grzes_l 9 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Zapowiedziany na E3 - 2008, tworcy twierdza ze gra bedzie gotowa na rok 2009. Projekt trwa podobno juz dobre 10 lat. Dorzucam wywiad z producentem: http://www.gamespot.com/video/950933/6194223/mag-interview-1 I oficjalny zwiastun: http://www.gamespot.com/video/950933/61941...icial-trailer-1 Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 jesli chociaż część grafiki będzie taka jak pokazano to na trailerze - to masakra. Choć ciekaw jestem, czy kiedykolwiek spotka się naraz 250 graczy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Pomyslcie jak w tej grze jeden gracz ma malucienkie znaczenie ! (jesli czasem w MGO alb BF: BC tak jest ). Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 kurka pomysł na 256 postaci jest fenomenalny. Toż to normalna wojna. Marzy mi się przygodówka/rpg w której walczymy dwiema armiami 100 osób na 100 osób w czasie rzeczywistym na jednym polu bitwy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Heh Taktyczny Jrpg bylby w takich statystykach chorym/swietnym pomyslem . Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Pomyslcie jak w tej grze jeden gracz ma malucienkie znaczenie ! (jesli czasem w MGO alb BF: BC tak jest ). dokładnie! Ale za to jak rośnie znaczenie taktyki - żeby tylko ciekawe plansze były - tytuł masakra. Świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza
XMati 0 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Pomysł świetny, tylko ciekawe jak cooperative będzie wyglądał w praktyce. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby 120 osób posłuchało rozkazu jednego dowódcy Gracie na multi to pewnie coś o tym wiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Pomysł świetny, tylko ciekawe jak cooperative będzie wyglądał w praktyce. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby 120 osób posłuchało rozkazu jednego dowódcy Gracie na multi to pewnie coś o tym wiecie. prawda ale z drugiej strony na końcu trailera pojawia się hasło 256 players, 8 squads... czyli jeden dowódca na 32-ch graczy. Ale faktycznie chaos będzie totalny. Ciekawe czy to będzie płatne? Raczej jednak osoba nie będzie hostem (hehe - Host ended game...) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Pomysł świetny, tylko ciekawe jak cooperative będzie wyglądał w praktyce. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby 120 osób posłuchało rozkazu jednego dowódcy Gracie na multi to pewnie coś o tym wiecie. Na konferencji, było mówione, że gracze bedą podzieleni na mniejsze grupki w poszczególnych stronach. Czyli pewnie każda z nich będzie miała poszczególnego lidera, którzy będą mieli z koleji jednego głównego. Mnie natomiast martwi inna sprawa: jak to Sony upora się z Lagami przy tak dużej liczbie graczy? PS. waldusthecyc mnie ubiegł... Edytowane 17 Lipca 2008 przez Mr. Blue Cytuj Odnośnik do komentarza
XMati 0 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Mnie natomiast martwi inna sprawa: jak to Sony upora się z Lagami przy tak dużej liczbie graczy? Wszystko zależy od serwerów. 8 dowódców, składy po 32 osoby... ciężko powiedzieć czy coś z tego będzie. Jedyne co utrzymuje mnie przy tym tytule to zapowiadająca się rozpierducha Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 PS. waldusthecyc mnie ubiegł... myślimy podobnie. Mnie również trzyma przy tym tytule możliwość totalnej rozwałki. Możliwe że gra będzie płatna jak MMORPGi - utrzymanie takich serwerów, wydawanie patchy, itp. - śmierdzi mi to abonamentem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Powiem tak, nawet gdyby to było płatne i tak bym w to wskoczył, moim zdaniem możemy tu mówić o MMO, a konkretnie o bardzo ambitnym MMO gdzie nie liczy się skill w padzie a w myśleniu !. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Powiem tak, nawet gdyby to było płatne i tak bym w to wskoczył, moim zdaniem możemy tu mówić o MMO, a konkretnie o bardzo ambitnym MMO gdzie nie liczy się skill w padzie a w myśleniu !. no ja wiem czy nie za wcześnie na takie wnioski? może się okazać że to będzie bezsensowna jatka... Ja tez oczyma wyobraźni widzę taktyczną wojnę z użyciem pojazdów, ale sami wiemy ile rzeczy po drodze może się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Są gry w których nie chce ci się używać ostrej siły ognia (np niektóre tryby w MGO ), ja myślę że byłaby to gra która DOSTATECZNIE mnei przekonuje że jak chce mieć przyjemność z gry to trza myśleć a potem pociągać za spust. Cytuj Odnośnik do komentarza
Oblesny 1 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Dla tych co oglądali trailer bez zrozumienia: 8 person squads czy tutaj nie chodzi bardziej o osmioosobowe grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Dla mnie ta gra to wielka niewiadoma-równie dobrze może to wyglądać jak gra z N64 i być zupełnie niegrywalna. Bardzo ciężko będzie zrobić świetnie wyglądającą grę,bez lagów i z sensownym multiplayerem dla 256 na raz. Oby ten render nie zasłonił Wam oczu,przed tą grą daleka droga ale jeśli się z obioetnic wywiążą to czeka nas konsolowa rewolucja w multi Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Dla tych co oglądali trailer bez zrozumienia: 8 person squads czy tutaj nie chodzi bardziej o osmioosobowe grupy? no przecież 3 posty wyżej o tym mówiłem i właśnie o tym rozmawiamy. WTF? przed tą grą daleka droga ale jeśli się z obioetnic wywiążą to czeka nas konsolowa rewolucja w multi SAID BUT TRUE. Choć miło tak pomarzyć - to by istotnie była rewolucja... Edytowane 17 Lipca 2008 przez waldusthecyc Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Dla tych co oglądali trailer bez zrozumienia: 8 person squads czy tutaj nie chodzi bardziej o osmioosobowe grupy? no przecież 3 posty wyżej o tym mówiłem i właśnie o tym rozmawiamy. WTF? przed tą grą daleka droga ale jeśli się z obioetnic wywiążą to czeka nas konsolowa rewolucja w multi SAID BUT TRUE. Choć miło tak pomarzyć - to by istotnie była rewolucja... Przez caly czas piszecie o 8 grupach po 32 osoby,a to beda 32 grupy po 8 osob. Cytuj Odnośnik do komentarza
Deadeye 2 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 SAID BUT TRUE. Choć miło tak pomarzyć - to by istotnie była rewolucja... SAD BUT TRUE jesli juz to mmo, nie typowa strzelanka. gameplay bedzie na pewno tak rozlozony, ze kazda 8mo osobowa grupa bedzie miala co innego do zrobienia, albo bedzie musiala sie trzymac danego miejsca - tak, ze nigdy sie nie spotka np 128 osob w jednym miejscu. niemniej gra moze byc swietna :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 mi się inaczej wydaje. Mamy walkę - w tym wypadku 8 drużyn po dwóch stronach konfliktu do momentu, kiedy jedna strona rozwali przeciwnika, wtedy nadchodza posiłki w ostaci reszty grup. Bo osobiście nie wierze w te 256 osób na raz na ekranie- no chyba że mówimy tutaj o grafice rodem z ps2. Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) W Warhawku nie było lagów. Jak Sony musi to potrafi. Dla mnie to tylko ciekawostka. Połowie osób grających po sieci wydaje się, że umie grać. A połowa osób, która opanowała podstawy gry, to debile. Czyli, jak łatwo policzyć, na 256 graczy ok 190 w ogóle nie powinno przystąpić do gry. Edytowane 17 Lipca 2008 przez rkBrain Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 przynajmniej ponabijamy sobie kille;p Takie mięsko armatnie nie jest złe:D Cytuj Odnośnik do komentarza
stabik 3 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 To, że nie będzie 256 graczy w jednym momencie, dobrze ukazały ostatnie sceny rendera, na których transportowce zrzucają nastpęne oddziały ;/ Jeśli tego nie spieprzą, a nawet dodadzą abonament to będzie to dla mnie najlepsza gra ever Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 przynajmniej ponabijamy sobie kille;p Takie mięsko armatnie nie jest złe:D Heh a skąd wiesz, ze to ty nie będziesz tym mięskiem armatnim?? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Jakbyscie posluchali wywiadu to sporo jest odpowiedziane. Sugestia jest ze z doswiadczeniem i rozwijaniem postaci niektorzy beda mogli dowodzic coraz wiekszymi oddzialami (czyli jak mniemam grupami oddzialow 8-osobowych). Glowne zadania dla armii najprawdopodobniej beda przydzielane przez system (badz gamemasterow - ktorzy byc moze na poczatku beda generalami). Jest duzo niedopowiedzen ale tak rozumiem sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi