Opublikowano sobota o 16:072 dni W NBA się dzieje. Wiadomix... Sochan w Knicks - nowojorska polonia się na pewno z tego powodu ucieszy; dla przeciętnego Polaka usłyszeć, że taki o to ,,Pan Sochan" w NBA ląduje w Knicks... to najlepsza opcja: wizerunkowo i marketingowo. A czy nasz grajek się tam sprawdzi? Raaaaczej tak, ale jako ta ,,opcja z ławki". Secondo: LeBron James... O materności! 41 wiosen na karku (no prawie) a ,,On wciąż w sobie to ma!". Bronek dokonuje historycznych rzeczy: triple double i to w takim przedziale czasu podczas meczu, i to w taki nierównej ostatnio dyspozycji, i to w okolicznościach wskazujących na presję ,,no bo zbliża się ALL-STAR WEEKEND w LA" - totalnie totalne czapki z głów, coś czego żadne słowa nie opiszą. Król James jest nieziemsko niesamowity. No i nie dziwię się opiniom (drugi filmik) ekspertów, byłych All-Starów, analizujących to ostatnie ,,td" Jamesa właśnie.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Podobno mecz gwiazd w nowym formacie wielki sukces, nawet się zawodnikom chciało (podobno, nie oglądałem). Nadal uważam, że problemem nie jest format, tylko podejście graczy. Największym gwiazdom i tak się nie chciało grać, kilku zawodników podjęło rękawice (Wemby, Edwards, Kawhi) i tyle.Format wschód-zachód miał historię, pobijanie rekordów punktowych i nie tylko, tytuły MVP coś znaczyły. Sami zawodnicy go zniszczyli swoim podejściem.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. No dziwnie się widzi temat dnia: ZAWODNIK SIĘ STARAŁ. Ale wszyscy o tym gadają. Wemby się starał, Edwards w reakcji na to dostosował się i też się starał, pozostali musieli trochę się dostosować.Raczej rozumiem ogólnie jednak zawodników. Nie mają wielu powodów, by się starać, to mecz towarzyski, jakby doznali kontuzji w nim i stracili szanse na tytuł to by był skandal lol. Czy kiedyś "tytuły MVP coś znaczyły"? No właśnie nie wiem. W czasach MJ-a, ten tytuł dostawali np. Mitch Ritchmond czy Glen Rice, ile osób to dzisiaj pamięta? Ja sam nie pamiętam, bym o tym słyszał. Kobe, LeBron, Iverson, Shaq dostawali... no fajnie, tak czy siak największe gwiazdy danego momentu.