Jump to content

Muzyka reggae

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest _Milan_
No ja tez uwazam, ze to calkiem znosny gatunek muzyki, ktory chyba nie ma swoich przeciwnikow poza debilami :).

milo mi , debil jestem;], nienawidze regge, z wyjatkami, te stare marleje jeszcze zniose, ale kapele w stylu vavamuffin indiosy i inne scierwa to podmuzyka, trzeba byc wyjatkowo malo wymagajacym fanem muzyki by sie tym zadowalac, od storny technicznej, struktury kawalkow, nie ma w tym co szukac, a szczerosci i prawdziwosci tez juz raczej sie nie znajdzie, bo jak tu wierzyc polaczkom ktorzy przyklejaja sobie dredy pzred koncertem i wygladaja jak klauni.

regge zaraz za manieczkami w moim rankingu, obok polskiego hip-hopu.

Edited by _Milan_

Nie lubię, pojękiwania facetów o miłości z dodatkiem "man", "dża" i "gandzia" uważam za głupie. Do tego dochodzi fakt, że sama warstwa muzyczna mi się nie podoba. Dziękuję.

kto słucha reggae ten rucha kolegę

nie inaczej.

+1

ja podzielam zdanie mniejszosci (chyba) i nie lubie Jamajskich muzyczek, nie maja kopa jakiego wymagam, i jakies takie za radosne jak dla mnie, w ogole w mojej okolicy to reggae to jakis ewenement kazdy slucha i mnie tym morduje...

a do auta to sie w ogole nie nadaje (w moim przypadku, nie wyobrazam sobie siebie gnajacego >150 a w playerze np. Marley... ; no ale jak ktos lubi sie "powozic" powolutku po miescie to niech sobie slucha jak nie wytrzymam to i przy mnie i tak ja go zaglusze "wrzaskami" np. Godsmack'a)

moje zdanie i go nie zmienie, szanuje wasza radosna muzyczke ale jej nie trawie bo jest mi wpychana na kazdym kroku jaka to jest odjechana itd. :catfight: ja mowie NIE i pale gume z GN'R w radiu

ogólnie to miałem raczej zawsze beke z tej muzy, ale np. radio reggae w san andreas dawało radę, jak ten kawałek, co zremiksowało Prodigy w "Out of space".

A z kolei z polskich, to o ile nie przepadam za tworami typu wawamuffin, to na ich koncercie na juwenaliach przednio się bawiłem.