Opublikowano 12 czerwca 20159 l sos był fajny ale ryż zamulał smak tak bardzo ciężko sie było cieszyć sosem. mogłem olac ryż ale wtedy miał bym do zjedzenia tylko 4-5 malutkich kawałków kurczaka (jak 1/3 wielkości sctripsa) a jednak chciałem coś zjeść a nie wyjść głodny
Opublikowano 12 czerwca 20159 l jadlem to chinskie cos w kfc, jak na zlosc kfc bylo obok chinczyka-chinczyka ktory patrzyl na mnie z mina jak nioslem to do stolika i mial racje bo to zwykly ryz z jakims drobnym kawalkiem kurczaka, strata kasy i malo zarcia w porownaniu do innych zestawow cos jak qrito, niby dobre ale daja tego tyle co kot naplakal
Opublikowano 12 czerwca 20159 l No to dobrze Toudi mówi że po co ryż brać, można same kawałki kuraka - wincyj mięsa, wincyj radości.
Opublikowano 12 czerwca 20159 l Yano, będziesz musiał zacząć wstawać skoro świt ;f http://www.mcdonalds.pl/mcmuffin-farmerski-za-darmo/
Opublikowano 13 czerwca 20159 l Yano, będziesz musiał zacząć wstawać skoro świt ;f http://www.mcdonalds.pl/mcmuffin-farmerski-za-darmo/ nie ma bata. tego śniadaniowego badziewia nie tykam, i tym bardziej nie mam zamiaru wstawać z tego powodu
Opublikowano 13 czerwca 20159 l śniadania w macu to piekło nie jedzenie, tak parszywych tostów nawet w szpitalu nie podają
Opublikowano 13 czerwca 20159 l ja tam nie widzę w ofercie dla siebie nic poza kawą i jogurtem z musli, ta szynka i te jajo są takie parszywe, że nawet na tym fotoszopowym zdjęciu mnie wykręca. no i woogle dla mnie to nazizm że nie można rano kupić burgera tylko czekac do tej 10 bo wtedy menu sie zmienia. co to za pomysł z doopy? są jakieś przepisy regulujące, że do 10 rano zakaz sprzedaży tłustego żarcia? Edytowane 13 czerwca 20159 l przez Orzeszek
Opublikowano 13 czerwca 20159 l Tak mi się od razu skojarzyło http://m.youtube.com/watch?v=XkwQ6EjLdMQ
Opublikowano 13 czerwca 20159 l Jadlem drugi raz tego chinskiego kfc. Tym razem bez ryżu. Kawalki kurczaka z sosem są spoko. Chociaż stosunek ceny do ilości bardzo slaby. Wychodzi na to ze polanie stripsow sosem prawie podwaja cene żarcia
Opublikowano 14 czerwca 20159 l Wiadomo jestem mięsożercą, ale ostatnio zastanawiam sie czy nie spróbować Falafela (no wiecie.. to dla kochających inaczej) zjadliwe to to? Jakiś czas temu zaszlachtowali turasa u nas w mieście i nie mogę dobrego kebsa dorwać nigdzie.
Opublikowano 14 czerwca 20159 l Falafel jest rewelacyjny. W ogóle jak dla mnie większość dań wegański-wegetariańskich to pychota.
Opublikowano 14 czerwca 20159 l OKEJ. Ale jak coś sie z moją orientacją zmieni albo zaczną sie ze mnie śmiać to znajde Was. Edit. I wyrvcham. Btw. to jest kotlet z grochy czyż nie? Edytowane 14 czerwca 20159 l przez Plamek
Opublikowano 14 czerwca 20159 l plamek przeszedłeś na zła strone mocy Edytowane 14 czerwca 20159 l przez Yano
Opublikowano 14 czerwca 20159 l Ostatnio jakoś w ogóle nie mam parcia na fast food, a na KFC zawsze miałem smaka. Już nie pamiętam, kiedy ostatni raz byłem. Jedynie raz na 2-3 tygodnie jestem w Subwayu. 200m od mojego domu otworzyli jakąś nową burgerownię i też jeszcze nie sprawdziłem.
Opublikowano 14 czerwca 20159 l Falafel jest dobry, byle nie był oszukany, a potrafią robić np. z dużej ilości bułki tartej.. Najlepszy jest z mieszanki ciecierzycy i bobu, nieraz robię w domu, ale ciężko bób suszony dostać u nas, więc z samej ciecierzycy. Wbrew pozorom nic trudnego zrobić samemu: cieciorkę moczymy przez 24 godziny, potem mielimy (nie gotujemy!) z cebulą, czosnkiem, kminem, solą, pieprzem, kolendrą, pietruszką, chili, szczyptą kardamonu i cynamonu oraz łyżką sody oczyszczonej. Ważne żeby złapać odpowiednią konsystencję, nie za bardzo żeby się nie zrobiła pasta ani nie za grubo żeby po usmażeniu nie były twarde. Wstawiamy na godzinę do lodówki, wyciągamy, na patelni grzejemy olej, formujemy jedną testową kulkę wielkości moreli i wrzucamy na olej. Powinno się ok 7-10 minut smażyć. Jak nam za szybko się smaży to trzeba zmniejszyć temperaturę. Jak jest za suchy to dolać że dwie łyżki wody, jak za twardy to znaczy że za grubo zielony, jak za miękki i się rozpada to ze dwie łyżki mąki. Serwujemy w picie z sosem czosnkowym, kapustą, pomidorem, czymś ostrym i sosem tahini (pasta tahini rozmieszana z wodą).
Opublikowano 14 czerwca 20159 l Nie, ta z puszki jest już ugotowana i ma w sobie za dużo wody, jak ją zmiksujesz to dostaniesz hummus zamiast bazy na falafel.
Opublikowano 14 czerwca 20159 l oczywiscie ze moze byc tylko trzeba dobrze odsaczyc, czesto do cieciorzycy z puszki dodaje sie puszke fasoli np czerwonej i np dorzucic lyzke maki ( wiadomo sucha cieciorzyca jest lepsza) i nie ma sensu dodawac sody oczyszczonej.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.