Skocz do zawartości

Przyprawy i ziola

Featured Replies

Opublikowano

Z 'dziwnych' rzeczy, to ja herbatę przyprawiam cynamonem  :teehee:

I jak to smakuje??

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 9,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Jak herbata z cynamonem. Mnie smakuje.

Opublikowano

Owszem, smakuje wybornie, lecz trzeba uważać, by z ilością cynamonu nie przesadzić ;)

Opublikowano

cynamon, wanilia; zżarłbym każde (pipi), byleby miało aromat wanilii ;]

Opublikowano

Posmakowałem herbate z cynamonem i mi zasmakowało. Teraz za każdym razem wsypuje odrobinę cynamonu do mojej ukochanej Sagi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Smażona cebula i pietruszka, w tych kostkach do skruszenia od Knorra. Prze(pipi) :teehee:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wyobrażam sobie kotleta z kurczaka bez przyprawy gyros.

• 12 lat później...
Opublikowano

Zapasy ostrej papryki się skonczyly, wzialem karoline do testów, bo dragon sie robi za słaby :obama:

Przechwytywanie.JPG.473493a020cfa713a6d71579f302040a.JPG

Opublikowano
12 godzin temu, Shen napisał:

Zapasy ostrej papryki się skonczyly, wzialem karoline do testów, bo dragon sie robi za słaby :obama:

Przechwytywanie.JPG.473493a020cfa713a6d71579f302040a.JPG

Oj dupa będzie pękać. Ale Karola chyba słabsza czy mi się coś pomyliło?

Edytowane przez mitra

Opublikowano

Carolina Reaper była najostrzejsza, nie wiem czy cos mocniejszego wyhodowali

• 1 rok później...
Opublikowano

Mi się oregano kojarzy jednoznacznie z pizzą także jak do czegoś mogę dodać ser i oregano to mam wtedy danie "pizza style"

Opublikowano

Wczoraj do butelki po oliwie wrzuciłem ząbki z całej główki czosnku,dosypałem oregano,suszonych pomidorów,bazylii, majeranku,pieprzu cayenne i liść laurowy. Wszystko to zalałem świeża oliwa. Będzie zajebiste do wielu potraw :leo:

Opublikowano

Oliwa tak chwyci te przyprawy? Nie trzeba przypadkiem lekko podgrzać wszystkich składników? Daj znać jak wyszło, bo uwielbiam takie przyprawiane oliwy.

Opublikowano

Im dłużej leży tym mocniej nachodzi. Nie podgrzewaniem nic,ale czosnku czesc zębów w całości wrzuciłem,a czesc pokroiłam drobno. Nie pierwszyzna to dla mnie wiec już Ci kolego mówię,ze wychodzi zajebiste. Tylko jak mówię z czasem zyskuje jeszcze na głębi smaku.

Opublikowano

Nie jebie może później mocno z japy po takiej przyprawie?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Macie jakiś sklep, sprawdzone źródło skąd zamawianie przyprawy? Policzna Szame znam i szanuję, ale chciałbym mieć większy wybór i móc konkretne zioła zamówić.