Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts

Featured Replies

Opublikowano

"Sonic Heroes", 2004 rok, "Rayman 3" rok 2003, "Crash Twinsanity", 2004 rok, ostatnio "Simpsonowie" na X360/PS3 (chociaż to aż tak "klasyczna" platformówka nie jest)...

Jeśli szukasz klasycznych platformówek, polecam "Mega Mana któregoś-tam" na PSXa...Nikt Ci nie każe w nowego "Banjo" grać...

• Odpowiedzi 69
  • Wyświetleń 15,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
"Sonic Heroes", 2004 rok, "Rayman 3" rok 2003, "Crash Twinsanity", 2004 rok, ostatnio "Simpsonowie" na X360/PS3 (chociaż to aż tak "klasyczna" platformówka nie jest)...

Jeśli szukasz klasycznych platformówek, polecam "Mega Mana któregoś-tam" na PSXa...Nikt Ci nie każe w nowego "Banjo" grać...

Rzeczywiście topowe tytuły. Dobra, EOT.

Opublikowano

dziobak, super mario galaxy - i wszystko jasne

Opublikowano

Spodziewałem się odrodzenia wspomnień z przygody na N64 lecz po tym co widzę, póki co na szotach - jest mizernie, już nie chodzi o oprawę czy budulec klockowy z byle czego ale, chyba z takich gier kompletnie wyrosłem. Zdecydowanie XBOX 360 i jego faworyzowany gatunek gier zatracił mój zapał do zagrywania się w popierdółki, platformówki i zbieraninę połączoną z kolekcjonowaniem każdej śrubki, gwiazdki i innego ciasteczka. Chciałbym się mylić..

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy wiecie, ale jest do pobrania demo na MarketPlace :). Ja po za poznaniu sie z gra stwierdzam...

WYPAS NA MAXA !!

Cos pieknego normalnie :). Rare odwalilo kawal dobej roboty. Frajda z gry ogromna. Sliczna kolorowa grafika (cos jak Viva Pinata) no i humor wylewajacy sie z ekranu :). Tworzenie wlasnych pojazdow jest masakryczne i daje mnostwo zabawy (i smiechu... np. kiedy zle polaczysz czesci, to w edytorze do testowania twoj pojazd sie rozleci :D. Albo jak jedna strona bedzie zaciezka...)

Xbox360 ma w rekach mega exclusive :). Microsoft wiedzial co robi kupujac Rare - kure znoszaca zlote jaja :D. Ja juz wiem jaka gre kupie sobie w niedalekiej przyszlosci...

Cudo, cudo i jeszcze raz CUDO !!

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

Nasz bohater ma moce przewyższające wielokrotnie Starkiller'a z SWFU :D no i model jazdy bije GTA na głowe...

a tak poważnie to jest śmiesznie i casualowo - czyli tak jak miało być :).

Opublikowano
Nasz bohater ma moce przewyższające wielokrotnie Starkiller'a z SWFU :D no i model jazdy bije GTA na głowe...

a tak poważnie to jest śmiesznie i casualowo - czyli tak jak miało być :).

Casualowo? Hłehłe! Zdobyć trofea T.T. i w ogóle wymasterować grę... casual nie da rady. Casualowo jest przez pierwsze 2 godziny zabawy, później poprzeczka wędruje w górę. M.in. Banjo i Mario to gry HC, które tylko wyglądają jak słodkie popierdółki.

Opublikowano

Zagrałem dzisiaj chwilę w pełną wersję i natknąłem się na jeden z największych baboli spolszczeniowych ever. Autorzy tłumaczenia z zrobili z Kazooie postać płci męskiej, podczas gdy to jest "ona" ;) Ja rozumiem, że w Polsce w poprzednie gry z serii Banjo grało na tyle niewiele osób, że większość tego babola i tak nie zauważy, ale tak czy siak wypadałoby wiedzieć co nieco o temacie nad którym się pracuje. Zresztą nawet nie trzeba było grać w poprzednie części, wystarczy zobaczyć sam boxart, albo którykolwiek z trailerów, żeby zauważyć zdecydowanie kobiece cechy u Kazooie (np. rzęsy czy głos). Wygląda na to, że tłumacze dostali po prostu parę kartek z tekstem i polecenie "przetłumaczcie" ;).

Opublikowano
Wygląda na to, że tłumacze dostali po prostu parę kartek z tekstem i polecenie "przetłumaczcie" ;).

Właśnie tak to wygląda: loc-kit to nic innego, jak arkusz w Excelu. W jednej kolumnie oryginalne teksty, w drugiej miejsce na wesołą twórczość ekipy lokalizacyjnej.

Opublikowano

Jedno jest pewne:

zeby ja przejsc to trzeba bedzie sie wykazac pomyslowoscia w tworzeniu pojazdow :)

Opublikowano

Ma ktoś lokalizacje wszystkich skrzynek w demku? No i gdzie są skrzydła? Kurde, znalazłem je jak grałem pierwszy raz i sobie latałem samolotem, teraz ni (pipi) nie wiem xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W tych swiatach gry tez sa skrzynie (troche wieksze niz w miescie) ale czy one zawieraja czesci do pojazdow? Czy to tylko taka podpucha, bo jest na nich twarz tego trupioglowego mechanika, ale w zaden sposob nie da rady ich przeniesc do miasta. O cio tu chodzi?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam grę i co mogę powiedzieć ? gra się konkretnie ,grafika trzyma wysoki poziom ,gameplay daje radę ,nie wiem o co ta zadyma i tak niskie oceny ;)

Edytowane przez Soul

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie i Panie, potrzebuje lekkiej podpowiedzi.Ci co nie graja niech nie czytaja, bo lekki spojlerek sie pojawi:

Jestem w swiecie przypominajacym bebechy konsoli.Dostalem misyjke uratowania trzech technikow i tu mam problem, bo jade po nich swoim tackowatym pojazdem, ale okazuje sie, ze jest on do tej misji chyba nie wystarczajacy, poniewaz musze w nim zamontowac siedzenia.Niestety siedzenia mam tylko dwa a technikow jest trzech.To jest jednak szczegol.Nie to jest problemem, a ci skurczybyccy "przeszkadzacze", czyli slugusi Gruntildy.Wciaz wala w moj samochod, laduja sie na pake i zrzucaja technikow co czyni misje iscie hardkorowa, o ile wogole wykonalna .Jest na te zlosliwe kulki jakis dobry sposob?Powinienem sobie zmienic pojazd na inny, uzbroic go jakos?Prosze o podpowiedz.

Opublikowano

Przepraszam, czy w ta gre nikt nie gra? ;)

Mam nastepne pytanie.Do jednych z zawodow chcialbym uzyc traktora, ale nie moge, poniewaz dostaje informacje, ze brakuje do niego czesci.O jakie czesci chodzi i jak je zdobyc?

Edytowane przez Czezare

Opublikowano
Przepraszam, czy w ta gre nikt nie gra? ;)

Mam nastepne pytanie.Do jednych z zawodow chcialbym uzyc traktora, ale nie moge, poniewaz dostaje informacje, ze brakuje do niego czesci.O jakie czesci chodzi i jak je zdobyc?

Ja gram.

Jeśli chodzi o projekty pojazdów których nie możesz zbudować, to części których brakuje w edytorze są podświetlone na czerwono.

Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie, musisz sobie sklecić jakąs porzadną taksówkę z trzema siedzeniami i bronią na dystans (najlepiej pociski jajeczne + granatnik), do tego polecam osłonić pojazd zderzakami (chyba Gadżety) i kolcami (Broń bezamunicyjna).

Możesz też poczekać trochę aż dostaniesz śmigła i zrobić helikopter transportowy, wtedy przeszkadzajki nie będą problemem.