Opublikowano 11 października 200816 l Przykład - widziałem Snatch. Znacie coś w podobnych klimatach? Jakieś tytuły? Można też pisać - co wybrać? Mam do wyboru Snatch albo Shrek. A więc. Ja szukam coś w stylu Projekt: Monster.
Opublikowano 11 października 200816 l Blair Witch Project; [REC] - oba horrory, oba wykorzystują ten sam patent z widokiem FPP.
Opublikowano 11 października 200816 l Zna ktoś coś podobnego do Event Horizon? Kosmos, opuszczona stacja badawcza, i te sprawy. Chodzi mi w głównej mierze o umiejętne budowanie klimatu za pomocą wszechobecnej ciszy i ponurych lokacji, nie wiader flaków i hektolitrów juchy. Od biedy może nawet być coś z potworkami, tylko nie jakieś Alieny czy inne Gremliny, chodzi mi o coś co naprawde straszy.
Opublikowano 11 października 200816 l Oglądnij film Kula (Sphere). Akcja, co prawda, nie ma miejsca w kosmosie, ale na podwodnej stacji badawczej, więc myślę, że te miejscówki mają ze sobą coś wspólnego .
Opublikowano 11 października 200816 l Sunshine polecam, w takim troche sci-fi, troche thrillerowatym klimacie
Opublikowano 12 października 200816 l Autor Pytając o coś w stylu Cloverfield miałem na myśli, że potwór atakuje świat, a nie, że film robiony jest amatorską kamerą
Opublikowano 12 października 200816 l Godzilla. Godzilla: Ostatnia wojna Godzilla kontra Król Ghidorah Powrót Godzilli Godzilla kontra Destruktor Godzilla: Król potworów
Opublikowano 12 października 200816 l Autor He he. No tak. Teraz mam dylemat. Charlie and the Chocolate Factory czy Edward Scissorhands?
Opublikowano 12 października 200816 l Charlie... to bajka, z ciekawości można obejżeć bo zabawny kawałek kina, ale lepiej Edward'a Scissorhands albo Sweeney Todd, no i stary ale jary - Beetlejuice, dawka czarnego humoru, ale chyba nie ma osoby która by tego nie widziała. szukam czegoś podobnego do El Maquinista, Fight Club, Usual Suspects dobre specyficzne kino. Edytowane 12 października 200816 l przez Yahoosh
Opublikowano 13 października 200816 l Jakieś dobre fantasy, w stylu LoTR'a albo Pierścienia Nibelungów
Opublikowano 13 października 200816 l No mialem napisac wlasnie. Fajne, tylko jak sie nie ma do filmu sentymentu wynikajacego z ogladania go w dziecinstwie, to trzeba troche przymknac oczy na kilka babolixD
Opublikowano 13 października 200816 l wiadomo, a tak calkowicie powaznie to Willow, film ponadczasowy, klimatem przebija wladce, efekty troche moga bawic, ale jak ktos ma zdrowe podejscie to doceni wszystko.
Opublikowano 13 października 200816 l z dobrych fantasy była jeszcze 'niekończąca się opowieść' (never ending story)- pamietam, że klimat w tym filmie też był mocarny. choć ostatnio widziałem go z 12 lat temu i pewnie dzisiaj także musiałbym przymykać oczy na babole ale polecam gorąco.
Opublikowano 13 października 200816 l Jeszcze Diary of the Dead jeden z gorszych filmow jakie widzialem nie polecam Zna ktoś coś podobnego do Event Horizon? Kosmos, opuszczona stacja badawcza, i te sprawy. Chodzi mi w głównej mierze o umiejętne budowanie klimatu za pomocą wszechobecnej ciszy i ponurych lokacji, nie wiader flaków i hektolitrów juchy. Od biedy może nawet być coś z potworkami, tylko nie jakieś Alieny czy inne Gremliny, chodzi mi o coś co naprawde straszy. Polecam The Objective, nie dzieje sie w kosmosie ale film strasznie podobny i imo rownie dobry (choc rozne sa opinie), troche podobny jest tez Dante 01 Polećcie mi cos podobnego do The Descent, chodzi mi o ten klimacik
Opublikowano 13 października 200816 l No Diary of Dead był kiepski, ale jest też w stylu Cloverfielda. Przynajmniej biorąc pod uwagę tę nieszczęsną kamere. Osobiscie nie wiem jak sam Romero mogł sie pod tym podpisać, ale to nie o tym temat. Edytowane 13 października 200816 l przez gekon
Opublikowano 13 października 200816 l Polećcie mi cos podobnego do The Descent, chodzi mi o ten klimacik The Cave. Ludzie uwięzieni w jaskini, stworki i te sprawy - powinno ci się podobać.
Opublikowano 14 października 200816 l Zna ktoś coś podobnego do Event Horizon? Kosmos, opuszczona stacja badawcza, i te sprawy. Chodzi mi w głównej mierze o umiejętne budowanie klimatu za pomocą wszechobecnej ciszy i ponurych lokacji, nie wiader flaków i hektolitrów juchy. Od biedy może nawet być coś z potworkami, tylko nie jakieś Alieny czy inne Gremliny, chodzi mi o coś co naprawde straszy. The Dark Side of The Moon polecam 8) Trailer: http://pl.youtube.com/watch?v=jrn3oazv8_I Edytowane 14 października 200816 l przez Humulus XP
Opublikowano 14 października 200816 l Jakieś mindfucki pokroju genialnego IMO "Donnie Darko" znacie ? "Stay" tez dobre było.
Opublikowano 14 października 200816 l Pi , Podejrzani , a ze starszych Anioł Zagłady , Stalker , Lokator