Jump to content

Terminator

Recommended Posts

Posted

Myślę, że w części w której jest wojna, a nie walka dwóch terminatorów, brak Arniego nie będzie problemem.

Jak wiadomo jednak Connor zginął wtedy, jak do jego bazy został wysłany model o tym samym wyglądzie, co poprzednie T-800 z poprzednich cżeści., z względu na sentyment Connora do niego.

Tak więc Arnie powinien się gościnnie pojawić :)

Posted

Mnie zastanawia czy to juz bedzie zakonczenie calej historii. Pytanie czy film skonczy sie pokonaniem maszyn czy wyslaniem Conora w przeszlosc. Stawiam na to pierwsze.

Posted

A na cholerę Connora w przeszłość wysyłać?

Zakończenie pewnie będzie otwarte, sceneria wygląda jak wczesna wojna, więc pewnie zrobią tak, by kolejna część była o późniejszej wojnie. Może będzie jak w grze (Terminator 2: Arcade Game), że trzeba będzie zdobyć wehikuł czasu? :)

Guest Ofeck
Posted

czytalem gdzies, ze maja jakiegos kulturyste do odegrania roli terminatora, swoja droga mogli by zatrudnic pudziana, jak by strzelal odpowiednio glupie miny to by sie nadal :D

Posted (edited)
czytalem gdzies, ze maja jakiegos kulturyste do odegrania roli terminatora, swoja droga mogli by zatrudnic pudziana, jak by strzelal odpowiednio glupie miny to by sie nadal :D

Potwierdzono rolę Rolanda Kickingera jako substytut arniego.

edit:o, nwo mnie wyprzedzil

Edited by Mordechay
Posted
to nie żart, to właśnie to coś jest nowym terminatorem

roz2695249.jpg

To ten typ z "Nagiego Patrolu"?;] Ja slyszalem, ze ma byc trylogia, a McG mowil, ze bedzie podobnie jak z nowymi batmanami. Niby jakis szacunek dla poprzednich filmow, ale bedzie zupelnie inne podejscie.

A co do teasera - kazdy go wniany film mozna ladnie pokazal w teaserze/trailerze;]

• 4 months later...
Posted

nowe trailerki z domieszką MAD MAX'a, nie dokladnie takiej przyszlosci sie spodziewalem, nie o takiej przyszlosci ostrzegala matka connora <_< no chuk w sumie sie z nią zgadzam

Posted

Terminator może być od lat 12.

Anyway, ten ostatni wielki endoskeleton z działem zamiast głowy zje.bał dla mnie cały efekt, wygląda jak z japońskich anime o mechach... No ale T600 są fajne. Poza tym ta przyszłość, która różni się od tej z początków filmów o Terminatorach, jest jej początkową fazą, więc efekt i zamierzenie dobry. To co widzieliśmy w filmach, to najpewniej jest przyszłość odległa od nich. Jako, że z tego co mi się o uszy obiło, to ma być nowa trylogia, zapewne chcieli zostawić sobie miejsca na tą odległą przyszłość :)

Guest andertejker
Posted
Poza tym ta przyszłość, która różni się od tej z początków filmów o Terminatorach, jest jej początkową fazą, więc efekt i zamierzenie dobry. To co widzieliśmy w filmach, to najpewniej jest przyszłość odległa od nich.

Mendrek, w Terminator Salvation mamy rok 2018 a np w takim Terminator1 Kyle Reese przybył z roku 2029 i "przebłyski" z przyszłości dzieja się właśnie w tym roku. I o ile ta przyszłość się nie zmieniła, to jeszcze dużo zostało do wyjaśnienia w kwestii całej wojny ludzi i maszyn.

Posted
Poza tym ta przyszłość, która różni się od tej z początków filmów o Terminatorach, jest jej początkową fazą, więc efekt i zamierzenie dobry. To co widzieliśmy w filmach, to najpewniej jest przyszłość odległa od nich.

Mendrek, w Terminator Salvation mamy rok 2018 a np w takim Terminator1 Kyle Reese przybył z roku 2029 i "przebłyski" z przyszłości dzieja się właśnie w tym roku. I o ile ta przyszłość się nie zmieniła, to jeszcze dużo zostało do wyjaśnienia w kwestii całej wojny ludzi i maszyn.

Owszem, ale jak wiadomo wydarzenia w Terminator 2 przesunęły "nieco" dzień sądu, stąd możliwe że dużo się jeszcze może zmienić, aczkolwiek faktycznie obrazy się nieco kłócą. Wydarzenia z "przebłysków" były albo w nocy, albo to był efekt nuklearnej zimy. Poza tym przebłyski mogły być z innych terenów.

Swoją drogą, zastanawiam się jak infiltratorzy przenikali do bazy i po co psy, skoro wystarczyłby wykrywacz metali? Jeśli wykrywa tonę stali, to chyba nie powinno być wątpliwości? Fakt, w przeszłości może. Można też na placu boju, zakładając że nikt nie nosi przenośnych wykrywaczy. Element zaskoczenia też nie powinien być długi, a Skynet budował je i tak seryjnie, dodatkowo robiąc im lepszą powłokę.

Ps. Nie wiem, mam jakieś wrażenie, że te T600 są jakby takie zbyt masywne, a przecież wiadomo że były wykorzystywane jako modele infiltratorów, więc co niby? Taki "pudzian" wchodził do bazy jakby nigdy nic? No i oczywiście bez miniguna zamontowanego w ręce.

Posted

Trailer fajny, ale nie pokazuje tego czego oczekuje, wojny rebeliantow ze skynetem. Chce czegos na ksztalt poczatku T2. I zgodze sie z Karolem, ostatni mech z trailera zbyt zajezdza japonszczyzna.

Guest andertejker
Posted (edited)

początku T2?

"But this is not the future my mother warned me about"

a ten ostatni mech to po prostu maszyna obronna maszyn, nie ma co kojarzyć z transformersami, to inna bajka.

bez jaj, że wam się to odrazu kojarzy z tymi dennymi zabaweczkami.

Edited by andertejker
Posted

No dobra, do wydarzen z poczatku 2 nie dochodzi i zamisat swietnie przedstawionej wojny z maszynami na szeroka skale mamy wlasnie to co prezentuje trailer. Nie jest zle, ale to nie to na co czekalem.