Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolekcjonowanie gier - hobby czy inwestycja?

Featured Replies

Opublikowano

No to ja pochwalę się swoją kolekcja gier i sprzętu :) Gier na PS3 mam juz ponad 130 :) A sprzętu tez (licząc niesławnego X360).

279668392.jpg

279668477.jpg

• Odpowiedzi 184
  • Wyświetleń 12,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:o

Grałeś w to wszystko? :huh:

Edytowane przez BartX

Opublikowano
  • Autor

Odpalałem i sprawdzałem tak, wszystko :) Ale czy to mozna nazwac graniem? Ciężko powiedzieć. Ostatnio gram tylko w tytuły z trofeami.

Opublikowano
Odpalałem i sprawdzałem tak, wszystko :) Ale czy to mozna nazwac graniem? Ciężko powiedzieć. Ostatnio gram tylko w tytuły z trofeami.

To po co to wszystko kupiłeś?

Opublikowano
  • Autor

Bo zbieram gry. Niektórzy zbierają znaczki, inni monety czy puszki :) Ja kolekcjonuję gry na PS3.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam ... brakuje mi 43 gier na tę chwilę, a cały czas wychodzą kolejne :) Co kilka dni aktualizuję spis gier i dopisuję nowe, który wyszły oraz zaznaczam, które już posiadam. Lista buduje się dynamicznie i co 3 dni staram się kupowac nową grę. Natomiast jeśli chodzi o gry "bez tektury", zakupione w PSN, to tak, mam już wszystkie.

Edytowane przez Katanka

Opublikowano

O w mordę! Kolekcja Katanki robi ogromne wrażenie. Szacun! Ale w takie największe hity PS3 (Uncharted, MGS4) to grałeś?

Opublikowano
  • Autor

MGS4 nie mam jeszcze, bo narazie kosztuje sporą kasę i czekam aż stanieje. Uncharted w tej chwili przechodzę własnie robiąc 100% trofeów. Natomiast najwięcej gram w Eye of Judgment. Uważam tę grę za przełom i najlepszą grę ever od czasów Final Fantasy 7 oraz Final Fantasy Tactics.

Opublikowano

Masz tyle gier, że nawet ciężko byłoby je wypalić, a co mówić o kupowaniu :huh:

Opublikowano

I ile Ty zarabiasz miesiecznie ,ze co 3dni gre mozesz kupic oO

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem ile zarabiam, bo prowadząc własna firmę to się zmienia, a nie robię statystyk.

Opublikowano

Whatever Makes You Happy Dude <_< niektore gry to traszne crapy nie warte wydania na nie centa ale skoro w nie niegrasz to jestes usprawiedliwiony

Opublikowano
I ile Ty zarabiasz miesiecznie ,ze co 3dni gre mozesz kupic oO

Też bez przesady, nawet jakby wychodziło 60€ co 3 dni, to daje jakieś 600€ miesięcznie, jak ktoś ma własną, dobrze prosperującą firmę to chyba minimum ze 3000-4000€ na rękę miesięcznie zostanie.

Opublikowano
Bo zbieram gry. Niektórzy zbierają znaczki, inni monety czy puszki :) Ja kolekcjonuję gry na PS3.
A ja dla odmiany rozumiem i popieram Twoje hobby ;) .

Sam zbieram cd-audio i niejednokrotnie kupuję ten sam album w 5-6 różnych wydaniach tylko po to aby go posiadać (wielokrotnie nawet ich nie otwieram) i też spotykam się ze słowami krytyki, że ten pieniądz mógłbym inaczej ulokować.

Trzeba się zarazić takim bakcylem aby pojąć jego idee.

Jedyny minus Twojego hobby to "topienie pieniędzy" - jako, że gry tak jak i komputery bardzo szybko się starzeją to ich wartość rynkowa szybko spada i dzisiaj kolekcja warta 20k za rok będzie warta 10k (pomijam to, że za 10 lat niektóre z tych tytułów będą wartę znacznie więcej niż dzisiaj nowe egzemplarze... ale to tylko w przypadku mint cond.)

Opublikowano
Bez sensu zbieranie gier?

Samo zbieranie gier nie jest bez sensu, ale nie w takiej formie, w jakiej Ty to robisz.

Kupujesz gry na ilość, żeby tylko "mieć je wszystkie", nie zwracając uwagi na jakość, a większości nigdy nie ruszysz, także nawet nie wiesz co posiadasz w swojej kolekcji.

Opublikowano
Bez sensu zbieranie gier?

Samo zbieranie gier nie jest bez sensu, ale nie w takiej formie, w jakiej Ty to robisz.

Kupujesz gry na ilość, żeby tylko "mieć je wszystkie", nie zwracając uwagi na jakość, a większości nigdy nie ruszysz, także nawet nie wiesz co posiadasz w swojej kolekcji.

Ale nie potrafisz zrozumieć, że on gry KOLEKCJONUJE, czy po prostu tak mu zazdrościsz, że nie chcesz tego zrozumieć?

@Katanka, pokaźne zbiory, zresztą wszystko już chyba na ten temat napisane - pogrom :)

Opublikowano

Hubi. to troche tak jakbys filateliscie zarzucal ze nie nakleja znaczkow na listy ktore wysyla, albo numizmatykowi, ze nie placi swoimi zbiorami w sklepie - sa ludzie ktorzy lubia cos po prostu miec ;)