Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Tak wszyskie residenty mają demko, teraz niby requiem ma nie mieć, ale to są kłamczuchy więc lepiej poczekać. A z open worldami to nie zlicze ile dostawaliśmy triali albo innych darmowych weekendów do takich gier. Czy dem jest mniej? No tak, zdecydowanie, ale to trwa od czasu ps3 a nie od wczoraj.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 7 minut temu, Pupcio napisał(a):Jest pełno dem, ale mejm chyba zna tylko gry sony playstation to oni rzeczywiście już nie robią No to tym bardziej idiotyczne jest twoje pobieranie pelnego pirata i granie 2h 6 minut temu, Bzduras napisał(a):Już nie mówiąc o tym, że i Steam i Xbox mają raz na pół roku (a może i częściej, nie pamiętam) wydarzenia, w których pojawia się w pizdu nowych dem i tylko na tym się skupiają. Ale jak się patrzy na świat zza niebieskich krat to można takie bzdety przegapićNo jak sie nie czyta ze zrozumieniem postow bo juz zielona krew kaze bronic marki to tez mozna przegapic:19 minut temu, Mejm napisał(a):A nie robia, cyklicznie, dwa razy w roku przez tydzien znaj laske pana i masz tu sobie pograj w demka xDDTo fantastyczne wydarzenia xD4 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):Z takich tradycyjnych dem, oczywiście nie zawodzi Capcom, bo wszystkie (?) odświeżone i nowe Residenty je mają.Capcom jedyna konsolowa firma bo wypuszcza dema z czasowym ograniczniem.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minutę temu, Mejm napisał(a):12 minut temu, Bzduras napisał(a): Już nie mówiąc o tym, że i Steam i Xbox mają raz na pół roku (a może i częściej, nie pamiętam) wydarzenia, w których pojawia się w pizdu nowych dem i tylko na tym się skupiają. Ale jak się patrzy na świat zza niebieskich krat to można takie bzdety przegapićNo jak sie nie czyta ze zrozumieniem postow bo juz zielona krew kaze bronic marki to tez mozna przegapic: 25 minut temu, Mejm napisał(a): A nie robia, cyklicznie, dwa razy w roku przez tydzien znaj laske pana i masz tu sobie pograj w demka xDDTo fantastyczne wydarzenia xDKurwa faktycznie, pod włos mnie wziął jebany Zwracam honor.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ty w 95 kupowałeś jak frajer gazetke z płytą cd żeby pograć w demka i je instalowałeś przez 5 godzin bo chyba do tego dążysz że kiedyś było lepiej?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Może skończmy już dyskusję o piractwie i wróćmy do tego, że nawet jakby Epic rozdawał tego RDR2 za free, to grzybiarz, który na tę grę czekał najbardziej, dodałby ją do biblioteki i pewnie nigdy by jej nie uruchomił. Nie on jeden, sądząc po różnych wpisach w internecie i polubieniach wpisów odnośnie "dodawania i niegrania w gry na epicu".
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Wy to macie problemy. Jak kogoś nie stać, to niech piraci, a to jak to sobie usprawiedliwi to mało mnie obchodzi. Gierki serious business.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 25 minut temu, Pupcio napisał(a):Ty w 95 kupowałeś jak frajer gazetke z płytą cd żeby pograć w demka i je instalowałeś przez 5 godzin bo chyba do tego dążysz że kiedyś było lepiej?Dzizas zetka uspokoj sie, nikt ci nie chce niszczyc dziecinstwa. Jak chcesz to sobie czekaj pol roku az ci cos tam wleja do koryta na f e s t i w a l u. Ja po prostu sie z tego smieje.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Nie, ty po prostu jak zwykle jęczysz na wszystko co powstało na tej planecie po 2000 roku
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Nie, ja sie smieje ze trzeba czekac tyle czasu zeby zagrac w demo. Jak to dla ciebie akceptowalne, to juz wiadomo dzieki komu branza obecnie wyglada jak wyglada
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 13 minut temu, Shankor napisał(a):Jak kogoś nie stać, to niech piraci, a to jak to sobie usprawiedliwi to mało mnie obchodzi.Jak cię stać, to płacisz i nie bierzesz reszty w sklepie, czy szanujesz swoje pieniądze? To, że mam pieniądze, nie znaczy, że będę je wydawać na gówno w papierku, jak to teraz się przyjęło w tej smutnej branży. To znaczy można i tak, ale przysłowiową fifkę kupują ćpuny, a nie racjonalni ludzie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, Mejm napisał(a):Nie, ja sie smieje ze trzeba czekac tyle czasu zeby zagrac w demo. Jak to dla ciebie akceptowalne, to juz wiadomo dzieki komu branza obecnie wyglada jak wyglada Jak ostatnio sprawdzałem to nigdy nie było wymogu wydawania demek, jak twórcom nie zależy żeby mnie zachęcić do swojego produktu to mnie tym bardziej. Ja gram już 25 lat w gry wideo więc demka to raczej ciekawostka, więc pytaj jak będziesz sie wahał przy jakimś zakupie bo znowu wleci perełka do kosza pokroju anthem
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 11 minut temu, krzysiek923 napisał(a):Jak cię stać, to płacisz i nie bierzesz reszty w sklepie, czy szanujesz swoje pieniądze? To, że mam pieniądze, nie znaczy, że będę je wydawać na gówno w papierku, jak to teraz się przyjęło w tej smutnej branży. To znaczy można i tak, ale przysłowiową fifkę kupują ćpuny, a nie racjonalni ludzie.Porównanie kradzieży do zabierania reszty w sklepie. Widzę, że wchodzimy na wyższy poziom. Powtarzam, rób co chcesz, mało mnie to interesuje. Fikołki filozoficzne również.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ale to ty napisałeś:44 minuty temu, Shankor napisał(a):Jak kogoś nie stać, to niech piraciNo to odpowiadam ci, że stać mnie, ale i tak będę piracić w wybranych sytuacjach, bo nie będę płacić za kota w worku, z wadami ukrytymi, nieujętymi w marketingowym bełkocie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 24 minutes ago, krzysiek923 said:Ale to ty napisałeś:No to odpowiadam ci, że stać mnie, ale i tak będę piracić w wybranych sytuacjach, bo nie będę płacić za kota w worku, z wadami ukrytymi, nieujętymi w marketingowym bełkocie.Mamy takie czasy, że nie kupuje się kota w worku. Możesz sobie przeczytać opinie na temat gry na forum, przejrzeć recenzje branżowe, jak lubisz to możesz też zobaczyć na YouTube. Możesz też kupić grę i oddać ją po dwóch godzinach. W taki oto sposób można się przekonać o jakości czy stanie technicznym gry przed zakupem.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Kiedyś za dzieciaka się po prostu odpalało dema z gazetek jak się nie miało kasy na gry. W wersje demo nie gram chyba od czasu xboxa 360 ale fajnie, że nadal są coby człowiek mógł sobie przetestować grę. W game passie zasysam po prostu całą gierkę i najwyżej leci z dysku jak mi się nie podoba. Chociaż zamiast "testowania" gier i robienia sobie z profilu śmietnika (niestety mam ocd pod tym względem) to po prostu robię zawsze research przed ściągnięciem danego tytułu.
Opublikowano 27 minut temu27 min 41 minut temu, Czoperrr napisał(a):Mamy takie czasy, że nie kupuje się kota w worku.Jak mają problem, żeby dopracować grę na premierę, to "takie mamy czasy", że są early accessy, a nie wypuszczają frankensteina za pełną cenę i klient dowaduje się po fakcie, bo w oficjalnym opisie na steam nie uświadczysz, że "mogą wystapić pewne niedogodności", czytaj wady ukryte, z pełną świadomością wydawcy.Możesz sobie przeczytać opinie na temat gry na forum, przejrzeć recenzje branżowe, jak lubisz to możesz też zobaczyć na YouTube. Możesz też kupić grę i oddać ją po dwóch godzinach. W taki oto sposób można się przekonać o jakości czy stanie technicznym gry przed zakupem.Mogę, ale nie zawsze mi się to opłaca, albo mi się nie chce, tak jak im nie opłaca się przesuwanie terminów w celu poprawy produktu, albo informowanie mnie o problemach przed zakupem. Nie po dwóch godzinach, tylko przed upływem dwóch godzin, a dwie godziny niekoniecznie zawsze dadzą ci pełną odpowiedź.Z twojego postu wynika, że jeśli ktoś w tym sporze jest winny, to wyłącznie gracze, którzy nie mogą dbać o własny portfel i własną perspektywę na własny sposób, a wydawcom po prostu wolno praktykować taką patologię, bo "takie mamy czasy", przesuwanie terminów to strata pieniędzy i nie ma co drążyć. Może wystarczy, żeby wydawcy byli bardziej transparentni na temat wątpliwego stanu technicznego swoich dzieł?Nie napisałem nigdzie, że jestem zwolennikiem piracenia dla zasady, bo "po co płacić, jak jest za darmo", tylko że dopuszczam możliwość robienia tego z głową, póki coś się nie zmieni po tamtej stronie.