Matt-JF 0 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Już sie nie moge doczekać na gre z Resetem i ta przegiętą Ivy 8) A co do listy nie wiem czemu tak wysoko znajdują się Voldo i Tira.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Voldo? Jego większość gwarantów to ~1/3 paska... Tira jest trudna do opanowania, ale silna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Powiedział Soul, który twierdził, że Raph w SC4 jest niegrywalny Nie ,twierdze że Raph jest grywalny na ludzi którzy go nie znają (a zwłaszcza jego Prep A) jest dobry i nic po za tym ,ma mało gwarantów do tego kroją śmieszną ilość DMGu. Lepszy niż w SC3 gorszy niż w SC2 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Hilde to na chwilę obecną faktycznie mid. Jej rozbudowanie i wymagania w prowadzeniu (charge) są plusem i minusem zarazem, gdyż czasami nasza akcja moze obrócić się przeciwko nam. Fakt, ma całkiem fajny potencjał RO, ciekawe zagrania, a jej ciosy z chargea w większości są bardzo dobre ale brakuje jej trochę damageu aby konkurować z łebkami 'na górze' w tierowości (jej najbardziej dzikie akcje z chargami nie biorą jakichś rewelacyjnych połaci energii). Siegfried to teraz high mid? Co on takiego dostał w SC4 ze tak poszedł w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Siegfried to teraz high mid? Co on takiego dostał w SC4 ze tak poszedł w górę? 3B to teraz gwarant. Prawie każdy jego cios może prowadzić do finishera. Jego gra na RO jest obok Najta najlepsza w grze. O ile w SC3 był IMHO bardzo, bardzo słaby, tak teraz to postać zdecydowanie turniejowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Po 3 najlepsze nie jest B~K z <CH>? Świetne RO ma jeszcze kilka postaci - Asta, Ivy, Cass, Hilde. (jej najbardziej dzikie akcje z chargami nie biorą jakichś rewelacyjnych połaci energii). Najlepsze akcje zabierają trochę ponad 1/3 paska, ale to są naprawdę hardy i trzeba mieć idealne wyczucie do nich. Przykład: http://pl.youtube.com/watch?v=_xQRSN9WMik U Hilde jest jeszcze problem z wyrywaniem się z rzutów, bo przy próbie wyrwania - przynajmniej z tego, co mi się wydaje - tracimy odpowiedniego charge'a. Powiedział Soul, który twierdził, że Raph w SC4 jest niegrywalny Nie ,twierdze że Raph jest grywalny na ludzi którzy go nie znają (a zwłaszcza jego Prep A) jest dobry i nic po za tym ,ma mało gwarantów do tego kroją śmieszną ilość DMGu. Lepszy niż w SC3 gorszy niż w SC2 . Przeczytaj jeszcze raz, zwracając uwagę na podkreślone słowo Użyłem czasu przeszłego. Do dyskusji o Ivy zapraszam tutaj: http://caliburforum.com/forums/showthread....;threadid=34589 Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Asty RO zdają się być baardzo stonowane w stosunku do SC3 (wysuwam ten wniosek na podstawie fightów z Kamilem) - tam co druga przegrana runda z Astą to było RO, tutaj już nie ma tak lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Ma stonowane, ale to nie oznacza, że słabe. RO w tej części wydaje się być ogólnie gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Zgadzam się. Generalnie większość postaci wydaje się słabsza, niż w SC3. Jednym z wyjątków jest Sieg właśnie, który jako nieliczna postać zyskała lepsze RO i generalnie lepsze akcje. Jeśli weźmiemy pod uwagę zmiany systemowe, to Sieg teraz jest naprawdę groźną postacią. Cytuj Odnośnik do komentarza
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) Ma stonowane, ale to nie oznacza, że słabe. RO w tej części wydaje się być ogólnie gorsze No bo jest ogólnie gorsze, przynajmniej u każdej postaci która była w tym elemencie przynajmniej dobra, no może poza mitsem ;d. No, i siegiem. Edytowane 3 Września 2008 przez CheeseOfTheDay Cytuj Odnośnik do komentarza
Sway 0 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jak narazie to mało pogrywam,ale już na dzień dobry Ivy,Cassie i Sophie to zdecydowane top 3.Dalej sie zobaczy... choć Taki raczej do topów nie pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Cassandra tu się zgodzę, mam wygrane 50h na Amy, ale ostatnio próbowałem innych postaci, i Cassandra wyszła przegięcie, a już w ogóle po opanowaniu w nawet małym stopniu 4K i A+B dziwnym trafem zaliczyłem wszystkie piętra Tower od 45 czy coś do 59 za szybko.... Online nią nie grałem, bo tak dobrze jeszcze jej nie znam, i ciągle wole jednak Amy bo tą przynajmniej coś umiem ;p szkoda, że nie znam nikogo z moich okolic, żeby pograć offline wszyscy z którymi gram ze znajomych i brat to button mashery =x Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Cassandra tu się zgodzę, mam wygrane 50h na Amy, ale ostatnio próbowałem innych postaci, i Cassandra wyszła przegięcie, a już w ogóle po opanowaniu w nawet małym stopniu 4K i A+B dziwnym trafem zaliczyłem wszystkie piętra Tower od 45 czy coś do 59 za szybko.... Ale 4K i A+B to ciosy, które są praktycznie bezużyteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Cassandra tu się zgodzę, mam wygrane 50h na Amy, ale ostatnio próbowałem innych postaci, i Cassandra wyszła przegięcie, a już w ogóle po opanowaniu w nawet małym stopniu 4K i A+B dziwnym trafem zaliczyłem wszystkie piętra Tower od 45 czy coś do 59 za szybko.... Ale 4K i A+B to ciosy, które są praktycznie bezużyteczne. Napisz po prostu, że lista tierów opiera się na tym co najważniejsze - VS a nie na singlowych popierdółkach... Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 834 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Ale to się wydaje aż nazbyt oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza
Devil 3 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Nie grajcie w to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasandra Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Nie grajcie w to. Nie słuchaj Mashtera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tenchion 0 Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Nie grajcie w to. Nie słuchaj Mashtera. Myj zęby po każdym posiłku ]:-> Cytuj Odnośnik do komentarza
Xiao 0 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 imo topy to: siostry, Amy O_o, Lizard Tira jest niezła, szybka, silna - dla mnie hi-mid No i niestety mój main Seong Mina zdecydowanie low. W 3 była słaba w 4 jeszcze ją osłabili. Pozabierali zagrywki takie jak 88_22B, A+B, 2A+B, stare 6B+K, stare dobre 6K, 66B (stun na ch), aB... Jedynie Soul Gauge dmg ma naprawdę dobry. Najszybsza podcinka z FC, reszta żeująco wolna. Zero wybitek z bliska (nie liczę 6K bo wolne i okropnie karalne). Kiepski tracking ciosów (o ile jakiś). Osłabione aGI. No i wymaga trzymania się na dystans bo inaczej nic się nie ugra ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasandra Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) imo topy to: siostry, Amy O_o, Lizard Tira jest niezła, szybka, silna - dla mnie hi-mid No i niestety mój main Seong Mina zdecydowanie low. W 3 była słaba w 4 jeszcze ją osłabili. Pozabierali zagrywki takie jak 88_22B, A+B, 2A+B, stare 6B+K, stare dobre 6K, 66B (stun na ch), aB... Jedynie Soul Gauge dmg ma naprawdę dobry. Najszybsza podcinka z FC, reszta żeująco wolna. Zero wybitek z bliska (nie liczę 6K bo wolne i okropnie karalne). Kiepski tracking ciosów (o ile jakiś). Osłabione aGI. No i wymaga trzymania się na dystans bo inaczej nic się nie ugra ;/ Kati o Amy się nie martw, Camus zaczął nią grać, to się ogramy. Apropos, jedziesz w piątek do brzegu na nockę? Na razie stwierdzam że na każdego da się grać. Edytowane 20 Października 2008 przez Kasandra Cytuj Odnośnik do komentarza
Xiao 0 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 łał Camus gra w SC nic mi nie wiadomo o tej nocce to nie wiem zgadamy się na gg jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza
R!NG 0 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Cassandra to nie jest top w 1.03 Na chwile obecna topem jest zdecydowanie Sophitia, co do reszty to mozna dyskutowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xiao 0 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 no faktycznie jej pozabierali z patchem mocne zagrywki. ale słaba to ona i tak nie jest a co do reszty to przeczytaj co Heniu napisał o Amy teraz niedawno u nas Cytuj Odnośnik do komentarza
Heniek_Sommarosso 0 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 A jak ja dawno nic tu nie pisałem xD Co do najlepszych postaci sadzę, że można dopisać bez zbędnych ceregieli Amy. Dlaczego? - Niekaralność....i to niezdrowa wręcz. Cytuj Odnośnik do komentarza
R!NG 0 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Niekaralnosc to tylko jeden z elementow. Amy ma wiele rzeczy dobrych, ale ma tez swoje wady bardzo bezpieczną postacia jest tez Voldo, przy czym on kroi znacznie wiekszy damage niz Amy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi