Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Call of Duty: World at War

Featured Replies

Opublikowano

Nie chodzi o kitranie sie po katach, tylko staranie sie chodzic jak najblizej rogu mapy, wtedy jest duzo mniejsza szansa ze dochodzisz do wymiany ognia z przeciwnikiem, a tu ktos nagle czestuje cie seria w plecy.

Bronie w sporej czesci przypadkow maja maly rozrzut, wiec celowanie tez nie wymaga hiper skilla. Mozna powiedziec ze gra jest noob friendly ;)

Edytowane przez Fernando

• Odpowiedzi 653
  • Wyświetleń 68,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nadal uważam że MP nie ma pojary do COD4.

Opublikowano

Jest grupa osób które tak uważają, ale dla większości multi jest dokładnie takie samo (+inne mapy i bronie) jak w czwórce i wolą zmienić na piątkę, bo czwórka im się przejadła (tak jak mi).

Opublikowano

Przeciez to w zasadzie jedno i to samo. Obie czesci maja lepsze i gorsze mapy, podobne perki. Denerwujace bywaja psy, ale helikopter tez byl. W czym, wiec tkwi wyzszosc czwartej czesci ?

Opublikowano

Moze poprostu klimat. Tutaj 2 WS, tam z "modern warfare". Mnie osobicie bardziej kreca gry z karabinami typu mp5, ak47 ale mp44, thomsony tez daja rade, zwlaszcza w COD2/5.

Opublikowano

Też mam już dość COD'a 4 dlatego raz na jakiś czas gram w COD5 ale to nie to samo już ,jak dorwałem COD'a 4 grałem jak szalony...

Opublikowano

Muszę stwierdzić, że tryb veteran to nie jest już przyjemność z grania. Jak dwudziesty raz powtarza się przejście z jednego checkpointa do drugiego, mam taki poziom frustracji, że k... i ch... lecą jak popadnie a pad powinien być rzucany o ścianę.

To nie jest już zabawa dla takiego casuala jak ja, to jest kuźwa jakaś męczarnia.

Ale w tym trybie widać przegięcia - cały ogień przeciwników skupiony na mnie jakbym był na czerwono pomalowany, każdy strzał z jakiejkolwiek broni i jakiejkolwiek pozycji trafia we mnie, mimo, że obok biegnie parę osób, wejścia, pomiędzy dwóch żołnierzy, którzy idą przodem i sobie gdzieś tam strzelają i nie widzą pomiędzy nimi wroga, który ich też nie widzi ale za to dostrzega mnie, niemożliwość nabrania oddechu, bo trzeba dojść gdzieś, żeby skończył się respawn wrogów no i na koniec majstersztyk - NBA się chowa, granatem skądkolwiek wróg nie rzuci, gdziekolwiek by się nie znajdował, gdziekolwiek ja bym się nie przyczaił, zawsze granat ląduje obok mnie. A jak jestem w stanie go odrzucić to lądują obok trzy.

Opublikowano

Potwierdzam, Veteran w WaW zupełnie mnie nie śmieszy... W 2-ce było dość ciężko (chwilami bardzo) ale dałem rade skatować go w kilka dni. 4-ka poszła w trakcie jednego weekendu, ale przy piątce dałem sobie siana po chyba 5 czy 6 levelu. Szkoda zdrowia ;)

Opublikowano
Potwierdzam, Veteran w WaW zupełnie mnie nie śmieszy... W 2-ce było dość ciężko (chwilami bardzo) ale dałem rade skatować go w kilka dni. 4-ka poszła w trakcie jednego weekendu, ale przy piątce dałem sobie siana po chyba 5 czy 6 levelu. Szkoda zdrowia ;)

A mi się wydaje, że jest podobnie, naprawdę trudne momenty są może 4-5. Reszta checkpointów zatrzymuje nas góra na kilkanaście minut. W trójce niektóre były podobnie frustrujące.

Opublikowano

Też tak mam ale dobiłem do 14 levelu i dałem spokój póki co (dokończyłem na hardened) - ze 3 dni siedziałem nad jednym momentem aż uciekła radość z grania w ten tytuł a szkoda <_<

Opublikowano

Też tak mam ale dobiłem do 14 levelu i dałem spokój póki co (dokończyłem na hardened) - ze 3 dni siedziałem nad jednym momentem aż uciekła radość z grania w ten tytuł a szkoda <_<

Hmm ja przechodziłem COD4 na veteranie parę dni temu i teraz przechodzę COD5 na veteranie i moim zdaniem veteran w COD'dzie5 jest śmiesznie łatwy... Ostatnie parę dni to było dla mnie piekło - No Fighting In The War Room przechodziłem przez 3-4 dni <_<

Opublikowano

OK, niech będzie - gra jest prosta, ja jestem słaby :) Poproszę zatem szefów o rzeczowe porady na level no 5. Przebijam się przez płonący las, w miejscu gdzie okopali się Niemcy (pod mostem, na którym śmiga czołg). Napierniczam w nich dobre 15 min, a i tak non-stop pojawiają się nowi - syzyfowa robota. Nie jest to niby nowość w COD, ale w tym miejscu zwyczajnie mi się odechciało. Próbowałem chyba przez 2 dni i dałem sobie siana, po tym jak "wspierający mnie" koleś pozwolił Niemiaszkowi przejść tuż obok i posłać mi kule w pelcy.

Opublikowano

Spróbuj iść lewą stroną, okopami, potem trzeba odbić w prawo i zbliżyć się z boku do stanowiska karabinu. W okopach musisz wiedzieć skąd wybiegną Niemcy, a gdy chwilowo opanujemy sytuację i trzeba będzie zbliżyć się do mostu, należy wyczuć moment (gdy wybijemy sporo Niemców, a nie będą biegli nowi). Checkpoint jest zaraz pod mostem. To jedno z miejsc, gdzie wrogowie wypadają bez końca, więc strzelanie z pewnej odległości nic nie daje, trzeba szturmować.

Opublikowano

Udało się :) uff... Aktualnie jestem w 14 misji chyba.

Czy tylko u mnie wywala sporadyczne bugi podczas wczytywania checkpointów? Troszkę to wredne, więc trzeba zmuszać się do przechodzenia całej misji przy jednym posiedzeniu.

Opublikowano

Ja miałem tak ok. 5 razy w trakcie kampanii.Nie powiem denerwowało mnie to.Wiadomo,że na veteranie każdy checkpoint na wagę złota.

Opublikowano
  • Autor

Ja mialem raz takiego buga zwiazanego z checkpointpami.

Opublikowano

U mnie jakieś 5-6 razy, w trakcie przechodzenia całego Veterana. Raz nawet podczas... zapisywania checkpointa (i trzeba było przechodzić całość od początku). Co ciekawe - skończyłem wcześniej całego COD'a na poziomie regular i problemów nie było.

Tak czy inaczej - aktualnie jestem na ostatniej "strzelaninie" (save przed nią). Lekko nie ma :) Skończe to i do singla nie wróce już przez najbliższe kilka miesięcy :P Veteran jak zwykle wnerwia, co nie zmienia oczywiście faktu, że kampania w nowym CoD jest IMO bardzo dobra.

Opublikowano
  • Autor

Kampania rzadzi, ludzie sie bali, ze znow II wojna itp. Imo to jeden z lepszych shooterow w realiach IIWŚ.

Opublikowano

COD5 na HARD skończony uff nie było lekko :) ale poszło, teraz robie Achivy i misje na Veteranie tylko te gdzie Achiv wpada, Vendetta już zaliczona :)