wtedy 720p i chciałbym móc sobei wybrać w jakiej rozdzielczości co chce robić... grać, przeglądac www, ogladać filmy...

Opublikowano

W sumie ja tego nie rozumiem, samo w sobie PS3 nie ,,uruchamia" gier z PSX/PS2, tylko soft emulujący(a to raczej uniemożliwia, możliwości wyświetlania tytułu w który gramy). Najwidoczniej XMB się ,,wyłącza" na rzecz lepszej pracy tego softu.

Opublikowano

kiedy oglada filmy na DVD, nie na blu-ray też mi się wyłącza net... (napewno przy UPSCALINGU)

Opublikowano

akurat wczoraj ściągałem kilka rzeczy z sieci, trailery z gametrailers i w trakcie oglądania dvd nie przerwało ściągania pliki miały po 50mb i na pewno nie zdążyły się ściągnąć po wyłączeniu trybu oglądania

Opublikowano

Mi w PS3 brakuje

- achievementsy i gamescore(zresztą niedługo kupie Xboxa360)

-Polskiej czcionki

-żeby te dema naprawili bo ja jak ściągnołem DM4 a mój ziom spruboał na swojej PS3 t ozawsze ten sam błąd z numerkami na końcu występował

-żeby takie gry jak Pain nie kosztowały 40zł :D

Opublikowano
CYTAT(Maximmus @ 15 02 2008, 17:18) *

kiedy oglada filmy na DVD, nie na blu-ray też mi się wyłącza net... (napewno przy UPSCALINGU)

akurat wczoraj ściągałem kilka rzeczy z sieci, trailery z gametrailers i w trakcie oglądania dvd nie przerwało ściągania pliki miały po 50mb i na pewno nie zdążyły się ściągnąć po wyłączeniu trybu oglądania

urzywasz upscalingu filmów dvd?

Opublikowano
A ja troche pofantazjuje :baby:

Niedawno kumpel do mnie pisze ze zacial sie w Uncharted -w bibliotece,nie wiedzial jak ustawic posagi .Ja nie pamietalem jak to bylo ,co innego jak bym odpalil gre ale juz jej nie mam .

I teraz wizja nie calkiem trzezwego umyslu...Kumpel zaprasza mnie do swojego apartamentu w Home ,wbijam do niego ,jego ludzik siada przed wirtualnym lcd a on sam w prawdziwym domu wklada plytke z gra i zaczyna grac .Ja widze na wirtualnym lcd jak on gra ( nie jego postac oczywiscie tylko sama gre ) ,przez caly czas mamy kontakt przez headset...Nie mam pojecia czy takie cos jest mozliwe ale byloby za.je.bi.scie :D

Bardzo dobry pomysł :D Do czegoś takiego nawet nie trzeba wielkiej przepustowości łącza, bo osoba oglądająca, ogląda TYLKO obraz i słyszy dźwięk. Nie musi sterować postacią itp.

Ogólnie to ja chcę wreszcie Home, dostęp do XMB podczas gry i różne funkcje typu zegarek, data itp. w menu.

Oczywiście częstsze update'y PSS też nie byłyby złe. W Japonii nawet codziennie może być aktualizowany, a reszta świata może tylko co tydzień?

Większa optymalizacja XMB (to przez niego mamy spadki Framerate'u w grach - wystarczy powyłączać opcje XMB i już gra chodzi płynniej (testowane na kilku forach) ), podobno XMB w CZASIE GRY pobiera ok. 96MB RAM, a SONY MA ZAMIAR (kiedy? to jest pytanie :) ) zoptymalizować kod, aby pobierał MAKSYMALNIE ok. 32MB podczas gry.

Lepsza przeglądarka by się przydała (szybsza, płynniejsza, więcej stron naraz i obsługa najnowszych funkcji Flash)

Pełne wersje gier z PS2 i większa biblioteka gier z PSXa na Playstation Store.

Niższe ceny gier na PS3. Na allegro można wyciągnąć za np. 160ZŁ, ale np. 120ZŁ za grę (co i tak ma się NIJAK do 60-80ZŁ za grę PC) byłoby bardzo ZA(pipi)ISTE i przystępne dla prawie każdego użytkownika PS3.

Bolało mnie jak wydałem JEDYNE 513ZŁ na AŻ Trzy gry na PS3....

Edytowane przez Katana

Opublikowano

A może funduszy na gry? :)

Ten rok (i kolejne, of course) przyniesie wysyp dobrych gier na PS3 :) O to nie powinien się nikt martwić :)

Opublikowano

Czy wysyp to zobaczymy. Kto wie ile beda odwlekac. Moze sie okazac ze w ffXIII pogramy za rok w gta za 5 miechow itp :) Jak narazie to naprawde brakuje gier. Moja czarnulka sie kurzy juz od miesiaca bo nie chce mi sie w taki chlam grac :) Tylko czekam na devila ale to nadal nie to :] Kiedy nadejda czasy takich gier jak na ps2:] Mam nadzieje ze w wakcje tego roku chociaz :)