tk___tk 4 795 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 nikifora jak najbardziej polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 - Hellworld nie ogladalem ale przeczytalem opis i najwyrazniej jest o hakerach ktorzy walcza z Pinheadem w internecie. Lol, musi byc niezle go,wno nie, to chyba na jakiejś imprezie nerdów było, tak czy tak (pipi)owe. Jak mi się cos nie po(pipi)iło to 5 i 6 były fajne ale już nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marlon 18 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Polećcie coś w stylu Severance. Jakaś luźna sieczka, ale z klimatem i na poziomie, nie koniecznie brytyjskie, ale w miarę możliwości nie amerykańskie. Bez zbędnych debilizmów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 The Cottage jest sympatyczny. Tez brytyjski horror z jajem http://www.imdb.com/title/tt0465430/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Marlon 18 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Owszem, widziałem. Coś innego pls. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Botched http://www.imdb.com/title/tt0790590/ Doghouse http://www.imdb.com/title/tt1023500/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 coś jak "Poważny człowiek" braci Coen Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Jeśli jakimś cudem nie widziałeś to "American beauty". Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Polecam najlepsze filmy Woody'ego Allena i Noah Baumbacha, jest w nich ten nerw podobny. Jakbyś nie wiedział, które to, polecam np. "Walka żywiołów", "Annie Hall", "Hanna i jej siostry", "Przejrzeć Harry'ego", "Zbrodnie i wykroczenia", "Zelig", "Manhattan". Generalnie powinny ci się też spodobać filmy według scenariuszy Andrew Niccola i Charlie'ego Kaufmana. Podobnie jak ww. Żydzi, ci dwaj łączą pewną filozoficzną refleksję z przystępny, Hollywoodzkim podejściem. Hollywood dał nam też "Przypadek Harrola Cricka" i "I Heart Huckabees", filmy te mają sporo wad, ale warto je znać. O, i Richard Linklater, tak, Rick Linklater. Przed wschodem i zachodem oraz "Życie świadome". Później możesz się wziąć za Kubricka, Bergmana, Godarda, Malle'a itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 oo wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Jakieś dobre, koreańskie gó'wno. Coś zblizonego do Oldboya, Zagadki zbrodni (Memories of the murder), czy Chasera. Słodko gorzkie życie widziałem, Panią/Pana Zemstę też. Snejk kiedyś Zagadkę i Chasera polecał, cos jeszcze w ten deseń? Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Moze Mother? W reżyserii goscia od Memories of Murder http://www.imdb.com/title/tt1216496/ Mnie osobiscie wynudzil, ale ja tam sie nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Czegoś w stylu "Oldboya" to raczej nie znajdziesz, bo Park jest wybitnie "zachodnim" twórcą i nikogo innego takiego w Korei nie ma. Obczaj inne filmy Parka i Bonga, są wszystkie dobre. Inne najbardziej znane dramaty koreańskie to np.: - Killerdeului suda ("Guns & Talk", to ci się powinno spodobać, historia jest niemożebnie porąbana, a koleś, który to napisał i nakręcił nazywa się Jin Jang - totalny szacun) - Jigureul jikyeora! ("Save the Green Planet") albo ci się spodoba albo uznasz, że jest dla debili, możliwe że oba naraz, dziwny film - Jibeuro - Silmido - President's Last Bang - Braterstwo broni (w ogóle nie w stylu "Oldboya", ale nieco w stylu Bonga - taka bardzie uczuciowa wersja "Szeregowca Ryana") - możesz obczaić też Siworae, w ogóle niepodobne do "Oldboya", ale też nie klasyczne romansidło... ludzie je lubią Tak, musiałem sprawdzać tytuły na IMDB, bo w życiu ich nie spamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Dzięki chłopaki. Z tego co zaproponowaliście oglądałem jeszcze Braterstwo broni, pozostałe obczaję z czasem, wiedziałem, że mogę na Was liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Jakies ciekawe dokumenty? Narazie walcie kto na co wpadnie, tematyka obojetna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 http://www.imdb.com/title/tt0795176/ Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Klasyk no. 1 to oczywiście "Grizzly Man" Herzoga, zaje'biście przerażający film. Generalnie Herzog klasa, wiadomo. Lubię styl Michaela Moore'a, choć treść nie zawsze. Prawdopodobnie najwybitniejszym dokumentalistą jest Errol Morris. "Cienka niebieska linia" - klasyk. Kultowy jest też "King of Kong". Krytycy najbardziej lubią "West of the Tracks", chiński dokument. W Polsce widziało go jakieś pięć osób. Tak na początek to ci powinno przypasić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 o, mialem kiedyś obejrzeć czlowieka niedźwiedzia ale ojtam ojtam i zapomniałem. Teraz nadrobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 (edytowane) dobry film o napoleonie a, i jeszcze kiedys widzialem film o wojnie secesyjnej, w której jeden z generałow myslał że jest następcą napoleona, anyone? Edytowane 5 Września 2010 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Mega Dokument Cocaine Cowboys Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) Mega Dokument Cocaine Cowboys Jakby co jest jeszcze II część też dobra. Edytowane 6 Września 2010 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Mega Dokument Cocaine Cowboys Jakby co jest jeszcze II część też dobra. Ale nie tak dobra jak pierwsza. No ale ogólnie polecam. Warte obejrzenia ---> "Dark Days" Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 jakas komedie. cos w stylu "zgon na pogrzebie". najlepiej czarny brytyjski humor. mam sie zes.rac z beki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Szukam jak najcięższego, najpoważniejszego filmu z samurajami, coś jak Harakiri. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi